ΤΟ THERION ΕΦΤΑΣΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

Παρασκευόβραδο και εκεί στην Πειραιώς, στο  Piraeus 117 Academy, έχει μαζευτεί κόσμος. Σε λίγη ώρα θα εμφανιστούν οι Σουηδοί symphonic metallers Therion. Μαζί τους οι Βρετανοί The Devil, οι Γερμανοί Null Positive και οι Ρώσοι Imperial Age.

The Devil: Τι να τους κάνουμε τους τραγουδιστές?

Το event ξεκινάει στις επτά ακριβώς  στην ώρα του. Πολύ λίγος κόσμος στην πρώτη πάντα που ανοίγει την βραδιά τους The Devil Μπαίνουν με τις μάσκες, κάτι που τους δίνει ένα πολύ ωραίο μπάσιμο, σε ψαρώνουν με το καλησπέρα. Φωνές ακούγονται πάνω στις νότες τους από τι υπερπέραν, καθώς με ημιχορευτικό τρόπο παίζουν την μουσική τους. Αν μη τι άλλο ξεχωριστή παρουσία Από την αρχή πρωταγωνιστές τα τύμπανα, και τα φουτουριστικά τοπία και διάφορα ιστορικά γεγονότα, πχ Κένεντι, ατομικές βόμβες, κυριαρχούν στις δύο οθόνες. Ωραία και στοιχειωτικά και τα πλήκτρα. Οι κιθάρες παίζουν κλασικά heavy metal θέματα που μαζί με τα πλήκτρα βγάζουν μια gothic/metal αίσθηση. Μπαίνοντας και οι φωνές από πάνω, δείχνουν μια βιομηχανική αποστροφή Πέρα αυτού  ούτε μια κουβέντα. Μπήκαν για σαράντα περίπου λεπτά, έπαιξαν την ιδιόμορφη μουσική του και βγήκαν αμίλητοι.  

Ο Διάβολος ήρθε και έχει αόρατη φωνή, αλλά και υπαρκτό όραμα. Θα προσκυνήσετε

The Devil-1.jpg

The Devil-2.jpg

The Devil-3.jpg

The Devil-4.jpg

Null Positive: sie sagen es Elli Berlin

Εισαγωγή ατμοσφαιρική αλλά τα τύμπανα σήμαναν την είσοδο της μπάντας και της εντυπωσιακής κοπελιάς  - τραγουδιάρας με brutal, αλλά Alissa White-Gluz (Arch Enemy), και μελωμένα φωνητικά, αλλά Christina Scabbia (Lacuna Coil). Elli Berlin το όνομα της, και αναμφισβήτητα είναι η πρωταγωνίστρια, στα μουσικά, στα ερμηνευτικά αλλά και στην εικόνα της μπάντας καθώς το έχει και στην φωνή, καλύτερη και πιο ιδιαίτερη στα καθαρά της, και πολύ εντυπωσιακή σαν παρουσία, ενώ είχε καλή επικοινωνία με το κοινό, που σαν άρχιζε να πληθαίνει.  Ενώ όλοι ήταν με τατουάζ στα μουτράκια τους κάνοντας περίεργη παρουσία. Στον ήχο υπήρχε αρκετή γκρούβα και μοντερνιά και γκοθιά  και όλα τα τρέντυ, σε καλές αλλά συνηθισμένες για τον ήχο ιδέες. Τελείωσε το σαραντάλεπτο τους και σαν να θέλαμε και άλλο.

 Η wonder woman ήρθε και όλοι πιαστήκαμε στα δίχτυα της

Null Positiv-1.jpg

Null Positiv-2.jpg

Null Positiv-3.jpg

Null Positiv-4.jpg

Imperial Age: Το καλύτερο ορεχτικό για Therion

 Με τον κόσμο να έχει πια μισογεμίσει τον χώρο μπαίνουν οι Imperial Age, από την Ρωσία, και πια άρχισαν τα συμφωνικά και οπερετικά κόλπα. Με δυο γυναίκες και ένα άνδρα στα φωνητικά, κάπου ένα συνθεσάιζερ που έπαιζε ένας αόρατος πληκτράς? Εγώ πάντως δεν είδα κανέναν να πηγαίνει εκεί. Ντυμένοι κάπως περίεργα, οι μισοί Ρωμαϊκά και η μια κοπελιά σε στυλ Ελισαβετιανή, απλώθηκαν στον χώρο. Ο τραγουδιστής μπάσο τενόρο, Aor και σοπράνο οι δυο κοπελιές, Ana Kiara και Korn, δυνατοί σαν παρουσία και απόδοση,  δεν διέφεραν και πολύ από τους headliners Therion. Για την ακρίβεια λειτουργούσαν σαν ένα δυνατό απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο, δίνοντας ποιότητα και ποσότητα στο event. Ηχητικά, symphonic metal ήχοι μπερδεμένοι με κλασικά metal μέρη, και διφωνίες - τριφωνίες σε αρκετά καλές και προσεγμένες συνθέσεις, και επιμελώς ατημέλητη σκηνική παρουσία που τους πρόσθεσε κάποια γοητεία.

Imperial Age-1.jpg

Imperial Age-2.jpg

Imperial Age-3.jpg

Imperial Age-4.jpg

Και ήρθε η εποχή του μύθου. Ήρθε και μαζί της θα φέρει το ΘΗΡΙΟ.

Therion: The rise of Mega Therion

Έφτασε η ώρα για τους Therion, για μια ακόμα εμφάνιση τους στην χώρα μας, που εδώ έχουν αρκετούς οπαδούς, και αρκετοί από αυτούς σχεδόν πια γέμισαν τον χώρο. Πια αρχίζουν πυρετώδεις προετοιμασίες. Το κορέο, με κάτι από το art work του ‘’Beloved Antichrist’’ εμφανίστηκε στο φόντο. Και λίγα λεπτά μετά τις 10, σύμφωνα με το πρόγραμμα, βγήκαν οι Therion στην σκηνή με το ‘’Theme of Antichrist’’, με τις φωνές του κιθαρίστα, Christian Vidal, μέγιστος σε όλη την βραδιά, και του μπασίστα, Nalle Påhlsson, και το θηρίο από την ψυχή μας που αγκαλιάζει - αγαλλιάζει με τις μελωδίες και τις φωνές που ακούγονται ξεπετάχθηκε από μέσα μας. Η μισή σκηνή που χρησιμοποιούσαν οι άλλες μπάντες έδειχνε ικανή να τους χωρέσει, έστω και με το ζόρι, εδώ όμως ολόκληρη η σκηνή μοιάζει μικρή για το θηρίο των Threrion, που με τρομερό στήσιμο και πολύ ωραία κίνηση από όλους άρχισαν καινούρια πράγματα, που θέλαμε να δούμε και να ακούσουμε, και παλιά κλασικά που πάντα περιμένουμε να απολαύσουμε ξανά και ξανά. ‘’The Blood of Kingu’’ ο πρώτος ψιλοχαμούλης, ‘’Din’’, από το ‘’Sitra Ahra’’και μπαίνει πάλι η Elli των Null Positive. Πάνω που έψαχνα τρόπο – δρόμο να την ξαναδώ. ‘’Bring Her Home’’, ‘’Night Reborn’’ , ‘’Temple of New Jerusalem’’, έπαιξαν ακόμα και το τρομερό ‘’My Voyage Carries On’’ από τον νέο δίσκο, opera, όπως μας το παρουσίαζαν, ‘’Beloved Antichrist’’. Πολύ καλά ακούστηκαν ζωντανά αυτά τα κομμάτια. Με έναν Vikstrom, που είναι πια ο fontman που θα ήθελε παλιότερα ο Lief, και σίγουρα τώρα θέλει δίπλα του ο Christofer Johnsson. Ο Christofer Johnsson σε ακόμα μια αρχοντική, βοήθησε και η καπελαδούρα, εμφάνιση, υποκλινόταν συχνά στο κοινό που αποθέωνε. Αρκετοί δίσκοι τιμήθηκαν με παρουσία κομματιών τους στο σετ λιστ, δυστυχώς τίποτα από τους τέσσερις πρώτους, και έτσι από το ‘’Secret of the Runes’’, είχε δύο: ‘’Nifelheim και Ginnungagap’’. Ομορφιές. Και δεν ήταν οι μόνες. ‘’Typhon’’ και ‘’An Arrow from the Sun’’, ‘’Lemuria’’  και ‘’The Khlysti Evangelist’’ από τα ‘’Lemuria/Sirius B’’. ‘’Wine of Aluqah’’ από ‘’Vovin’’, Cults of the Shadow’’, από το ‘’Theli’’ έχει και άλλα από αυτά πιο μετά, ‘’The Invincible’’ από το ‘’Degial’’, ‘’Der Mitternachtslöwe’’,’’Son of the Staves of Time’’, από το ‘’Gothic Kabbalah’’. Τα δυο κορίτσια, Linnéa Vikström και Chiara Malvestiti έκαναν καλή και βαριά πολλών ανθρώπων δουλειά οι δυο τους.  Όλοι τους είχαν μια πολύ καλή παρουσία, άψογα σκηνοθετημένη και χορογραφημένη, έτσι όμως ώστε να έχουν χώρο χρόνο και άνεση να παίξουν – αστειευτούν μεταξύ τους, και να επικοινωνήσουν αβίαστα με το κοινό.

Μικρή έξοδος, και μετά από το απαραίτητο μπιζζζάρισμα, οι Therion μπαίνουν στην σκηνή ξανά για το μεγάλο φινάλε με το υπέροχο ‘’The Rise of Sodom and Gomorrah’’ από το ‘’Vovin’’, και με λίγα παιχνιδάκια με το κοινό και τις απαραίτητες φιλοφρονήσεις το σούπερ ντούπερ χιτ από το ‘’Theli’’, ‘’To Mega Therion’’ Χοντροχαμούλης και στα δύο. Και η βραδιά τελείωσε και όλοι ευτυχισμένοι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Και το Therion ήρθε εν των μέσω της νυκτός, και όλοι μαζί το προσκυνήσαμε.

Live Report Στέφανος Στεφανίδης 
Photos Νώντας Εμμανουήλ Photorocking

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.