THE SILENT WEDDING - Enigma Eternal προακρόαση δίσκου

\r\n\r\n

Δε νομίζω πως θα μπορούσε αυτό το βράδυ να κυλήσει πιο όμορφα από ό,τι τελικά έγινε. Η πρόσκληση για την προακρόαση του καινούριου δίσκου των The Silent Wedding ήταν χαράς ευαγγέλιο. Και, παρά το ότι κανονίστηκε σε μια μέρα ιδιαίτερα δύσκολη, χωρίς φυσικά να φέρουν ευθύνη τα παιδιά του συγκροτήματος, εν μέσω ημιτελικών Euro και γενικής απεργίας των ΜΜΜ, ήμασταν όλοι παρόντες και στην ώρα μας.

\r\n\r\n

Μας έβαλαν στο στούντιο, άνοιξαν μια μεγάλη οθόνη και χαμήλωσαν τα φώτα. Εμφανίστηκε μια πανσέληνος στο φόντο της οθόνης και οι μελωδίες ξεκίνησαν. Μια σύντομη εισαγωγή που είναι το refren του Living Experiments, ομώνυμου τραγουδιού του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος, δίνει το έναυσμα και τον αριθμό 1 στην καινούρια τους δουλειά και αποτίει φόρο τιμής στην προηγούμενη. 

\r\n\r\n

Το καινούριο άλμπουμ των The Silent Wedding αποτελείται από 11 τραγούδια (+1 η εισαγωγή, δώδεκα στο σύνολο) και αυτό που γίνεται από τον πρώτο στίχο εμφανές είναι το πόσο έχει εξελιχθεί ο Μάριος στα φωνητικά. Γυρίσματα στη φωνή, σταθερότητα, καθαρότητα, γερό πάτημα και υπόσχεση για το παρόν και το μέλλον. Τα τύμπανα στο δεύτερο τραγούδι πολύ καλογραμμένα και το τραγούδι ντυμένο όλο με πλήκτρα. Επίσης μεγάλη έμφαση έχει δωθεί στα πλήκτρα στον δίσκο αυτό καθώς έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος και πλαισιώνουν σχεδόν όλα τα τραγούδια. Η δε εισαγωγή σε κάποια από αυτά, αλλού σαν παιδικό τραγούδι κι αλλού σαν γότθικη μελωδία, θυμίζει -χωρίς να "κλέβει"- συγκροτήματα μεγάλου βεληνεκούς. Στη μέση περίπου του άλμπουμ, συμμετοχή έκπληξη του Tom Englund των Evergrey έρχεται να απογειώσει το εξαιρετικό τραγούδι με τίτλο "A Dream Of Choises".

\r\n\r\n

Η πολυαναμενόμενη μπαλάντα του δίσκου, το "Loneliness", είναι το ακριβώς επόμενο τραγούδι ενώ η γεύση που αφήνει είναι ότι τα παλικάρια αυτά ξέρουν να γράφουν μπαλάντες. Είναι το αποκορύφωμα του τραγουδιστή με την ένταση να ξεχειλίζει, το πιάνο λίγο αλλά σε ιδανικό σημείο λίγο πριν το τελείωμα του τραγουδιού, οι μελωδικές γραμμές της κιθάρας εξαιρετικές.

\r\n\r\n

Σημαντικό σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το σχήμα διατηρεί τις progressive καταβολές του αλλά έχει πιο έντονο το power στοιχείο, αποκτά δικό του, χαρακτηριστικό ήχο, είναι πιο ώριμο και πατάει καλά στα πόδια του, το μπάσο δένει όλη τη μπάντα ενώ το σφυροκόπημα των τυμπάνων είναι συνεχόμενο και απολαυστικό. Από τη μέση του δίσκου και μετά δε, προβλέπεται να θρηνήσουμε θύματα όταν θα κυκλοφορήσει το δισκάκι και θα τραγουδάω στο αυτοκίνητο με τη μουσική στη διαπασών και τα παράθυρα ορθάνοιχτα.

\r\n\r\n

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε κάθε ένα τραγούδι ξεχωριστά, θα μπορούσα να πω ότι το τάδε θέλω πολύ να το ακούσω live ενώ το δείνα έχει θεατρικότητα στην εισαγωγή του αλλά δεν έχει νόημα καθώς δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω ούτε και μπορείτε να καταλάβετε απόλυτα πώς αισθάνομαι μετά από την ακρόαση αυτή. Θα σας συνιστούσα να επανέλθετε στο κείμενο αυτό αφού κυκλοφορήσει το άλμπουμ και το έχετε ακούσει 2-3-5-12031564 φορές. Τότε θα είναι απόλυτα κατανοητό ότι, μόλις το 12ο τραγούδι ξεκίνησε, 50 και κάτι λεπτά μετά την εισαγωγή του πρώτου, σκέφτηκα "Δεν είναι δυνατό! Αφού μόλις ξεκινήσαμε". Και το τελευταίο τραγούδι, instrumental με τίτλο Hands Of Fate, είναι η υπόσχεση των The Silent Wedding ότι έπεται συνέχεια και δεν τελειώνουμε εδώ. Με ανυπομονησία θα περιμένω να πάρω στα χέρια μου σε φυσική μορφή το δισκάκι το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016 οπότε και θα ανακοινωθούν οι live εμφανίσεις της μπάντας.
\r\n 

\r\n\r\n

    \r\n
  1. A Living Experiment
  2. \r\n

  3. Shadows & Dust
  4. \r\n

  5. What Lies Beyond
  6. \r\n

  7. Insanity
  8. \r\n

  9. The Endless Journey
  10. \r\n

  11. A Dream Of Choises
  12. \r\n

  13. Loneliness
  14. \r\n

  15. Under The Veil Of Grey
  16. \r\n

  17. Catharsis
  18. \r\n

  19. Closer To The End
  20. \r\n

  21. Silence
  22. \r\n

  23. Hands Of Fate
  24. \r\n

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.