THIS IS NWOTHM

Καλή χρονιά να έχουμε, και να είμαστε καλά, να ακούμε όμορφες μουσικές που να μας εμπνέουν. 
Είναι Δευτέρα και όπως έχει πλέον παγιωθεί είναι η ημέρα του NWOTHM από το METALZONE.GR μία στήλη στην οποία προτείνουμε νέες μπάντες που παίζουν και ακούγονται όπως το HEAVY METAL της δεκαετίας του 80.

Αν δεν έχετε διαβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις… ,

Πρώτη μπάντα για σήμερα οι Αμερικανοί ANCIENT EMPIRE, που μπήκαν στην δισκογραφία το 2014 με το When Empires Fall. Ένα πολύ δυνατό άλμπουμ που δεν αφήνει περιθώρια στον ακροατή να το προσπεράσει. Το επίπεδο της μπάντας ήταν εξίσου υψηλό και στις 2 επόμενες κυκλοφορίες Other World 2016 και The Tower 2017.

Πάμε πιο βόρεια στον Καναδά για να συναντήσουμε τους BLACK MOOR.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2005 και η μουσική τους κάτι στο ενδιάμεσο Heavy Metal με Thrash Metal. Το πρώτο LP κυκλοφόρησε από τους Καναδούς το 2009 με τίτλο The Conquering. To συγκρότημα καταγράφει 3 LP συνολικά, το Lethal Waters του 2012 και το Brave To The Grave του 2016.

Συνέχεια με τους Σουηδούς BLAZON STONE, που έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και 1 EP. Η μπάντα μοιάζει να είναι η συνέχεια των αγαπημένων Running Wild, καθώς από την κορυφή μέχρι τα νύχια οι BLAZON STONE, δεν κρύβουν το κόλλημα τους στο ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος των Γερμανών. Το θέμα είναι ότι το κάνουν καλά, θα έλεγα περισσότερο καλά από ότι θα περίμενε κανείς ακούγοντας ένα συγκρότημα που στην ουσία αντιγράφει μία άλλη μπάντα. Θα μπορούσαν να ήταν ένα Tribute συγκρότημα στους Running Wild, αλλά οι Σουηδοί τολμούν να εμπλουτίσουν το πρωτότυπο με δικές τους ιδέες. Το παρθενικό άλμπουμ των BLAZON STONE κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο Return To Port Royal, ακολούθησε το No Sign Of Glory το 2015, ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το 3o τους LP War Of The Roses, την ίδια χρονιά (2016) κυκλοφόρησαν και το πρώτο EP με τίτλο Ready For Boarding.
Το συγκρότημα βρίσκεται στα 4 άλμπουμ με το Down In The Dark του 2017

Οι HELLHOUND είναι συγκρότημα από την Ιαπωνία, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000. Οι συνθέσεις τους είναι καταιγιστικές, αφού ισορροπούν μεταξύ Thrash και Heavy Metal. Οι HELLHOUND έκαναν ντεμπούτο το 2004 με το EP Welcome to Metal Zone, το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους ήταν το 2006 με τίτλο Tokyo Flying V Massacre, 2 χρόνια αργότερα ακολούθησε το 2o LP Metal Fire From Hell.

Το 3o και τελευταίο LP (μέχρι σήμερα) κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν το Let Metal Rule The World. Από τότε οι HELLHOUND έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα single Sign Of Heavy Metal το 2015

Θα παραμείνουμε στην Ιαπωνία για τους BLAZE, παρότι το συγκρότημα υπάρχει από το 1998, έχουν κυκλοφορήσει 1 single, 1 LP και 1 EP.
Ας τα πάρουμε με την σειρά… το 2001 ήταν η πρώτη κυκλοφορία των BLAZE με το single See Τhe Light. Το LP κυκλοφόρησε 6 χρόνια μετά και ήταν το ομώνυμο της μπάντας, ένα πολύ καλό δισκάκι συνολικά. Ενώ ο τραγουδιστής των BLAZE είναι ιαπωνικής καταγωγής παρόλα αυτά δεν ακούγεται στην προφορά του. Το συγκρότημα καταγράφει άλλη μία κυκλοφορία το EP The Rock Dinosaur του 2014.

Επιστροφή στις ΗΠΑ, για τους CHRISTIAN MISTRESS, που δημιουργήθηκαν το 2008, ένα χρόνο αργότερα μπήκαν στην δισκογραφία με το single Mother of Mercy / The Hereafter. Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το Agony & Opium το 2010.
Η μπάντα έχει άλλες δύο κυκλοφορίες το Possession του 2012 και το To Your Death του 2015. Οι CHRISTIAN MISTRESS είναι αρκετά μελωδικοί με πολύ καλά γυναικεία φωνητικά από την Christine Davis

Οι ATTIC από την Γερμανία έχουν αναλάβει μία πολύ τολμηρή αποστολή καθώς οι συνθέσεις τους, η ατμόσφαιρα και ο τραγουδιστής της μπάντας θυμίζουν καταπληκτικά Mercyful Fate. Μέχρι τους ATTIC κανείς δεν είχε τολμήσει να δοκιμάσει κάτι τέτοιο… Το πιο ενδιαφέρον με τους Γερμανούς είναι ότι το πάνε καλά! Θα έλεγα ότι έχουν κερδίσει τον πρώτο γύρο της προσπάθειας τους.

Το συγκρότημα έκανε ντεμπούτο το 2012 με το The Invocation και τον Αύγουστο του 2017 κυκλοφόρησαν το Sanctimonious.

Φεύγουμε από την Γερμανία και πάμε στην Πορτογαλία, γιατί εκεί έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα, τους ATTICK DEMONS. Το συγκρότημα έγινε γνωστό εξαιτίας της πανομοιότυπης φωνής του τραγουδιστή Artur Almeida με του Bruce Dickinson. Μάλλον αναπόφευκτα και οι συνθέσεις του συγκροτήματος πατάνε στην τεχνοτροπία των Iron Maiden. Προσωπικά αυτό δε με ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα…

Οι ATTICK DEMONS έκαναν την αρχή με το EP Attick Demons το 2000, το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτους ολοκληρωμένο άλμπουμ Atlantis, το Let’s Raise Hell του 2016 είναι η τελευταία κυκλοφορία της μπάντας (προς το παρόν)

Από την Πορτογαλία στην γειτονική Ισπανία, για να συναντήσουμε τους LEATHER HEART. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση από την μπάντα ήταν η επιλογή του Danger Zone των Black Sabbath, από το Seventh Star με τον Glenn Hughes, ένα τραγούδι ξεχασμένο από τον θεό, που ανέσυραν και ανέστησαν με μία εξαιρετική διασκευή στο μοναδικό, μέχρι στιγμής, LP Comeback του 2015.

Το συγκρότημα πριν το Comeback είχε κυκλοφορήσει το EP Leather Heart

Τελευταίο συγκρότημα για σήμερα η TOLEDO STEEL. Βρετανική μπάντα, που έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα από τα 2 EP που έχει κυκλοφορήσει το 2013 Toledo Steel και Zero Hour του 2015. Οι συνθέσεις βγάζουν τρομερή ενέργεια χωρίς να στερούνται μελωδίας.

Καλή χρονιά να έχουμε και ραντεβού την επόμενη Δευτέρα με νέες προτάσεις από τη σκηνή του NWOTHM.

Copyright 2024. All Right Reserved.