MYSTIC PROPHECY: 'Raven Lord' LISTENING SESSION REVIEW BY KOSTAS PUREVIL KYRIAKAKIS

Έβδομο album στην δισκογραφία των Mystic Prophecy το Ravenlord και σίγουρα το πιο ώριμο LP της μπάντας. Πριν ακούσω το νέο δίσκο του συγκροτήματος, το Fireangel του 2009 θεωρούσα την καλύτερη στιγμή των Mystic Prophecy, όμως μια μόλις ακρόαση του Ravenlord είναι αρκετή για να το ξανασκεφτείς.
\r\n
\r\nΤο ευχάριστο και το ζητούμενο για τους ακροατές της σκηνής είναι ότι το Ravenlord δε βασίζεται σε 1-2 πιασάρικα τραγούδια, κάποια πιο μέτρια και μερικά αδιάφορα που απλώς θα συμπληρώσουν το track listing. Αντιθέτως αποτελείτε από 12 ισάξια τραγούδια που είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το καλύτερο. Το καινούργιο σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Mystic Prophecy είναι η ποικιλία των συνθέσεων, ενώ είχαν ένα χαρακτηριστικό μοτίβο που βασίζονταν η μουσική τους, στην νέα τους κυκλοφορία υπάρχουν τραγούδια σε mid tempo, νευρικά κομμάτια σε μερικές περιπτώσεις με riffs στα όρια του thrash, στο Damned Tonight μάλιστα εντυπωσιάζουν τα riffs που θυμίζουν Judas Priest εποχής Painkiller! Η έκπληξη του Album είναι η πολύ πετυχημένη διασκευή στο Miracle Man του Ozzy.
\r\n
\r\nΑξίζει να αναφερθούμε στα βελτιωμένα φωνητικά του Δημήτρη Λιαπάκη, η φωνή του κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλες τις συνθέσεις του album αλλά περισσότερο αυτό γίνεται διακριτό στην διασκευή του Miracle Man που το αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο, έχουμε ακούσει 2 εκτελέσεις, μία που η φωνή του πλησιάζει την  χροιά του Ozzy και μία δεύτερη που το τραγουδάει  χωρίς να προσπαθεί να πιάσει τα φωνητικά του Ozzy. Και οι δύο εκτελέσεις είναι πολύ πετυχημένες και θα ήταν καλό να κυκλοφορήσουν.
\r\n
\r\nΣε γενικές γραμμές το Ravenlord είναι ένα καλοπαιγμένο LP με εμπνευσμένες συνθέσεις , θα το χαρακτήριζα ολοκληρωμένο album, και θα πρότεινα αν μη τι άλλο να το ακούσετε.
\r\n
\r\nΘεωρώ ότι μια ακρόαση θα σας πείσει ότι πρόκειται για μια σοβαρή και τίμια κυκλοφορία. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το στυλ των Mystic Prophecy δεν αποτελεί πόλο έλξης για τους Fans της σκηνής, όπως και πολλές άλλες μπάντες ενώ μπορεί να τους αρέσει η μουσική τους, δεν θα δώσουν προτεραιότητα στο να αγοράσουν ένα LP μιας μπάντας όπως οι Mystic Prophecy. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά, ακούγοντας το νέο δίσκο του συγκροτήματος είναι ότι για το ύφος που παίζουν δεν κυκλοφορούν συχνά ολοκληρωμένα album ακόμα και από πρωτοκλασάτες μπάντες όπως το Ravenlord.
\r\n
\r\nΚώστας PurEviL Κυριακάκης
\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.