LIVE CANNIBAL CORPSE, ANCIENT, DR. LIVING DEAD!

CANNIBAL CORPSE - Full Set Performance - Bloodstock 2018

Στο πείσμα αυτού του απίστευτου Καλοκαιριού, με τα πολλά και απίστευτα ελκυστικά live events, στις 15 και 16 του Ιούνη μας έρχονται πρώτα στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater @ Fix και μετά στην Αθήνα, Piraeus Academy 117. Μαζί τους οι Νορβηγοί black metallers Ancient και οι Σουηδοί crossover thrashers Dr. Living Dead!.

Άρχισα την μέρα μου βλέποντας video clips των σπουδαίων Αμερικάνων deathsters Cannibal Corpse, γιατί σημασία μεγάλη έχει να περνάς καλά και αυτό φαίνεται, πως θα το πετύχεις, από το πρωί. Μπάντα σαράντα χρόνια τώρα έχει δώσει δεκατέσσερις δίσκους, τρόμου, σκοτεινής ανθρώπινης φύσης, συνδυάζοντας με μοναδικό αλλά και δυσνόητο, στους μη μυημένους, τρόπο τινά  χαβαλέ αλλά και κοινωνικό προβληματισμό. Δυο χρόνια πέρασαν από τον τελευταίο δίσκο των Cannibal Corpse ‘’Red Before Black’’. Όμως η ιστορία τους ξεκινάει το 1988. Ο τιτάνιος Alex Webster τους φόρμαρε, βρήκε και το όνομα. Μαζί του από τότε, ως και σήμερα, ο ντράμερ Paul Mazurkiewicz. Αλλά και ο εμβληματικός τραγουδιστής Chris Barnes. ‘’Eaten Back To Life’’ 1990, ‘’Butchered At Birth’’ 1991, ‘’Tomb Of The Mutilated’’ 1992 και το παντοτινό διαμάντι ‘’The Bleeding’’ 1994. Μπήκαν και στις υπηρεσίες του ‘’Ace Ventura’’ και όλα λαμπρά. Κάπου εκεί είχε μπει στην ομάδα ο κιθαρίστας Rob Barrett. Κάπου εδώ ο Barnes, την κάνει και δημιουργεί τους Six Feet Under και στους Cannibal Corpse πάει ο τραγουδιστής των Monstrosity, George "Corpsegrinder" Fisher. Και δυο χρόνια αργότερα ο κιθαρίστας Pat O’ Brien. ‘’Ville’’ 1996, ‘’Bloodthirst’’ 1999, ‘’Gore Obsessed’’ 2002, ‘’The Wretched Spawn’’ 2004, ‘’Kill’’ 2006, ‘’Evisceration Plague’’ 2009, με το απίστευτο ομώνυμο video clip, τα τρομερά ‘’Tortute’’ 2012 και ‘’A Sceletal Domain’’ του 2014 και φυσικά το προ διετίας ‘’Red Before Black’’. Απίστευτη δισκογραφία αλλά οι Cannibal Corpse είναι τρομεροί και πάνω στην σκηνή. Εκεί απλά σκοτώνουν. Και αυτό αναμένουμε να βιώσουμε στις 15 και 16 του Ιούνη. Απλά βλέπεις την εμβληματική μορφή του Alex Webster να μεγαλουργεί στην σκηνή. Και είναι ο ίδιος που έχει πει ότι ούτε που το φανταζόταν το που θα έφτανε ο ίδιος και η μπάντα του, αλλά το πάλεψαν, δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και ‘’ναι Διάολε, τα καταφέραμε’’. 

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ CANNIBAL CORPSE

Cannibal Corpse+Ancient+Dr. Living Dead!-Poster01.jpg

Οι Dr. Living Dead!, crossover thrashers από την Σουηδία, θα ανοίξουν το event. Τέσσερις δίσκους στην δέκα και κάτι χρόνια πορεία τους. ‘’Dr Living Dead’’ 2011, ‘’Radioactive Intervention’’ 2012, ‘’Crush The Sublime Gods’’ 2015 και ‘’Cosmic Conqueror’’ 2017. Τι να περιμένουμε? Την γιατρειά. Πάρτε ονόματα. Μοίρασαν ειδικότητες μιλάμε. Dr Rad μπάσο, φωνή. Για υπέρηχο καρδίας.  Dr Toxic κιθάρα, φωνή και προφανώς, φυσικοθεραπείες. Dr Mania φωνή.  Χειρούργος μάλλον. Και Dr Slum τύμπανα. ΟΡΥΛΑ θα πρέπει να είναι αυτός. Την γιατρειά μας, λοιπόν θα μας προσφέρουν μέσα από τους φρενήρης ρυθμούς τους, τον κάτι μεταξύ Suicidal Tendencies και S.O.D. ήχο και ύφος τους, τις τρομερές τους μάσκες που βάζουν ομορφιά στο σύνολο και την live εμφάνιση τους η οποία στάνταρτ θα πάρει κεφάλια.  Πάρτε το σαν ομοιοπαθητική ή κάτι τέτοιο. 

Έχουμε κανίβαλους. Έχουμε ζωντανούς νεκρούς και τους ιατρούς τους. Εεε πια βρήκαν φως και μπήκαν, σφήνα, και οι Αρχαίοι, οι Ancient. Εεε τι μόνο στο Cabin In The Woods? Νορβηγοί, που παίζουν black metal που μοιάζει  με μπάντες όπως οι Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Diabolical Masquerade, Old Man Child, μην φτάνοντας σε φήμη όλες αυτές. Όμως δεν είναι και χθεσινοί. Από το 1992 είναι στο κουρμπέτι.  ‘’Svartalvheim’’, το ντεμπούτο το 1994.  Το ‘’The Cainian Chronicle’’ 1996, το αδικημένο και τίγκα διασκεδαστικό ‘’Mad Grandiose Bloodfiends’’ 1997. Ακόμα τα ‘’The Halls Of Eternity’’ 1999, ‘’Proxima Centauri’’ 2001, ‘’Might Visit’’ 2004 και μετά από χρόνια το ‘’Back To The Land Of The Dead’’  2016. ‘Όμως είναι μια ευκαιρία να δείξουν στο απαιτητικό Ελληνικό κοινό την αξία τους.  

Σημειώστε λοιπόν, στις 15 του Ιούνη στο Principal Club Theater @ Fix στην Θεσσαλονίκη και στις 16 του Ιούνη στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα, θα είναι αυτές οι βραδιές που θα μας βάλουν στην death metal δίνη τους, οι Cannibal Corpse.

Copyright 2024. All Right Reserved.