ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Η Recording Industry Association of America (RIAA) ανακοίνωσε κάτι για τις πωλήσεις του 2017, που θα ζεστάνει την καρδιά του κάθε λάτρη του βινυλίου. Για πρώτη φορά από το 2011 οι φυσικές κόπιες album ξεπέρασαν τις ψηφιακές. Τα CDs και τα βινύλια απέφεραν πωλήσεις κίνησαν $200 εκατομμύρια περισσότερο από τα downloads.

Παρόλη την άνεση της αυτόματης παράδοσης που παρέχει η ψηφιακή διακίνηση της μουσικής από παρόχους όπως το iTunes, οι fans ξεκάθαρα προτιμούν να έχουν φυσικά αντίγραφα των αγαπημένων τους albums. Το 2017, τα digital downloads απέφεραν κέρδη της τάξης του $1.3 δισεκατομμυρίου δολάριων στη μουσική βιομηχανία ενώ οι φυσικές κόποιες ξεπέρασαν το ποσό με πωλήσεις $1.5 δισεκατομμύρια.

Και ποιος είναι ο ήρωας που εκτόξευσε τις φυσικές κόπιες; Vinyl! Οι πωλήσεις των βινυλίων ανέβηκαν 10% σε σχέση με το 2016. Τα CDs ωστόσο, μείωσαν τις πωλήσεις τους σε σχέση με περσι κατά 6%. Όσον αφορά τα ψηφιακά downloads, έπεσαν δραστικά με τις πωλήσεις να μετρούν πτώση 25% και οι πωλήσεις ολοκληρωμένων άλμπουμ να φτάνουν τη μείωση του 24 % σε σχέση με το 2016.

Η έκρηξη του είναι ένας από τους λόγους της μείωσης των πωλήσεων, αλλά το streaming έχει δώσει στη μουσική βιομηχανία το υψηλότερο κέρδος της εδώ και χρόνια με $7 δισεκατομμύριατο 2017 σε σχέση με τα $4.4 δισεκατομμύρια του 2014. Πέρσι, το streaming ήταν ο βασικός αίτιος για το 65% των συνολικών κερδών της μουσικής βιομηχανίας.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση της RIAA για το 2017, click here.

Copyright 2024. All Right Reserved.