Ο ΑΙΩΝΙΟΣ LEMMY KILMISTER

Πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο φυσικός θάνατος του αγαπημένου μουσικού της σκηνής Lemmy Kilmister.
Χαρακτηρίζω τον θάνατο του φυσικό διότι η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Lemmy τον έχει περάσει στην αθανασία. Ήδη πριν από τον θάνατο του, οι περισσότεροι τον αποκαλούσαν θεό, εδώ και πολλά χρόνια με την παρουσία του στην σκηνή και τις δημιουργίες του είχε κερδίσει την αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν και πολλά να πεις για τον Lemmy, άλλωστε τα περισσότερα είναι γνωστά, όπως και τα τραγούδια του. Προτιμήσαμε αντί για κάποιο αφιέρωμα, να θυμηθούμε μερικές από τις ατάκες του, και να επιλέξουμε κάποια τραγούδια που δεν είναι από τις γνωστές επιτυχίες του.
Άλλοι πουλάνε την ψυχή τους στο διάολο για να κερδίσουν την αιωνιότητα, ο Lemmy το πέτυχε μόνος τους, με το μυαλό του και την μουσική του...

- “Ο κόσμος δεν διαβάζει πια. Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Το διάβασμα είναι η μοναδική ενασχόληση που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς την φαντασία σου. Όταν παρακολουθείς μια κινηματογραφική ταινία είναι το όραμα κάποιου άλλου, έτσι δεν είναι;"

- “Προφανώς οι άνθρωποι δεν αρέσκονται στην αλήθεια, αλλά αρέσει σε εμένα, μου αρέσει επειδή ενοχλεί τους άλλους. Εάν τους δείξεις αρκετές φορές ότι τα επιχειρήματά τους είναι μαλακίες, τότε ίσως κάποια φορά ένας από αυτούς να πει, 'Ωπ! Περίμενε, έκανα λάθος - ζω για αυτή τη φορά. Που είναι σπάνια σε διαβεβαιώ” 

- “Στη ζωή μου μέχρι τώρα έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων: αυτοί που σε υποστηρίζουν και αυτοί που είναι εναντίον σου. Μάθε να τους αναγνωρίζεις γιατί συχνά μπερδεύεσαι για το ποιος είναι ποιος.” 

- “Δεν μετανιώνω. Οι μετάνοιες είναι ανούσιες. Είναι πολύ αργά για να μετανιώσεις. Το έχεις ήδη κάνει, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να εύχεσαι να μπορούσες να το αλλάξεις.” 

- “Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, έτσι δεν είναι; Το συνειδητοποιείς περισσότερο όταν φτάνει στην ηλικία μου. Δεν ανησυχώ για αυτό. Όταν φύγω θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα. Εάν πέθαινα αύριο δεν θα είχα κανένα παράπονο. Ήταν καλά..

- “Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο όπου όλοι αποφασίζουν ότι είσαι πολύ γέρος. Δεν είμαι πολύ γέρος και μέχρι να αποφασίσω ότι είμαι δεν θα είμαι ποτέ.

- “Από ότι φαίνεται ο νέος κόσμος μας είναι λιγότερο ανεκτικός, πνευματικός και μορφωμένος από ότι ήταν όταν ήμουν νέος.

- “Αναλογιζόμενος τις εμπειρίες της ζωής σου συνειδητοποιείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε τα παπούτσια να σου γυαλίσουν. Είναι ένα λυπηρό γεγονός αλλά είναι αλήθεια. Ένας καλός φίλος είναι αυτός που θα σε έκρυβε ακόμη και αν σε καταζητούσαν για φόνο. Πόσους από αυτούς ξέρεις;

- “Οι Beatles ήταν σκληροί άνδρες επίσης. Ο Brian Epstein τους παρουσίαζε καθωσπρέπει για μαζική κατανάλωση αλλά αυτοί ήταν κάθε άλλο παρά φλώροι. Ήταν από το Liverpool, που είναι σαν το Αμβούργο ή το Norfolk, ή η Virginia—μια σκληρή πόλη, όλοι αυτοί οι λιμενεργάτες και ναύτες που τριγυρνούσαν όλη την ώρα θα σε έκαναν τόπι στο ξύλο αν τους στραβοκοιτούσες. Ο Ringo είναι από το Dingle, που είναι σα το f***ing Bronx. Οι Rolling Stones ήταν τα μαμόθρευτα – ήταν όλοι τους κολεγιόπαιδα από τα περίχωρα του Λονδίνου. Πήγαν να πεινάσουν στο Λονδίνο αλλά από επιλογή, για να δώσουν στους εαυτούς τους ένα είδος αλητείας. Μου άρεσαν οι Stones, αλλά δεν ήταν ποτέ ούτε καν κοντά στους Beatles - ούτε σε χιούμορ, ούτε σε πρωτοτυπία, ούτε σε παρουσίαση. Το μόνο που είχαν ήταν ο Jagger να χορεύει. Για να είμαι δίκαιος οι Stones έκαναν εξαιρετικούς δίσκους αλλά ήταν πάντα σκατά στη σκηνή ενώ οι Beatles ήταν αληθινοί.” 

- “Γεννήθηκες για να χάσεις. Ζήσε για να κερδίσεις.” 

- “Εάν πρόκειται να είσαι ένας γαμημένος rock star κάνε το. Ο κόσμος δεν θέλει να δει τον τύπο της διπλανής πόρτας. Θέλουν να δουν ένα πλάσμα από άλλο πλανήτη. Θέλεις να δεις κάποιον που δεν θα συναντούσες στην καθημερινότητά σου.” 

- “Ήταν φοβερή εποχή το καλοκαίρι του ’71 – Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

- “Εάν δεν έκανες τίποτα που να είναι κακό για σένα η ζωή σου θα ήταν πολύ βαρετή. Τι θα κάνεις; Ότι είναι ευχάριστο στη ζωή είναι επικίνδυνο. Το έχεις παρατηρήσει αυτό; Θα ήθελα να βρω τον μπάσταρδο που το σκέφτηκε αυτό.” 

- “Οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσιο ή σε κάποια άλλη ελεεινή δουλειά που σου μουδιάζει το μυαλό, γιατί έχω δουλέψει σε εργοστάσιο και ξέρω πως είναι, είναι χάλια σωστά; Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μια τέτοια δουλειά που σιχαίνονται κάθε μέρα της ζωής τους. Μπορείς να φανταστείς πως είναι αυτό; Πρέπει να παρακάμψεις την ευφυία σου εντελώς. Οπότε το Σαββατοκύριακο που θέλουν να ακούσουν κάτι που βγάζει την καρδιά από τα σπλάχνα τους και τους την επιστρέφει καλύτερη.” 

- “Το μοναδικό ενδιαφέρον σχετικά με τη θρησκεία είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν σφαγιαστεί. Ο Κομμουνισμός και ο Ναζισμός είναι και αυτά θρησκείες μη ξεγελιέσαι.

- “Το σπίτι είναι εδώ [δείχνοντας στον κρόταφο]. Το που μένεις είναι απλά γεωγραφική προτίμηση.

- “Ολόκληρη αυτή η γενιά μοιάζει να έχουν γίνει φλώροι. Κανένας δεν φαίνεται να διασκεδάζει πια. Όλοι προσπαθούν να ρίξουν τον άλλο προκειμένου να διασκεδάσουν.

- “Οι Motörhead είναι μόνο δημοκρατικοί αλλά δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να ανεμίζεις το καβλί σου yύρω γύρω όταν οι υπόλοιποι απλά κοιτάνε τη δουλειά τους και μπορεί να μη θέλουν να το δουν.

- “... αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη και τη Washington (9/11) είναι το ίδιο που έκανε η Αγγλία και η Αμερική στο Βερολίνο κάθε μέρα για 3 χρόνια κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Και η Γερμανία έκανε το ίδιο στην Αγγλία.” 

- “Η ηθική μου είναι, φάε πιες και να είσαι χαρούμενος γιατί αύριο πεθαίνουμε. Μπορείς να είσαι όσο προσεχτικός θέλεις αλλά θα πεθάνεις έτσι κι αλλιώς οπότε γιατί να μη το διασκεδάσεις;

- “Η ακεραιότητα είναι το παν για μένα. Δεν θα πεθάνω ντροπιασμένος. Θα είμαι ξαπλωμένος στο νεκροκρέβατό μου γνωρίζοντας ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και όλα τα άλλα είναι ανούσια για μένα.

- “Μου αρέσουν τα κορίτσια. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που είμαι στη μουσική βιομηχανία – ανακάλυψα ότι μπορείς να κάνεις τις γυναίκες να γδυθούν αρκεί να έχεις μια κιθάρα. Και τα βγάζουν ακόμη γρηγορότερα αν ξέρεις να παίζεις.

- “Εάν υπάρχει θεός δεν νομίζω ότι προσέχει τι γίνεται. Θα πρέπει να αποσυρθεί για να αναλάβει ένας νεότερος άνδρας γιατί τα έχει κάνει όλα σκατά.

- “Έβγαλα περισσότερα χρήματα γράφοντας 4 τραγούδια για τον Ozzy από ότι έχω βγάλει μέσα σε 15 χρόνια με τους Motörhead – γελοίο δεν είναι;

- “Είμαστε οι Motörhead. Και παίζουμε rock and roll.

- “Η μόνη φορά που έχω δει επανάσταση ήταν στις δεκαετίες του 50, 60 και αρχές 70. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα κρατήσετε.

- “Ήμασταν μια blues μπάντα στην πραγματικότητα. Παρόλο που τα παίζαμε με 1000 μίλια την ώρα ήταν ευδιάκριτα blues – τουλάχιστον σε εμάς, πιθανότατα όχι σε οποιονδήποτε άλλο.

- “Οι συνήθειες του Howard στο φαγητό, παρεμπιπτόντως, αφήνουν αρκετά για να επιθυμήσεις – τρώει όλα αυτά τα απαίσια χορτοφαγικά πράματα, φρούτα και καρπούς. Αυτές οι μαλακίες δε είναι υγιεινές! Οι άνθρωποι είναι σαρκοφάγοι – απλά κοίτα τα δόντια μας! Το πεπτικό μας σύστημα δεν είναι φτιαγμένο για να διαχειρίζεται χορτοφαγικό φαγητό. Σε κάνει να κλάνεις όλη την ώρα και αναπτύσσεις χλωρίδα στο έντερο. Η χορτοφαγία είναι μη ρεαλιστική- για αυτό οι αγελάδες έχουν 4 στομάχια και εμείς ένα. Σκέψου το! Και μην ξεχνάς – ο Hitler ήταν χορτοφάγος!

- “Οι γκόμενες έκλεβαν φαγητό από το ψυγείο των γονιών τους για να μας ταΐσουν – σα να φέρνεις φαγητό σε ένα καταδικασμένο φυλακισμένο. Τους άρεσε το δράμα και εμάς μας άρεσε το φαγητό.

Copyright 2024. All Right Reserved.