8BALL - Κώστας Λαζόπουλος (Security)

Υπάρχει κάποιος πραγματικά, που να μην γνωρίζει το Eightball; Το μαγαζί που έχει φιλοξενήσει παγκοσμίου βεληνεκούς συγκροτήματα όπως Behemoth, Dark Funeral, Sodom, Moonspell, Dark Tranquility και πολλά άλλα; Σε αυτήν την συνέντευξη με τον πορτιέρη αυτού του μαγαζιού, Κώστα Λαζόπουλο λοιπόν, θα διαβάσετε την άποψη που του έχει διαμορφωθεί αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε αυτήν την θέση!

Metalzone: Είσαι λοιπόν η ’’πόρτα’’ του Eightball, ενός από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- Metal Club της Ελλάδας. Σε αυτήν την συνέντευξη θα ήθελα σύντομα να μιλήσουμε τόσο για το πώς βλέπεις εσύ ο ίδιος την κίνηση σε εισαγωγικά των μεταλλάδων στην βόρεια Ελλάδα, όσο και το τι γίνεται όταν ένα συγκρότημα παγκοσμίου βεληνεκούς έρχεται να παίξει στο Eightball. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας το από πότε βρίσκεσαι σε αυτήν την θέση.
Κώστας Λαζόπουλος: Λοιπόν!! Είμαι εκεί σχεδόν 8 χρόνια! Από τις αρχές του 2009 αν θυμάμαι καλά!

Metalzone: Έχουν αλλάξει καθόλου τα πράγματα από τότε έως σήμερα, όσον αφορά την απόκριση του κοινού;
Κώστας Λαζόπουλος: Δυστυχώς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που όλοι, λίγο ή πολύ ζούμε, αυτό φαίνεται και στο κοινό. Αν και ο μεταλλάς, όταν θέλει να δει κάτι πολύ, θα κάνει τα πάντα για να το δει!

Metalzone: Έχεις πετάξει κάποιον έξω από το μαγαζί λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς;
Κώστας Λαζόπουλος: Μακάρι να ηταν μόνο μια φορά! Δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι το 8ball αλλά και οποιοδήποτε άλλο μαγαζί ή κλαμπ ή μπαρ κτλ, είναι για διασκέδαση και όχι χώρος για να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας ή να δείξουμε τον τσαμπουκά μας! Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα παιδιά που προσέχουμε τα μαγαζιά, ώστε ο κόσμος να διασκεδάζει όσο καλύτερα γίνεται. Αυτήν είναι η πραγματική δουλειά του πορτιέρη!

Metalzone: Έχει υπάρξει κάποιο live που η απόκριση του κοινού ηταν τέτοια που πίστεψες ότι δεν θα χωρέσουν εντός του μαγαζιού;
Κώστας Λαζόπουλος: Έχουν υπάρξει πολλά live που όντως δεν χώρεσε ο κόσμος και αναγκαστήκαμε να μην βάζουμε άλλο κόσμο μέσα! Πριν αρκετά χρόνια σε live των Rotting Christ, το πρώτο live των Sodom, και βέβαια στα live του Μπίγαλη που, χωρίς πλάκα, γίνεται χαμός! Επίσης Nightstalker που κάθε φορά γίνεται sold out! και πολλά άλλα!

Metalzone: Περιέγραψε μας την μέρα όπου ένα συγκρότημα όπως πχ οι Dark Funeral που έπαιξαν και πρόσφατα, έρχεται στο Eightball.
Κώστας Λαζόπουλος: Τα δύσκολα τα τραβάνε αρχικά οι ηχολήπτες, που πρέπει να είναι εκεί συνήθως από το μεσημέρι για το Sound check. Την μπάντα εμείς την βλέπουμε σχετικά αργά, λίγο πριν το live, γιατί μετά το check, πηγαίνουν ξενοδοχείο για άραγμα φαγητό κτλ. Οι στιγμές πριν την εμφάνιση είναι και οι ωραιότερες, όταν χαμηλώνουν τα φώτα, μπαίνει το intro, και είμαστε μαζί με την μπάντα έτοιμοι να ανέβουν στην σκηνή. Δύσκολα να περιγράψω τέτοιες στιγμές! Κατα την διάρκεια των live χρειάζεται προσοχή ώστε και η μπάντα αλλά και το κοινό να είναι ασφαλείς. Και μετά το τέλος των live, έρχεται η χαλάρωση. Υπάρχουν μπάντες άκρως επαγγελματικές που παίζουν και μόλις τελειώσουν φεύγουν, και υπάρχουν και άλλοι που αράζουμε και όλο το υπόλοιπο βράδυ παρέα!

Metalzone: Από όσο θυμάσαι, ποιες μπάντες έχουν μείνει και ποιες έχουν φύγει αμέσως μετά το live.
Κώστας Λαζόπουλος: Ο καλύτερος είναι ο Alan των Primordial!! Πάντα μένει μέχρι το πρωί, επίσης καλή παρέα κάναμε και με τον King of hell μετά το live του Abbath. Τα παιδιά από τους Nightstalker πάντα μένουν και διασκεδάζουν με όλον τον κόσμο μέχρι το πρωί! Πολλές μπάντες θέλουν να μείνουν αλλά όταν είναι on tour είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα!

Metalzone: Έχει έρθει να παίξει η δική σου αγαπημένη μπάντα;
Κώστας Λαζόπουλος: Οι Primordial δεν ηταν αγαπημένη μπάντα αλλά μετά το live έγινε! Από τις αγαπημένες μου μπάντες που είδα στο Eightball, δουλεύοντας, είναι οι Mayhem, Moonspell, και η top για μένα Dark Tranquility!

Metalzone: Η άποψη σου για την ελληνική μεταλλική μουσική σκηνή;
Κώστας Λαζόπουλος: Υπήρχαν πάντα και υπάρχουν Γκρουπάρες! Και δη στον ακραίο ήχο οι οποίες είναι φανταστικές!

Metalzone: Οδεύοντας προς το τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω το τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν την δουλειά που έχεις!
Κώστας Λαζόπουλος: Η επικοινωνία με τον κόσμο την νύχτα! Είναι όλοι πιο απελευθερωμένοι και πιο αληθινοί!

Metalzone: Έγινε! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Κώστας Λαζόπουλος: Να’σαι καλά αγορίνα!

Για το Metalzone
Ευθύμης Λούσιφερ.

Copyright 2018. All Right Reserved.