AMORPHIS ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ QUEEN OF TIME!

Οι AMORPHIS ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του επερχόμενου νέου άλμπουμ τους με τον τίτλο Queen Of Time. Ο δίσκος είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσεις στις 18 Μάη από την Nuclear Blast. Σε αντίθεση με το προηγούμενο άλμπουμ τους Under The Red Cloud (2015), το άλμπουμ θα περιλαμβάνει αληθινά έγχορδα, φλάουτα, ορχηστρικές συνθέσεις ακόμη και χορωδίες! Επιπλέον, θα είναι η πρώτη φορά που οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τον στιχουργό Pekka Kainulainen καθώς έχει ηχογραφήσει ένα λόγο στα Φινλανδικά.  

Σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τον τίτλο του άλμπουμ αλλά και το εξώφυλλο καθώς και για τη συνεργασία τους με τον νέο/παλίο μπασίστα τους Olli-Pekka Laine.

Την παραγωγή του άλμπουμ έκανε και πάλι ο Jens Bogren (OPETH, AMON AMARTH, KREATOR, και πολλά άλλα), που είναι γνωστός για το πόσο απαιτητικός είναι από τους καλλιτέχνες και πως τους δίνει κίνητρο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Δεν φοβάται να τους ωθεί στα όριά τους και ακόμη παραπέρα!

Όπως σχολιάζει ο Esa : "Υποθέτω ότι το Queen Of Time αποδείχθηκε να είναι μια τεράστια έκπληξη για όλους μας. Κατά τη διάρκεια των προβών και της προ παραγωγικής διαδικασίας δεν είχαμε ιδέα για το πως ο Jens είχε αυτό το μεγάλο όραμα για το πως θέλει να γίνει τελικά το άλμπουμ. Είναι η φυσική συνέχεια του Under The Red Cloud αλλά με αναβολικά.Τα τραγούδια είναι περισσότερο επιθετικά αλλά υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική, αρμονικές και ορχηστρικές συνθέσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι AMORPHIS ως κάτι που δεν έχετε ξανακούσει! Φυσικά η συνεργασία με τον Jens δούλεψε πολύ καλά. Είναι μια προσωπικότητα πολύ παρόμοια με εμάς – έχουμε το ίδιο περίεργο χιούμορ και σε όλους μας αρέσει να εργαζόμαστε σκληρά." 

307000_Amorphis___Queen_Of_Time.jpg

Το εξώφυλλο είναι και πάλι μια δημιουργία του Γάλλου καλλιτέχνη Jean ”Valnoir” Simoulin από το Metastazis, και αποτυπώνει απόλυτα το αίσθημα των στίχων και της μουσικής. Ο στιχουργός του συγκροτήματος Pekka Kainulainen αναφέρεται στους στίχους λέγοντας ότι πρόκειται για οικουμενικά θέματα: “Πολιτισμοί που ανεβαίνουν, ευημερούν και έπειτα καταστρέφονται. Η ιστορία της είναι η ιστορία της αναζήτησης, της εξεύρεσης και τελικά της λήθης. Μια μόνο σπίθα μπορεί να κάψει όλο τον κόσμο, μια ιδέα μπορεί να γεννήσει ένα νέο πολιτισμό. Οι μεγαλύτεροι μπορούν να εξαληφθούν στην ασημαντότητα, οι πιο μικροί μπορούν να βρουν τη δύναμη να αλλάξουν. Οι στίχοι στο άλμπουμ είναι απομακρυσμένες ριπές από τους προγόνους μας που ζούσαν στα δάση, από μια εποχή που το νόημα της ζωής μετριόταν από τις κοσμικές δυνάμεις που κυβερνουν το θάνατο και τη γέννηση. Εάν η σύνσηση χανόταν έψαχναν στη γνώση, έβρισκαν μια νέα κατεύθυνση και μια νέα εποχή ξεκινούσε.”

---
Περισσότερες πληροφορίες:
www.amorphis.net
www.facebook.com/amorphis
www.nuclearblast.de/amorphis

Copyright 2024. All Right Reserved.