ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 2 ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ

Τελικά φαίνεται ότι στις Η.Π.Α. (μόνο εκεί άραγε;) είναι πολύ εύκολο να κινδυνεύσεις με σύλληψη μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, απλά και μόνο γιατί κάποιος θεώρησε ότι φοράς τα λάθος ρούχα και είσαι πολύ… ήσυχος! Λίγο πολύ κάτι τέτοιο συνέβη πριν από μερικές μέρες σε 2 αδέλφια από την Santa Cruz του New Mexico, τον Thomas Kanewakeron Gray, 19 χρονών και τον Lloyd Skanahwati Gray, 17, οι οποίοι είναι Αυτόχθονες Αμερικάνοι και ανήκουν στην φυλή των Mohawk.

Οι 2 νέοι οδήγησαν 7 ώρες από την πόλη τους ως το Fort Collins του Colorado, προκειμένου να παρευρεθούν μαζί με άλλους εφήβους σε μια οργανωμένη ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου Colorado State, ούτως ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις πιθανές μελλοντικές σπουδές τους στο ίδρυμα. Δυστυχώς για αυτούς, πέρα από το ότι είναι ιθαγενείς έκαναν και το τρομερό όπως φαίνεται λάθος να φορούν μπλουζάκια metal συγκροτημάτων και συγκεκριμένα των Cattle Decapitation και των Archspire. Σύμφωνα λοιπόν με την New York Post, μία, ενοχλημένη προφανώς από το παρουσιαστικό τους, κυρία κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας ότι οι 2 νέοι δεν είναι σίγουρα μέλη της ξενάγησης, φοράνε ρούχα με… σκοτεινό νόημα και ότι της έδωσαν ψεύτικα ονόματα και ότι επίσης ψεύδονταν ότι ήθελαν δήθεν να (άκουσον άκουσον) σπουδάσουν εκεί. Ανέφερε μάλιστα στην κλήση της στην αστυνομία η εν λόγω κυρία ότι «μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό και αν όντως είναι έτσι λυπάμαι, αλλά με έκανε να νιώσω αηδία και δεν έχω ξανανιώσει έτσι». Αποτέλεσμα; Τα 2 αδέρφια υποχρεώθηκαν να φύγουν από την ξενάγηση για να… δώσουν εξηγήσεις και όταν επιχείρησαν μετά να επιστρέψουν, η ξενάγηση είχε προχωρήσει χωρίς αυτούς, οπότε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι.

Αν και η ζημιά είχε ήδη γίνει, τουλάχιστον ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία καταδίκασε το περιστατικό όπου δύο νέοι χωρίς να φταίνε, εκφοβίστηκαν και ταπεινώθηκαν απλά γιατί κάποιος ένιωσε περίεργα με τα ρούχα τους και με το ότι ήταν ντροπαλοί και τόνισε ότι τα πανεπιστήμια είναι κατεξοχήν χώρος όπου διακρίσεις οποιουδήποτε είδους δεν είναι ανεκτές, όποιος δε έχει διαφορετική άποψη θα πρέπει να βρεί κάποιο άλλο περιβάλλον να την εκφράζει.

Η μητέρα των 2 νέων είπε στην Washington Post ότι θεωρεί γελοίο το γεγονός ότι κάποιος υποψιάστηκε τους γιούς της απλά επειδή ήταν πολύ ήσυχοι και συμπλήρωσε: «Προσπαθούσαν να ακούσουν. Γιατί πρέπει να είναι έγκλημα το να ακούς και να μην προσπαθείς να ανοίξεις συζήτηση; Όλο αυτό έγινε επειδή κάποιο προκατειλημμένο άτομο έκρινε τους γιούς μου από την εξωτερική τους εμφάνιση.»

Στο μεταξύ, οι Cattle Decapitation ανήρτησαν την ιστορία στην σελίδα τους στο Facebook, ταγκάροντας τα 2 αδέρφια και προσφέροντάς τους μάλιστα δωρεάν είσοδο στις συναυλίες τους εφ όρου ζωής!  Ο δε Thomas Gray προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη. Σας αγαπάμε όλους. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε τα κατάλληλα λόγια για την βοήθεια που μας έδωσαν όλοι. Είναι συγκλονιστικό, παρόλα αυτά ελπίζω αυτό να είναι ένα μάθημα για όσους υποφέρουν από φυλετικές  ή άλλες διακρίσεις. Συνεχίστε να παλεύετε. Αυτό που έγινε ήταν λάθος από πολλές απόψεις και ελπίζουμε να μην συμβεί σε κανέναν άλλον.»

Copyright 2024. All Right Reserved.