Scar Of The Sun…προακρόαση In Flood

Κυριακάτικο χαλαρό απόγευμα και κάπου παράπλευρα στο κέντρο της Αθήνας, στα Zero Gravity Studio, οι Αθηναίοι Scar Of The Sun παρουσίαζαν το δεύτερο full length τους με τίτλο In Flood.

\r\n\r\n

Χαλαρή ατμόσφαιρα με τα μέλη της μπάντας και όλους όσους πήγαμε για την προακρόαση του In Flood και μετά από την μικρή ευχάριστη, γεμάτη όμορφες ιστορίες και χαλαρά αστειάκια,  αναμονή, που δροσίστικε με παγωμένες μπύρες, ξεκινάμε για τα ενδότερα για την ακρόαση.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Στους Scar Of The Sun είναι ο Terry Nikas στα φωνητικά, και στους στίχους, ο Alexi Cjaralampous, (Luna Obscura),  και Greg Eleftheriou  στις κιθάρες, Panagiotis Gatsopoulos (Disharmony, Dissolve) στο μπάσο, και Thanos Papas (Disharmony, Outloud, ) στα ντραμς. Πλήκτρα σε μεγάλο μέρος του δίσκου από τον Van Lambrakis. Τα παιδιά σύμφωνα με δικά τους λόγια παίζουν modern metal. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει 20 Μαίου από την Scarlet Records.

\r\n\r\n

Αρχή  με το Among Waters And Giands με μια εισαγωγή που και με την μελωδία και με την ένταση που σιγά σιγά ανεβαίνει με πάει στην μουσική του 28 Days Later, βάζοντας από την αρχή το εναλακτικό στην μουσική εξίσωση.  Με το πρώτο κομμάτι φαίνεται ότι  ο κυρίαρχος ρόλος στον ήχο εναλλάσεται στις φοβερές κιθάρες και στα πλήκτρα.

\r\n\r\n

Στο An Ill-Fated Wonder μια μελωδία που μένει, με ένα δυναμικό μπάσιμο από τις κιθάρες και τα ντραμς.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Versus the World και εδώ έχουμε το πιο αγριεμένο heavy κομμάτι, riffάτο και με πιο αγριεμένα φωνητικά...να το πούμε metalcore???

\r\n\r\n

Sand και εδώ έχουμε την πρώτη συμετοχή στα πλήκτρα από τον Nick Sid από τους Cyanna Mercury μη metal μπαντα, βάζοντας το εναλακτικό πιο βαθιά στην σκέψη μου...πολύ όμορφη, και καλοδουλεμένη σύνθεση.

\r\n\r\n

The Truth About Lies και riffs και φοβερά ντραμς μας οδηγούν σε ένα ακόμα δυναμικό κομμάτι...σχεδόν σε ολόκληρο τον δίσκο οι στίχοι μιλούν για την κατάσταση στην χώρα μας, την Ευρώπη, αλλά και την άλλη άκρη του Ατλαντικού...έτσι και εδώ οι στίχοι του Terry Nikas θέλουν με ένα δικό τους τρόπο να δώσουν τροφή για σκέψη, αλλά και για αφύπνηση.

\r\n\r\n

Enemies Of Reason και εδώ έχουμε την συμετοχή στην γραφή του τραγουδιού αλλά και στα πλήκτρα από τον Μπάμπη Κατσιώνη. Πανέμορφη εισαγωγή με πλήκτρα, σε ένα κομμάτι που όλα τα όργανα και η φωνή λειτουργούν αρμονικά και άψογα...πρώτο υποψήφιο για κομμάτι του δίσκου.

\r\n\r\n

Και έρχεται η ώρα της διακευής...Depeshe Mode και Walking In My Shoes…διασκευή που δεν αλλάξε δραμματικά την δομή του τραγουδιού, αν και ήρθε κάπως προς τα μέτρα των Scar Of The Sun.

\r\n\r\n

The Raid και μετά την  χαρούμενη εισαγωγή το κομμάτι εναλλάσει φως και σκότος...και σολάρα.

\r\n\r\n

Το In Flood κανονικά κλείνει με το In Flood, που εδώ πέρα από το εναλλακτικό προστίθεται και το προοδευτικό...άλλο ένα για κομμάτι του δίσκου.

\r\n\r\n

Έχουμε και μπόνους, το The Ghost Peril που έρχεται από την gothic/doom εποχή του πρώτου τους δίσκου, A Series of Unfortunate Concurrencies, για αυτό και μπήκε σαν μπόνους.

\r\n\r\n

Οι Scar Of The Sun είναι ένα ζωντανό κύτταρο που εξελίσσεται εναλλακτικά και προοδευτικά, αλλά και πότε πότε μπαίνει βαθιά στον πυρήνα, metalcore και μερικές φορές ψάχνεται και με παλιά ακούσματα. Το In Flood πέρα από την πρώτη ακρόαση εκείνο το απόγευμα, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μου, πάνω από όλα γιατί έχει καλά τραγούδια, με καλοδουλεμένες συνθέσεις, και καλό παίξιμο από όλους. Τώρα θα το πούμε alternative???...progressive???...metalcore σε σημεία???... ότι θέλει ο καθένας, και οι Scar Of The Sun το λένε modern metal.-

\r\n\r\n

Studio report Στέφανος Στεφανίδης 

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.