ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ: BATTLEROAR - "CODEX EPICUS"

 

Σαββάτο βράδυ και ο δρόμος μας οδηγεί στο Salida στο Αιγάλεω, που θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε πρώτοι το νέο album των Battleroar, “Codex Epicus”. Οι ελπίδες για κάτι καλό, πολλές, μετά και την επιτυχία του “Blood Of Legends”. Έμενε μόνο να επιβεβαιωθούν. Το συγκρότημα μας περίμενε, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, πήραμε τη μπύρα μας και ένα promo sheet και η ακρόαση ξεκίνησε. Τραγούδι-τραγούδι, με παύση ανάμεσα τους για ερωτήσεις και διευκρινήσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακούσαμε…

  1. Awakening The Muse : Η εισαγωγή του album, επικότατη, με κανονική χορωδία (6μελής αν δεν κάνω λάθος) η οποία και θα μας συντροφεύει σε όλα τα κομμάτια του δίσκου.
  2. We Shall Conquer : Δυνατό μπάσιμο με έντονο riff, τετράκις επανάληψη του τίτλου στο ρεφρέν και ωραίο κόψιμο και γύρισμα μετά το 2ο ρεφρέν.
  3. Sword Of The Flame : Συμμετοχή του Mark Shelton στα φωνητικά καθώς και στο τελευταίο solo. Ένα αργό, ρυθμικό κομμάτι που θα σπιντάρει μετά τα μισά του.
  4. Chronicles Of Might : Συναισθηματικό, στακάτο, mid-tempo, πολλά χορωδιακά και επικό ρεφρέν.
  5. The Doom Of Medusa : Η πραγματική ιστορία του “Ήταν ένα μικρό καράβι”… Έντονο Manowar feeling, κραυγή Die, Die, ίσως το πιο συναυλιακό κομμάτι του album.
  6. Palace Of The Martyrs : Mid-tempo, βαρύ, δυναμικό, ρυθμικό, πραγματικό έπος
  7. Kings Of Old : Το πιο γρήγορο riff του δίσκου που θα τολμήσω να πω ότι μου θύμισε μέχρι και Riot.
  8. Enchanting Threnody : Ηπειρώτικη εισαγωγή με ήχους κλαρίνου, ένα πολύ βαρύ, ισοπεδωτικό riff να ακολουθεί και κλείσιμο με ηπειρώτικη πεντατονική χορωδία. Εύστοχη η συμμετοχή του Ευθύμη Καραδήμα (Nightfall) στα φωνητικά, που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο κομμάτι.
  9. Stronghold : Bonus κομμάτι για το cd, επειδή στο βινύλιο δεν υπήρχε χώρος. Γρήγορο κομμάτι με έντονο riff.

Δύο βασικές επισημάνσεις είναι οι εξής:

Α) Στο δίσκο δεν ακούμε καθόλου βιολί σε αντίθεση με το “Blood Of Legends” που η παρουσία του ήταν χαρακτηριστική.

Β) Ο Gerrit Mutz έχει βρει πλέον τα πατήματα του  στα φωνητικά και μοιάζει πολύ πιο σίγουρος.

Το μεγαλύτερο αρνητικό; Έβλεπα το βινύλιο και δεν μπορούσα να το αποκτήσω…

Το album κυκλοφορεί στις 15/6 μέσω της Cruz Del Sur σε cd και βινύλιο. Νωρίτερα θα διαβάσετε από το metalzone και το πλήρες review του “Codex Epicus”. Να είσαστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

IMG_20180519_214946_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.