ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο VINNIE PAUL

Άλλη μια μεγάλη απώλεια για την metal κοινότητα καθώς όπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Παρασκευής 22/6, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Vinnie Paul (πραγματικό όνομα: Vincent Paul Abbot), ντράμερ ενός από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του metal, των Pantera, μετά την διάλυση των οποίων σχημάτισε με τον επίσης πρώην Pantera αδερφό του Dimebag Darell στην κιθάρα, τους Damageplan, ενώ η τελευταία του μπάντα ήταν οι Hellyeah, με τους οποίους  κυκλοφόρησε 5 albums, με το τελευταίο να είναι το  Unden!able του 2016.

Ο Paul έφυγε από την ζωή όσο βρισκόταν στο Las Vegas το οποίο επισκεπτόταν πολύ συχνά καθώς κατείχε και κατοικία στην πόλη αυτή. Η ανακοίνωση του θανάτου του ήρθε πρώτα από το billboard.com και επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια μέσω facebook τόσο από την προσωπική του σελίδα όσο και από αυτή των Pantera. Η λακωνική είναι η αλήθεια ανακοίνωση είναι ως εξής: «Ο Vincent Paul Abbot, γνωστός σαν Vinnie Paul, απεβίωσε. Ο Paul έγινε γνωστός μέσα από την δουλειά του με τους Pantera και τους Hellyeah. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμες άλλες λεπτομέρειες. Η οικογένειά του παρακαλεί να υπάρξει σεβασμός της ιδιωτικότητάς της αυτές τις δύσκολες ώρες».

Αμέσως μετά την διάλυση των Pantera το 2003, ο Paul μαζί με τον Darell σχημάτισαν τους Damageplan, η πορεία των οποίων διακόπηκε απότομα ένα χρόνο μετά όταν σε μια συναυλία τους στις 8 Δεκεμβρίου 2004 ο 38χρονος Darell πυροβολήθηκε θανάσιμα πάνω στην σκηνή από έναν φανατικό οπαδό των Pantera.

Έκτοτε ο Paul μέσω της δικής του δισκογραφικής Big Vin Records έκανε αρκετές σχετικές με τον Darell κυκλοφορίες, κυρίως DVD’s ενώ κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο για αυτόν με τίτλο He Came To Rock, με τον Paul να αντικρούει τις κατηγορίες ότι επιχείρησε να βγάλει χρήματα από τον θάνατο του αδερφού του λέγοντας ότι ο σκοπός ήταν να κρατήσει την μνήμη του ζωντανή.

Όλο το διάστημα από τον θάνατο του Darell και μετά ο Paul είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τραγουδιστή των Pantera Phil Anselmo, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι ήταν αυτός που υποκίνησε τον θάνατο του Darell μέσω δηλώσεων που είχε κάνει εναντίον του μερικές εβδομάδες πριν το συμβάν. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που είχε επίμονα αρνηθεί πολλές προσκλήσεις για ένα reunion των Pantera με τον Zakk Wylde στην κιθάρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ενδιαφέρομαι γιατί δεν υπάρχει πλέον ο Dimebag και για μένα, αν δεν υπάρχει Dimebag δεν υπάρχουν Pantera. Αυτός είναι ο λόγος. Το έχω αφήσει πίσω μου. Έχω προχωρήσει. Παίζω στους Hellyeah και πραγματικά μου αρέσει. Θέλω να προχωρήσω μπροστά. Δεν θέλω να ζω στο παρελθόν».

 Πριν τον θάνατό του, ο Paul είχε προλάβει να ηχογραφήσει στο The Hideout στούντιο του Las Vegas τα τύμπανα για τον έκτο δίσκο των Hellyeah.

R.I.P. Vinnie...

vinnie-paul-press-billboard-1548.jpg

 

Copyright 2024. All Right Reserved.