DIMLIGHT: THE LOST CHAPTERS (PRE-LISTENING SESSION)

\r\n\r\n

 Απόγευμα Παρασκευής και η κίνηση στους δρόμους αρκετά αυξημένη αλλά φτάσαμε στην ώρα μας στα  Soundflakes Recording Studios, για την προακρόαση του νέου άλμπουμ των DIMLIGHT. Χαμένα κεφάλαια, The Lost Chapters και πραγματικά η ιστορία που έχουν να διηγηθούν από τη μυθολογία της Αιγύπτου είναι συναρπαστική, καθώς πρόκειται για ένα concept άλμπουμ.

\r\n\r\n

Dimlight

\r\n\r\n

Θα προσπαθήσουμε περιληπτικά να σας βαλουμε στο κλίμα..

\r\n\r\n

Βρισκόμαστε λοιπόν στην αρχαία Αίγυπτο όπου οι θεοί των ανθρώπων έχουν εξασθενίσει και τα ήθη και οι φραγμοί των ανθρώπων έχουν ατονήσει σε σημείο που και ο πιο ανοιχτόμυαλος θα κοκκίνιζε. Σε μια προσπάθεια επαναφοράς της ηθικής στέλνει ο Osiris στους ανθρώπους την Hathor, μια θεότητα για την επαναφορά της δικαιοσύνης που θα αποκαταστήσει τη βλασφημία των ανθρώπων σφαγιάζοντας τους. (Shattered Idols).

\r\n\r\n

Οι άνθρωποι αναζητώντας κάποιον που θα μπορούσε να τους γλιτώσει από την αιμοσταγή θεά επικαλούνται τον Ωρίωνα, έναν άγριο κυνηγό που διψά για τις ψυχές των θεών (Invoking the hunter). H Hathor όμως αρχίζει να μεθά από τον παρατεταμένο σφαγιασμό και αρχίζει να έλκει κοντά της τα σκοτεινά πλάσματα της ερήμου (Children Of Perdition). Πραγματικά περιδιαβαίνει τις πόλεις και σκοτώνει στο πέρασμά της (Torrents Of Blood). Όμως ο Osiris αρχίζει να λυπάται τους ανθρώπους και ξυπνά τον Ωρίωνα o οποίος κινητοποιείται περισσότερο από την δίψα του για τις ψυχές των θεών. (Fear The Heavens).

\r\n\r\n

Έτσι ο Ωρίωνας κατεβαίνει στη γη για να πάρει τις ψυχές των θεών (Clash Of Immortals) όμως επειδή διαισθάνεται την παρουσία της Hathor που είναι μια πιο σφριγηλή παρουσία σε σχέση με τους εξασθενημένους θεούς και την ακολουθεί για να την αντιμετωπίσει (Fields Of Carnage).  Εξαιρετικό «σενάριο» από τον συγγραφέα Μάριο Κουτσούκο, ανατριχιαστική αφήγηση από τον θεατρικότατο Jean Baptist (Randomwalk), αισθαντικές ατμόσφαιρες από το βιολί του Alfred Shtuni, χαοτικά γυναικεία φωνητικά από την νέα τραγουδίστρια του συγκροτήματος Εύα Φουρλάνου αλλά και τις guest συμμετοχές των Μαρία Μελίσσα Ρούτη (Kinetic) και Maya Kampaki (Meden Agan).

\r\n\r\n

Dimlight Band

\r\n\r\n

Η μουσική των Lost Chapters των Dimlight, αποτελεί μια λεπτή ισορροπία σκληρότητας και μελωδίας ενορχηστρωμένης με μεγάλη μαεστρία και ευρηματική χρήση όλων των «πόρων» που έχει στη διάθεση του το συγκρότημα. Μια νέα τραγουδίστρια με πιο ροκ χροιά – θεατρικότατη στην ερμηνεία της, την επιστροφή του Δαρείου, μια ευρηματική concept ιστορία από το Μάριο Κουτσούκο και μια παραγωγή πιο συμπαγή και από το πιο αδιαπέραστο πέτρωμα που μπορείς να σκεφτείς.

\r\n\r\n

Dimlight - The Lost Chapters (New Album) trailer from DIMLIGHT on Vimeo.

Copyright 2024. All Right Reserved.