ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Lords of Chaos (2018) Teaser Trailer

Η αγγλόφωνη ταινία "Lords Of Chaos", που βασίζεται στην Νορβηγική black metal σκηνή των αρχών του 90 έρχεται στους κινηματογράφους στις 8 Φεβρουαρίου και στις 22 Φεβρουαρίου on demand. Ο σουηδός σκηνοθέτης Jonas Åkerlund (METALLICARAMMSTEIN) σκηνοθέτησε την ταινία που θα κυκλοφορήσει από την Gunpowder και Sky, και έχει στην συμπαραγωγή τα VICE Studios20th Century FoxScott Free Productions και Insurgent Media.

Το "Lords Of Chaos" περιγράφεται ως "η τρομαχτική ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ενώς ονείρου που μετατράπηκε σε εφιάλτη για ένα συγκρότημα εφήβων που ξέφυγε από τον έλεγχο. «Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του Øystein "Euronymous" Aarseth, ιδρυτικού μέλους των MAYHEM που δολοφονήθηκε το 1993 από τον Kristian "Varg" Vikernes (BURZUM). Στην ταινία ο Euronymous "αναπτύσσει εμμονή με την ιδέα της δημιουργίας αληθινής «Νορβηγικής black metal μουσικής με το συγκρότημά του MAYHEM, aκαι δημιουργεί ένα φαινόμενο χρησιμοποιώντας σοκαριστικές παραστάσεις προκειμένου να κάνουν ευρύτερα γνωστό το συγκρότημα. Αλλά καθώς οι διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη δημοσιότητα και την πραγματικότητα άρχισε να θολώνει πράξεις εμπρησμού, βίας και ένας σοκαριστικός φόνος σοκάρουν τη χώρα.»

Πρωταγωνιστής είναι ο Rory Culkin ("Scream 4") ως Euronymous, ο Emory Cohen ("The Place Beyond The Pines") ως VargAnthony De La Torre ("Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales") ως HellhammerSky Ferreira ("The Green Inferno") ως Ann-MaritJack Kilmer (Val Kilmer's son) ως Per Yngve "Dead" Ohlin, και Valter Skarsgard (Stellan Skarsgard's son) ως Faust. Το cast συμπληρώνει ο Sam Coleman ως MetalionJonathan Barnwell ως NecrobutcherWilson Gonzalez Ochsenknecht ως BlackthornLucian Charles Collier ως OccultusAndrew Lavelle ως Fenriz, και ο James Edwin ως Manheim. Ο Culkin και ο Ferreira φαίνονται και στο βίντεο των METALLICA "ManUNkind", που επιμελήθηκε ο   Åkerlund και περιέχει σκηνές από την ταινία.

lordsofchaosposter2018_638.jpg

 Ο Åkerlund είναι ο αρχικός drummer των BATHORY, μιας από τις πρώτες black metal μπάντες, που άφησε το σημάδι του σκηνοθετόντας music videos για καλλιτέχνες όπως η Madonna, THE ROLLING STONES, MAROON 5 και Beyoncé. Αυτά του έχουν αποφέρει μια σειρά από βραβεία όπως αρκετά Grammys, ένα MTV VMA, ένα βραβείο MVPA Hall Of Fame και άλλα. Ο Åkerlund έχει σκηνοθετήσει και αρκετές ταινίες όπως το "Spun" που πρωταγωνιστεί ο Jason SchwartzmanMickey RourkeBrittany Murphy και John Leguizamo.

Ο Åkerlund δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι θεωρεί το "Lords Of Chaos" να είναι η πρώτη του αληθινή ταινία και εξηγεί: "Πήγα βαθύτερα με αυτή την ταινία από οποιαδήποτε άλλη. Στις άλλες ταινίες η προσέγγισή μου ήταν όπως στα βίντεο κλιπ ή τις διαφημίσεις, σα δουλειές δηλαδή. Αλλά το 'Lords Of Chaos' το έγραψα εγώ και είναι μια προσωπική ιστορία. Γνωρίζω τα πρόσωπα στα οποία αναφέρομαι. Όλοι μου οι καλύτεροι φίλοι είναι ακόμη στη μέταλ κηνή. Ο Per ήταν φίλος. Όλοι μας σοκαριστήκαμε όταν αυτοκτόνησε. Όταν βγήκε η είδηση για την φωτιά στην εκκλησία το 1993 ήδη ζούσα στο Los Angeles, αλλά όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο δράστης. Πήρε πολύ περισσότερο χρόνο στην αστυνομία να το ανακαλύψει. Προσπαθούσα να φτιάξω αυτή την ταινία πολύ καιρό, προσπαθούσα να βρω χρηματοδώτες στο Hollywood για χρόνια."

Σε ερώτηση γιατί του πήρε τόσο χρόνο να βρει χρηματοδότηση ο Åkerlund είπε: "Πάντα ήξερα ότι πρόκειται για μια δύσκολη πώληση. Ακόμη είναι. Ζητά πολλά από το κοινό. Είναι πολύ σκοτεινή ιστορία αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να έχεις μια ιστορία για νέους και μουσική χωρίς να προσθέσεις χιούμορ. Οπότε είναι σίγουρα αστεία χωρίς να είναι κωμωδία. Έχει μερικά horror στοιχεία – προσπάθησα να κάνω τις σκηνές της δολοφονίας όσο πιο αυθεντικές γίνεται και όσο πιο ρεαλιστικές γίνεται αφού διάβασα τις αστυνομικές αναφορές αλλά σίγουρα δεν είναι horror movie. Το θεωρώ περισσότερο ένα relationship drama."

Το "Lords Of Chaos" βασιζεται στο βιβλίο "Lords Of Chaos: The Bloody Rise Of The Satanic Metal Underground" , που εκδόθηκε αρχικά το 1998 από την Feral House U.S. ενώ η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival του 2018.  

Copyright 2024. All Right Reserved.