Ο MIKKEY DEE ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ LEMMY

Σε νέα συνέντευξη του με το Goldmine, ο πρώην ντράμερ των MOTÖRHEAD και νυν των SCORPIONS Mikkey Dee του ζητήθηκε να σκεφτεί και να περιγράψει την κληρονομιά που άφησε ο Lemmy στη μουσική…

"Ήταν ένας ποιητής, πολύ καλός γνώστης των λέξεων, γι’ αυτό ο Ozzy [Osbourne] τον καλούσε πάντα να δουλέψουν μαζί, και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες επίσης, επειδή μπορούσε να ταιριάξει τις λέξεις μεταξύ τούς όπως κανένας άλλος, πραγματικά. Έγραφε στίχους σε 15 λεπτά που άλλοι χρειάζεται να βασανίζονται μήνες για να κάνουν το ίδιο. Απλώς έπαιρνε μία χαρτοπετσέτα και έγραφε τους καλύτερους στίχους που μπορούσες να φανταστείς. Είχε έναν πολύ, πολύ εύκολο τρόπο γι΄ αυτό.

"Όλοι είχαμε το δικό μας είδος σχέσης μαζί του, με διαφορετικούς τρόπους. Γι’ αυτό δεν ξέρω, απλώς σκέφτομαι και το ελπίζω, και το γνωρίζω, ότι όλοι τον θυμόμαστε με την ίδια καλή ανάμνηση. Γιατί όπως γνωρίζετε μετά θάνατο, ξεπέρασε τον Elvis [Presley]. Θα τον ξάφνιαζε πολύ και θα τον τιμούσε αν το γνώριζε. Ίσως και να το γνωρίζει, αν κοίταζε κάτω να δει τι γίνεται. Αν είδατε τι συνέβη στο Wacken [Open Air] festival, εκατό χιλιάδες οπαδοί σήκωσαν τα χέρια όταν έπαιζε το νέο βίντεο 'Heroes'. Ονομάζουν δρόμους Lemmy, δίνουν το όνομα του σε πάρκα και σκηνές. Είναι εντυπωσιακό."

Ο Lemmy, γιόρτασε τα 70στα του γενέθλια στις 24 Δεκεμβρίου του 2015, δύο μέρες αργότερα έμαθε ότι είχε προσβληθεί από μία επιθετική μορφή καρκίνου. Πέθανε δύο μέρες αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου του 2015, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.
Ο Lemmy είχε αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά θέματα με την υγεία του, όπως καρδιολογικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να μειώσει τις γνωστές αγαπημένες του συνήθειες του καπνίσματος και του Jack Daniels.
Η μπάντα ακύρωσε αρκετές εμφανίσεις πριν 2 χρόνια, αν και τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την τελευταία Ευρωπαική περιοδεία στις 11 Δεκεμβρίου του 2015.

Copyright 2024. All Right Reserved.