ΤΟ SPOTIFY ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΓΩΓΗ 1.6 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ WIXEN MUSIC

To Spotify υπόκειται σε δίωξη για $1.6 δις από την εταιρία Wixen Music Publishing, η οποία ισχυρίζεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα streaming για περισσότερα από 10,000 τραγούδια τους χωρίς να έχει πάρει την κατάλληλη άδεια.

Η Wixen Music «προστατεύει» τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Neil Young, Tom Petty, Steely Dans Donald Fagen, Stevie Nicks, The Doors, Weezer, Rage Against The Machines Zach de la Rocha και Tom Morello, Dan Auerbach, Sonic Youths Kim Gordon και άλλοι.

Η σουηδική εταιρία Spotify κατηγορείται ότι περιλαμβάνει τραγούδια όπως το Light My Fire των Doors, από τον Tom Petty’s το Free Fallin’ και (Girl We Got A) Good Thing από τους Weezer χωρίς καμία άδεια, ως εκ τούτου η Wixen Music Publishing υπέβαλε αγωγή στην Καλιφόρνια.

Το αίτημα της Wixen Music Publishing είναι αποζημίωση τουλάχιστον $1.6 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Spotify συμφώνησε να πληρώνει $43 εκατομμύρια για να διευθετήσει μία εκκρεμότητα από κίνηση των David Lowery και Melissa Ferrick, να διεκδικήσουν επαρκώς τα δικαίωματα για ορισμένα τραγούδια τους που ήταν διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Copyright 2024. All Right Reserved.