DARK FUNERAL, CARACH ANGREN, HOUR OF PENANCE, THE UNCONFESSED LIVE IN ATHENS

The Unconfessed - Mountain High

Dark Funeral Live

 

 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα στον ιστορικό χώρο του Κύταρου ένα live ακραίου metal με τους Dark Funeral, headliners, και σαπόρτ τους The Unconfessed, Hour Of Penance, και Carach Angren.

 

 

The Unconfessed

 

  Οι The Unconfessed μας έρχονται από την Λάρισα, παίζουν ένα ακραίο metal χαρμάνι από black thrash death. Από  τα δυο τραγούδια τους που ακούω Madness From The Sea και Mountain High δείχνουν μια εξαιρετικά υποσχόμενη μπάντα στον ακραίο ήχο. Ο ήχος και το μουσικό τους ύφος πηγάζουν από παλαιά, προσθέτοντας όμως την δική τους ταυτότητα. Μετρούν ήδη κάμποσες ζωντανές εμφανίσεις...

 

...και αναμένω να νιώσω την φρέσκια και δυναμική ματιά τους στον ακραίο ήχο.

 

 

 

Hour Of Penance

 

Γράφω για τους  Ιταλούς ακραίους technical brutal deathsters Hour Of Penance, ακούγοντας τον τρίτο και πιο αγαπημένο δίσκο τους για μένα το The Ville Conception, ΔΙΣΚΑΡΟΣ, του 2008.. Είχαν προηγηθεί οι Disturbance του 2003 και Pageantry For Martyrs του 2005. Ο ακραίος ήχος τους που δείχνει πόσο αγαπούν οι Hour Of Penance μπάντες σαν τους Cannibal Corpse, Suffocation, αλλά και Nile.

 

Σε ένα μήνα περίπου θα κλυκλοφορήσουν τον έβδομο δίσκο τους με τίτλο Cast The First Stone, τρία χρόνια μετά τον Regicide…ακόμα έχουν κυκλοφορήσει τα Paradogma, το 2010 και Sedition, το 2012.

 

  Μπάντα που στο live αναμένω να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

 

 

 

 CARACH ANGREN

 

 Οι Ολλανδοί Carach Angren, έχουν βάλει την δική τους ταυτότητα στο συμφωνικό και εμπορικό συνάμα black metal των Dimmu Borgir και στο πιο goth black metal των Cradle Of Filth. Έτσι και στους τέσσερις, αρκετά καλούς δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει, τους Lammendam, το 2008, Death Came Through A Phantom Ship, το 2010, Where The Corpse Sink Forever, το 2012 και This Is No Fairytale, το 2015, έχουν δείξει και τον δικό τους μαύρο συμφωνικό, ήχο, που θα μπορούσε να συνοδέψει ηχητικά ταινίες τρόμου, καθώς και η θεματολογία, και το art work των δίσκων τους, τους προς τα εκεί πηγαίνει.

 

 Θέλω πολύ να δω πως θα αποδώσουν αυτό το δύσκολο υλικό live, και αναμένω μια πάρα  πολύ ξεχωριστή εμφάνιση.

 

 

 

Dark Funeral

 

 Για να γράψω για τους τρομερούς black metallers από την Σουηδία Dark Funeral, βάζω να ακούσω το επίσης τρομερό και βροντερό ντεμπούτο τους The Secrets Of The Black Arts του 1996, στου οποίου τις ρίζες και την εποχή, πριν είκοσι χρόνια,  φαίνεται να επιστρέφουν οι Dark Funeral, και στις αποσκευές τους πια να έχουν το φετινό απίθανο έκτο δίσκο τους Where Shadows Forever Reign…που ακόμα και το τρομερό του art work εκεί, στα πρώτα χρόνια και στο ντεμπούτο άλμπουμ, παραπέμπει. Το Where Shadows Forever Reign κυκλοφόρησε σχεδόν μια επταετία μετά το Angelus Exupo Pro Eternus.  Τώρα με τον νέο τους τραγουδιστή Heljarmadr, που έσκισε στο Where Shadows Forever Reign, μέλος των Gra, Cursed 13, που αντικατέστησε τον Masse Broberg…aka Emperor Magus Caligula.

 

 Μέσα στα είκοσι και χρόνια τους οι Dark Funeral έχουν κυκλοφορήσει, εκτός από τον πρώτο και τελευταίο που αναφέρθηκαν, άλλους τέσσερις, και συνολικά έξι, δίσκους. Vobiscum Satanas του 1998, Diabolis Interium του 2001, Attera Totus Sanctus του 2005, και το το Angelus Exupo Pro Eternus του 2009. Ακόμα έχουν κυκλοφορήσει eps, split ένα live και δυο dvds. Όλοι οι δίσκοι τους, όλη τους η πορεία, τους έχει χαρίσει ένα φανατικό κοινό, και κάπως έτσι και εδώ στην χώρα μας, που μας επισκέφτονται για τέταρτη φορά, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αναμένονται με ανυπομονησία.

 

…και αναμένω μια ατόφια black metal εμφάνιση από μια μπάντα από τις επιδραστικότερες του ήχου.

 

 

Στέφανος Στεφανίδης

 

Copyright 2024. All Right Reserved.