Μελωδικό Death Metal με ανατολίτικη σφραγίδα...

Πριν μια εβδομάδα περίπου βρέθηκα στα Bree Studio, στην Πετρούπολη, για να ακούσω το τελευταίο πόνημα των Word Of Life. Μία μπάντα με τέσσερα χρόνια ζωής, που σχηματίστηκε στην Αθήνα και αποτελείται σταθερά από τους, Βασίλης Κράνος (Κιθάρα/Φωνή), Θωμάς Κράνος (Κιθάρα), Σπύρος Μπατράς (Μπάσο) και τον Γιώργο Φιλίππου (Τύμπανα). Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι παίζουν οι εν λόγω κύριοι, σύμφωνα με το ενημερωτικό υλικό που μας έδωσαν, παίζουν ένα κράμα metal με ethnic στοιχεία και παραδοσιακά και ανατολίτικα στοιχεία, αποδοσμένα με έναν εσωτεριστικό και μυστικιστικό τρόπο. ΝΑ σας το απλοποιήσω λίγο, σκεφτείτε πως θα έπαιζαν οι Amon Amarth αν είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα ή αν ο Cavalera ήταν από την Ελλάδα και έγραφε το Roots. Ίσως κάποιος να μπορούσε να βρει και άλλες παρομοιώσεις, γιατί ο ήχος της μπάντας είναι αρκετά ιδιαίτερος, φρέσκος και ΓΑΜΑΤΟΣ (το ‘πα).

Το Jahbulon που είναι και το πρώτο full length album της μπάντας ηχογραφήθηκε στα Bree Studio, την παραγωγή/μίξη/mastering ανέλαβαν ο Βασίλης Κράνος και ο Γιώργος Φιλίππου κάνοντας εντυπωσιακή δουλειά θα έλεγα. Τέλος να πουμε ότι το εξώφυλλο δια χειρός Γιάννη Νάκου. Το album θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 από την Sliptrick Records.

Πάμε όμως σιγά σιγά να μπούμε στο διά ταύτα. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το album πρόκειται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον όπως και οι Word Of Life. Ένα album αρκετά τεχνικό με απίστευτο και μοναδικό groove. Υπάρχουν τραγούδια μέσα στο album όπως το Jahbulon και το Deus Meumque Jus όπου τα κιθαριστικά μέρη είναι επιθετικά, σκληρά και ταυτόχρονα μελωδικά και κρυστάλλινα (έχει να κάνει τόσο με την εξαιρετική παραγώγη όπως προείπα, αλλά και με τον ήχο της μπάντας). Ένα album με πλουραλισμό, που δεν σε κουράζει, που ενώ η μπάντα χτίζει τον ήχο της, δεν επαναλαμβάνεται. Τα φωνητικά στο  album είναι σε ορισμένα σημεία καθηλωτικά, πάρα πολύ ωραία τόσο τα brutal όσο και τα καθαρά, και σωστή τοποθέτηση τους στο album. Άλλο ένα πράγμα που ξεχώρισα είναι τα τύμπανα, που παίζουν σημαντικό (αν όχι τον σημαντικότερο) ρόλο στο να δημιουργηθεί όλη αυτή η ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Είπαμε πριν ότι η μπάντα δεν επαναλαμβάνεται, απόδειξη για αυτό είναι το ΙΕΡΟΔΟΜ, που ίσως είναι το πιο σκοτεινό κομμάτι του δίσκου. Θα μου πει κάποιος όταν βγει ο δίσκος, αν ρε φίλε είναι το πιο σκοτεινό κομμάτι το IΕΡΟΔΟΜ, τότε το MUAUM τι είναι; Θα έχει ένα δίκιο, αλλά το MUAUM είναι εντελώς άλλη φάση, είναι μία τελετή, μία επικληση, είναι ένα τραγούδι που σηματοδοτεί την είσοδο της μπάντας σε μία Νέα Εποχή.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα album που θα είναι από τις πάρα πολύ ευχάριστες εκπλήξεις του 2018 και να θυμάστε το 3. Όχι δε το ‘χασα, το τρία είναι το Master of the Royal Secret, το οποίο θα είναι από τα πρώτα που θα βγουν στην δημοσιότητα (μέσω lyric video) από το οποίο μείνετε μακριά γιατί είναι άκρως εθιστικό, είναι κομματάρα, είναι........

In Your Heart This Tremendous Vibe, Travels Deep In Your Into Your Mind

Telling You The Oldest Tales Of Time, As You Bathe In A Silver Light

See Yourself Growing From Above, Expanding More and More

Energy Blast From The Source of God, Surrounded By A Halo Of Gold

Word of Life, Master of the Royal Secret

 

Τracklist

  1. A spring of acacia
  2. Jahbulon
  3. Master of the Royal Secret
  4. Deus Meumque Jus
  5. IEPOΔΟΜ
  6. Τhe female seed and the fungus
  7. In silence I swore
  8. MUAUM
  9. The Word of Life
  10. Jachin & Boaz

 

  • Μέλη
  • Βασίλης Κράνος (Κιθάρα/Φωνή),
  • Θωμάς Κράνος (Κιθάρα),
  • Σπύρος Μπατράς (Μπάσο)
  • Γιώργο Φιλίππου (Τύμπανα).

 

Γιώργος Ξιφαράς

Copyright 2024. All Right Reserved.