INFIDEL - King Of Cynical Central: New Album Listening Session

\r\nListening Session: Infidel – King Of Cynical Central
\r\n

\r\n
\r\n
\r\nΒράδυ Παρασκευής και στον απόηχο της πολύ καλής εμφάνισης των Infidel \r\nστο live της περασμένης εβδομάδας σαν support στους Cathedral \r\nμαζευόμαστε μαζί με άλλους εκπροσώπους metal μέσων για την επίσημη \r\nπροακρόαση του νέου, δεύτερου δίσκου των Infidel με τίτλο King Of Cynical Central, έναν δίσκο ο οποίος έχει ηχογραφηθεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και πλέον ήρθε η ώρα να φτάσει στα ράφια των δισκοπωλείων.
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

\r\n

\r\n \r\n

\r\n
\r\nΣε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον, με τη συνοδεία των απαραίτητων \r\n(οινο)πνευμάτων χαλαρώνουμε και ξεκινάμε την ακρόαση του νέου πονήματος \r\nτων Infidel, ακούγοντας ενδιάμεσα τα σχόλια της μπάντας και κάνοντας και εμείς τις δικές μας παρατηρήσεις. Πρώτο κομμάτι το No News, Good News, που μας καλωσορίζει με τον down tempo ρυθμό του και την υπνωτιστική του ατμόσφαιρα. Το The Pessimist\r\nπου ακολουθεί αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο, ξεκινώντας με ένα \r\n«παιχνιδιάρικο» rhythm section και σκοτεινά φωνητικά, ενώ στη συνέχεια \r\nαναλαμβάνει ένα πένθιμο doom riff συνοδευόμενο από υμνικά φωνητικά. \r\nΤρίτο κομμάτι το ομώνυμο του δίσκου, King Of Cynical Control, στο\r\nοποίο συνυπάρχουν το μαύρο με το άσπρο, όπου μαύρο βλέπε το \r\nδιεστραμμένο riffing και τα τσιριχτά φωνητικά στο πρώτο μισό του \r\nκομματιού, που ακολουθείται από ένα ακουστικό διάλλειμα και το «ρεφραίν»\r\nτου κομματιού με καθαρά φωνητικά, ενώ το τραγούδι τελειώνει και πάλι σε\r\nσκοτεινό ύφος, δίνοντας ένα  αίσθημα ολοκλήρωσης, όντας κατά τη γνώμη \r\nμου το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Στη συνέχεια το Song For The Black Sheep\r\nέρχεται στη μέση του δίσκου να απελευθερώσει λίγη από την ένταση με την\r\nήρεμη μελωδία του και την ταξιδιάρικη διάθεση του ενώ το III – Your Fallacy φέρνει\r\nπάλι το βάρος στο προσκήνιο  κινούμενο σε mid tempo ρυθμό, όντας πάντως\r\nτο πιο αδύναμο κομμάτι του δίσκου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι \r\nκακό) καθώς είναι σχετικά μονότονο συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα κομμάτια.\r\nΤελευταίο κομμάτι το υπέροχο Shades Of Solitude, το οποίο κατά \r\nτη γνώμη μου αποτελεί ένα μικρό doom metal διαμάντι, κινούμενο σε πιο \r\nεπικό στυλ σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια, με ωραία solos και πολύ \r\nκαλές φωνητικές μελωδίες, αποτελώντας ιδανικό κλείσιμο για το δίσκο, ενώ\r\nσαν κερασάκι στη τούρτα υπάρχει και ένα hidden track έκπληξη το οποίο σας αφήνω να ανακαλύψετε μόνοι σας με την ακρόαση του δίσκου.
\r\n
\r\nΣυνολικά μιλώντας, το King Of Cynical Central είναι ένας δίσκος \r\nπου κινείται σε γενικά heavy μονοπάτια, με έμφαση φυσικά στον doom ήχο \r\nαλλά συνδυάζοντας αρμονικά πολλά στοιχεία, απόρροια του διαφορετικού \r\nμουσικού υπόβαθρου των ατόμων που αποτελούν του Infidel. Αυτή η \r\nπολυμορφία είναι και η δύναμη του δίσκου, καθώς δεν είναι πολύ εύκολο να\r\nδιατηρείς ακέραιο το ενδιαφέρον του ακροατή μέσα από 7λεπτα ή 9λεπτα \r\nκομμάτια. Πέρα από το καθαρά μουσικό μέρος στο οποίο είναι φανερή η \r\nπρόοδος σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο, πρέπει να αναφέρουμε και το \r\nεικαστικό μέρος, με το πολύ καλό εξώφυλλο και την άψογη digipack \r\nσυσκευασία, που δείχνει το μεράκι και ταυτόχρονα τον επαγγελματισμό με \r\nτον οποίο δουλεύουν οι Infidel. To Κing Of Cynical Central\r\nαποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τους Infidel, καθώς είναι μια \r\nολοκληρωμένη μουσική πρόταση, που δεν έχει πολλά να ζηλέψει από άλλες \r\nαντίστοιχες δουλειές εγχώριων ή ξένων συγκροτημάτων και σίγουρα τους \r\nπροσθέτει σαν ένα γερό χαρτί στο δυναμικό της ελληνικής σκηνής.
\r\n
\r\n
\r\nReport: Λάμπρος “Metalshock” Πανέτας
\r\nPhoto: Δημήτρης Χατζημωυσής

\r\n
\r\n
\r\nΥ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συγκρότημα και κυρίως στον Χρήστο για την άψογη φιλοξενία!
\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.