BATTLEROAR: ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ CODEX EPICUS

Οι Battleroar επιστρέφουν! Η ελληνική epic/power metal μπάντα ολοκληρώνει βάζει αυτές τις μέρες τις τελευταίες πινελιές στον πέμπτο της δίσκο ο οποίος θα ονομάζεται Codex Epicus και θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου μέσω της Cruz Del Sur Music.

Ο διάδοχος του Blood Of Legends του 2014 ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios στην Αθήνα και θα είναι η δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας με τον Gerrit Mutz (Sacred Steel) στα φωνητικά και περιλαμβάνει και μια guest εμφάνιση από τον κιθαρίστα/τραγουδιστή των Manilla Road, Mark Shelton ενώ το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του Vagelis Petikas του Revolver Design.

Όπως είπε ο κιθαρίστας της μπάντας Κώστας Τζώρτζης: «Ο τίτλος συμβολίζει το ότι για να δημιουργήσεις κάτι που θα αντέξει στον χρόνο, κάτι επικό, πρέπει ναν πολεμήσεις και να παλέψεις για αυτό. Αντλήσαμε την έμπνευσή μας από το Κώδικα, ένα βιβλίο που γράφτηκε από άξιους ανθρώπους πολύ πριν την εποχή μας. Θέλαμε να δείξουμε πως, αφού αντλήσαμε γνώση από τον Κώδικα, μπορούμε τώρα να δημιουργήσουμε μουσική που είναι επική και ταιριάζει στο βιβλίο».

Σχετικά με την μουσική κατεύθυνση του δίσκου, ο Κώστας Τζώρτζης απάντησε ότι οι οπαδοί θα πρέπει να περιμένουν κάτι ακόμα περισσότερο τολμηρό και μεγαλειώδες σε σχέση με το Blood Of Legends, μαζί με κάποια νέα στοιχεία: «Μουσικά μιλώντας, ο δίσκος έχει να παρουσιάσει κάποια νέα στοιχεία. Ωστόσο γενικά είναι σίγουρα μελωδικός, δυναμικός, σκοτεινός και σίγουρα επικός! Δουλέψαμε πολύ σκληρά πάνω στα κομμάτια και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάποιες διαφοροποιήσεις, παραμένοντας ωστόσο πιστοί στην ιστορία των Battleroar».

Οι Battleroar πρόκειται να προωθήσουν την κυκλοφορία του Codex Epicus με μια εκτεταμένη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.

Copyright 2024. All Right Reserved.