20 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK SABBATH ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ

Coven - Black Sabbath - 1969

\r\n

Διαβάστε παρακάτω 20 trivia για τους μπαμπάδες του Heavy Metal και μπορεί να βρείτε και εσείς κάποιες πληροφορίες για το συγκρότημα που να αγνοούσατε:

\r\n\r\n

    \r\n
  1. Οι Black Sabbath σχεδόν διαλύθηκαν πριν ηχογραφήσουν το πρώτο τους single όταν ο κιθαρίστας Tony Iommi έφυγε για να ενταχθεί στους Jethro Tull το 1969, αλλά ευτυχώς άλλαξε γνώμη.
  2. \r\n

  3. To όνομα των Black Sabbath δεν είναι εμπνευσμένο από μια παλιά αφίσα ταινίας τρόμου αλλά από το ντεμπούτο άλμπουμ των Αμερικανών psych rockers Coven (που κυκλοφόρησε κάποιους μήνες πριν το ντεμπούτο των Sabbath) που περιείχε ένα τραγούδι με το όνομα ‘Black Sabbath’ και ο μπασίστας τους είχε το όνομα  Oz Osborne!
    \r\n
    \r\n
    \r\n  
    \r\n  
  4. \r\n

  5. Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη ή το όνομα της μυστηριώδους γυναίκας που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του ντεμπούτου άλμπουμ των Sabbath. Ακόμη και ο φωτογράφος είναι σε ερμητικό αποκλεισμό.
  6. \r\n

  7. Το άλμπουμ τους ‘Paranoid’ έχει επίσης εξώφυλλο που έχει μπερδέψει τους fans — επειδή ο θολός neon αποκεφαλισμένος μαχητής που φαίνεται στην εικόνα αναφέρεται στον αρχικό τίτλος του άλμπουμ , ‘War Pigs,’ πριν αλλάξει όνομα την τελευταία στιγμή.
    \r\n  
    \r\n
    \r\n  
  8. \r\n

  9. Το τραγούδι ‘Fairies Wear Boots’ είναι εμπνευσμένο από μια επαφή με skinheads που φορούσαν μπότες μάχης και είχαν προκαλέσει τη διακοπή μια από τις πρώτες συναυλίες των Sabbath
  10. \r\n

  11. Ο Bill Ward έφτιαξε τη φήμη του ντράμερ που «τα σπάει» σκληρά αλλά οι πρώτες του επιρροές ήταν μεγάλοι ντράμερ της τζάζ όπως ο Gene Krupa και Buddy Rich (πιο εύκολα προφανές στο άκουσμα του πρώτου άλμπουμ των Sabbath).
  12. \r\n

  13. Θέλοντας να προσθέσουν φινέτσα στον ήχο τους το 1973 στο ‘Sabbath Bloody Sabbath,’ το συγκρότημα ζήτησε χάρη από τον πληκτρά των Yes Rick Wakeman, του οποίου η κατανάλωση αλκοόλ ήταν το ίδιο θρυλική με το μουσικό του ταλέντο.
  14. \r\n

  15. Οι Black Sabbath προσέλαβαν τους αναγνωρισμένους art designers Hipgnosis προκειμένου να επιμεληθούν ένα σοφιστικέ εξώφυλλο για το ‘Technical Ecstasy,’του 1976 αλλά ο Ozzy αργότερα το απαξίωσε λέγοντας ότι δείχνει δύο ρομπότ να κάνουν σεξ σε μια σκάλα.
    \r\n
    \r\n
    \r\n  
  16. \r\n

  17. Ο Ozzy Osbourne αποχώρησε επίσημα από τους Sabbath το 1979, αλλά ο τραγουδιστής είχε στην ουσία αποχωρήσει ήδη από τα τέλη του 1977 αναγκάζοντάς τους να επιστρατεύσουν τον πρώην τραγουδιστή των Savoy Brown Dave Walker για μια και μοναδική εμφάνιση στην τηλεόραση.
  18. \r\n

  19. Ποιός πρότεινε τον Ronnie James Dio ως αντικαταστάτη του Ozzy; Η manager του συγκροτήματος, κόρη του Don Arden Sharon Arden … που έγινε αργότερα γνωστή ως Sharon Osbourne!
  20. \r\n

  21. Ο Geoff Nicholls έπαιζε πλήκτρα στα άλμπουμ των Sabbath από το 1979, υποστηρίζοντας τα φωνητικά του Ozzy στις συναυλίες και υποστηρίζεται ότι του ίδιου είναι η χαρακτηριστική μπασογραμμή του ‘Heaven and Hell,’ του 1980 που θυμίζει το τραγούδι ‘Mainline Riders,’ του προηγούμενου συγκροτήματος του Nicholls’Quartz.
    \r\n
    \r\n

     
    \r\n  

  22. \r\n

  23. Όταν ο Ian Gillan των Deep Purple εντάχθηκε στους Sabbath το 1983, το πλάνο τους ήταν να ξεκινήσουν ένα νέο συγκρότημα. Επιπροσθέτως το ‘Seventh Star’ του 1986 υποτίθεται ότι θα ήταν προσωπικό σόλο άλμπουμ του Iommi αλλά και τα δύο κυκλοφόρησαν με το όνομα των Black Sabbath προκειμένου να αποφευχθούν μηνύσεις από δισκογραφικές εταιρείες.
  24. \r\n

  25. Η σύνθεση του ‘Seventh Star’ σπάνια γιορτάζεται αλλά συμπεριλάμβανε τον Glenn Hughes, και τον μελλοντικό ντράμερ των Badlands και Kiss Eric Singer, καθώς και τον μπασίστα Dave ‘The Beast’ Spitz, αδερφό του μέλους των Anthrax Dan Spitz.
  26. \r\n

  27. Ακόμη ένα μέλος των Badlands ο τραγουδιστής Ray Gillen, ηχογράφησε όλα τα φωνητικά για το ‘The Eternal Idol,’του 1987 αλλά μετά την αποχώρησή του αντικαταστάθηκαν με τα φωνητικά του Tony Martin.
  28. \r\n

  29. Ο Tony Iommi είχε ένα βραχύβιο αρραβώνα με την metal goddess Lita Ford. Αλλά μετά την παραγωγή που έκανε για το άλμπουμ της καταχωνιάστηκε η Lita διέλυσε τον αρραβώνα και τραγουδούσε ντουέτο με τον Ozzy ‘Close My Eyes Forever’ Ούπς!
  30. \r\n

  31. Ο κιθαρίστας των Queen Brian May πάιζει lead κιθάρα στο τραγούδι των Black Sabbath ‘When Death Calls’ του 1989 από το άλμπουμ ‘Headless Cross’
    \r\n
    \r\n

     
    \r\n  

  32. \r\n

  33. Όταν οι Sabbath συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον πρώην τραγουδιστή τους Ozzy Osbourne στα υποτιθέμενα αποχαιρετιστήρια shows, ο πρόσφατα επιστραφέντας τραγουδιστής τους Ronnie James Dio έφυγε — μόνο για να αντικατασταθεί από τον metal god, Judas Priest Rob Halford, που έκανε την αναπλήρωση στο παρά πέντε.
  34. \r\n

  35. Ένας από τους καλύτερους φίλους του μπασίστα των Black Sabbath Geezer Butler και οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Aston Villa, είναι ο βραβευμένος με Oscar Tom Hanks, και μαζί πηγαίνουν συχνά στο γήπεδο.
    \r\n
    \r\n
    \r\n  
  36. \r\n

  37. Τα 4 αρχικά μέλη των Black Sabbath παραλίγο να ηχογραφήσουν ένα comeback album με παραγωγό τον Rick Rubin το 2001, αλλά οι προσωπικές υποχρεώσεις του Ozzy και το πετυχημένο MTV show, ‘The Osbournes,’ απέτρεψαν την ευόδωση της ηχογράφησης .
  38. \r\n

  39. Ο Tony Iommi, master των αμέτρητων τρομαχτικών doom riffs, έγραψε το 2013 ένα ποπ τραγούδι για το Eurovision Song Contest, που έπαιξε η ροκ μπάντα από την Αρμενία  Dorians.
    \r\n  
  40. \r\n

\r\n\r\n

\r\n

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.