Given the LIVE Chance Flashback: Aeon Aphelion - Visions Of Burning Aeons

Η ελληνική σκηνή βρίσκεται σε πλήρη άνθηση και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Οι περισσότερες δουλειές που κυκλοφορούν είναι πολύ προσεγμένες και ποιοτικές. Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για τα groups που έχουν κάνει ήδη όνομα στο εξωτερικό αλλά και για groups που κάνουν τα πρώτα σταθερά τους βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

\r\n\r\n

Οι Αθηναίοι Aeon Aphelion με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, καθότι είχε προηγηθεί το ομώνυμο demo τους το 2009, βάζουν πλώρη για ωραία πράγματα. Το Visions Of Burning Aeons αλλάζει τον doom/death ήχο με τον οποίον μας είχαν συστηθεί και παίρνει στροφή προς καθαρά doom, με κάποια stoner στοιχεία, μονοπάτια. Πολύ ωραία δουλειά έχει γίνει στις κιθάρες, ενώ όλα τα τραγούδια του album έχουν πράγματα να πουν. Οι ταχύτητες δεν είναι πάντα σερνόμενες αλλά πολλές φορές πιάνουν mid-tempo ρυθμούς με αποτέλεσμα ο δίσκος να αποκτά ζωντάνια σε αρκετά σημεία του. Μοναδική μου ένσταση τα φωνητικά που χωρίς να είναι άσχημα θεωρώ πως χάνουν λίγο σε σχέση με την μουσική. Προσωπικά η φωνή μου θυμίζει πολύ τον Ola Persson των Σουηδών Averon.

\r\n\r\n

Το Visions Of Burning Aeons έχει κυκλοφορήσει αυτοχρηματοδοτούμενο από την μπάντα τον Οκτώβριο του 2013. Μπορείτε να το αποκτήσετε σε φυσική μορφή από το band camp της μπάντας για 8€ ή να το κατεβάσετε δωρεάν σε digital μορφή από το παρακάτω link. http://aeonaphelion.bandcamp.com/album/visions-of-burning-aeons  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.