Η LITA FORD ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ

Σε πρόσφατη συνέντευξη με τον Green Bay, μουσικό παραγωγό του 94.3 Jack FM στο Wisconsin, η Lita Ford αναφέρθηκε σε αυτό που την ενέπνευσε να αρχίσει να μαθαίνει κιθάρα. "Ήταν φυσικό," είπε. "Δεν υπήρχε κάτι που πραγματικά να με εμπνεύσει — ήταν σα να ζητάω, 'Μαμά θέλω μία κούκλα Barbie. Γιατί? Δεν ξέρω — απλά ήθελα μία.' Ποτέ οι γονείς μου δεν έφεραν αντίρρηση που ήθελα μία κιθάρα και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι είμαι γυναίκα και πως θα είναι να παίζω κιθάρα.— ήταν μεγάλη απόφαση? Όχι δεν ήταν, ήταν απλά μία κιθάρα.

"Όταν ήμουν 11 χρονών, οι γονείς μου, μου αγόρασαν μία κιθάρα Sears – για τα σκουπίδια, και έμαθα να μαθαίνω σε αυτή. Μπορούσα πραγματικά να παίξω LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH, όλα αυτά τραγούδια σωστά, αλλά δεν μπορούσα να παίξω σε κιθάρα σαν αυτή που είχα. Και τότε είπα, 'Mom, Dad, κάτι λάθος υπάρχει με αυτή την κιθάρα — Δεν βγάζει τον ήχο όπως θέλω να τον ακούω,'. Εκείνοι είπαν, 'Εντάξει  Lita, θα σου αγοράσουμε μία με μεταλλικές χορδές. ' Έτσι, αντί να αλλάξω χορδές στην ακουστική κιθάρα, — μου αγόρασαν μία καινούρια ηλεκτρακουστική κιθάρα, αλλά και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα, δεν άλλαξε κάτι στον ήχο. 'Τι κάνω? Τι είναι αυτό που μου λείπει?'

"Χρειαζόμουν δουλειά, ήμουν 14 χρονών —  δεν ρώτησα τους γονείς μου για να μου αγοράσουν τρίτη κιθάρα. Απλά δε μπορούσα να το κάνω. Έτσι βρήκα μία δουλειά κρύβοντας την πραγματική μου ηλικία, σε μία Ιατρική κλινική της Αγίας Μαρίας, μάζεψα  $375 και πήγα να αγοράσω μόνη μου μια σοκολατή Gibson SG. Γύρισα στο σπίτι και προσπαθούσα να σκεφτώ με πιο τρόπο θα μπορούσα να συνδέσω την κιθάρα στο Sony μπομπινόφωνο ώστε να το χρησιμοποιήσω για ενισχυτή, το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, ήταν ότι ρόκαρα."

Η Lita δουλεύει πάνω στο νέο της άλμπουμ με τον κιθαρίστα Gary Hoey, ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή στο άλμπουμ της το 2012 Living Like A Runaway.

Η Ford δήλωσε στο VintageRock.com ότι το νέο της άλμπουμ θα είναι σκοτεινό, ριφάτο με πολλές κιθάρες.

Η τελευταία κυκλοφορία της Lita ήταν το 2016 Time Capsule, μία συλλογή από τραγούδια που είχαν ηχογραφηθεί αλλά δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν.

Copyright 2024. All Right Reserved.