BIFF BYFORD: "ΑΝΟΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ Ο JAY JAY FRENCH"

Ο Biff Byford των Saxon χαρακτήρισε «ανόητο ανθρωπάκι»  τον Jay Jay French, κιθαρίστα των Twisted Sister, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο τελευταίος  σε όσες μπάντες συνεχίζουν να παίζουν ζωντανά παρόλο που έχουν περάσει προ πολλού την εποχή της ακμής τους.

Τον περασμένο μήνα ο Jay Jay French είπε ότι τα μέλη των Saxon “είναι 80 χρονών” και αποκάλεσε την παρούσα σύνθεση των Judas Priest που περιοδεύει “μια μπάντα διασκευών”. Είπε επίσης ότι οι Twisted Sister σταμάτησαν το 2016 γιατί τα μέλη τους ήθελαν να αποχωρήσουν όσο ακόμα μπορούσαν να κρατήσουν το επίπεδο των ζωντανών εμφανίσεων τους  στα ίδια επίπεδα με αυτά που τους έδωσαν την φήμη μιας από τις καλύτερες ζωντανές μπάντες.

Ο Biff Byford από την άλλη, σε συνέντευξή του εξήγησε ότι η επιμονή των Saxon να κυκλοφορούν νέους δίσκους σχεδόν μετά από 40 χρόνια καριέρας, δεν έχει να κάνει με εμπορικές φιλοδοξίες.

«Υπάρχουν έξι ή επτά κλασσικές rock ή metal μπάντες εκεί έξω που κυκλοφορούν δίσκους ανεξάρτητα από το αν πρόκειται να γίνουν πλατινένιοι ή όχι. Για εμάς δεν έχει να κάνει με το να είσαι στα charts οπουδήποτε. Προφανώς είναι ωραία αν είσαι στα charts αλλά σημασία έχει πόσοι άνθρωποι θα αγοράσουν τον δίσκο σου και πόσοι θα έρθουν να σε δουν ζωντανά. Χωρίς αμφιβολία αξίζουμε να είμαστε μεγαλύτεροι στην Αμερική και κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι είναι λίγο αργά αλλά ποτέ δεν είναι αργά, το έχουμε αποδείξει αυτό.

Υπάρχουν πολλές μπάντες που ακόμα κυκλοφορούν καινούργια μουσική. Οι Scorpions, οι Whitesnake, οι Motorhead, οι Iron Maiden, εμείς, βγάζουμε δίσκους. Αν δεν κυκλοφορείς δίσκους και απλά κάνεις πάντα την ίδια συναυλία παίζοντας τα hits σου, τότε καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι βαρετό για τον κόσμο, δε μπορείς να περιοδεύεις συνεχώς παίζοντας μόνο τα hits. Μπορείς να το κάνεις αυτό ανά 2 χρόνια, δεν μπορείς να επιστρέφεις στο ίδιο ρεπερτόριο κάθε 4 ή 5 μήνες, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Οπότε πιστεύω ότι μπάντες όπως οι Twisted Sister αποσύρθηκαν, σταμάτησαν και δεν βγάζουν νέο δίσκο γιατί ξέρουν ότι δεν θα γίνει πλατινένιος. Έτσι, στα δικά τους μάτια αυτό θα υποβίβαζε την μπάντα αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει, γιατί οι οπαδοί δεν ξεχνάνε ποτέ τα hits. Αν μη τι άλλο, φαίνεσαι και πιο τίμιος, γιατί είσαι εκεί έξω παίζοντας τα όποια hits του ’80 μπορεί να ΄χεις, συν το πιο νέο υλικό. Οπότε πιστεύω ότι αυτό αναζωογονεί μια μπάντα  . Νομίζω ότι μπορείς να βρείς νέο κοινό και κόσμο που θα του αρέσει αυτό. Προφανώς θα πρέπει να είναι καλά albums. Δεν έχει νόημα να κυκλοφορείς χάλια δίσκους γιατί τότε αυτό δεν θα δουλέψει. Πρέπει να έχεις έναν δίσκο μιας κάποιας ποιότητας».

Σχετικά με τα σχόλια του French ο Byford είπε: «Δεν έχω απαντήσει στον τύπο, ένα ανόητο ανθρωπάκι είναι η αλήθεια. Αλλά δεν ανέφερε τους Iron Maiden, δεν ανέφερε τους Scorpions, τους Whitesnake, τους Van Halen. Είναι απλά ανόητο, ούτε καν άξιο αναφοράς. Θέλω να πω, ο Dee Snider περιοδεύει ακόμα, σωστά; Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Έλα τώρα!»

Συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι καθαρά μια προσωπική σου επιλογή, δεν είναι κανενός δουλειά το τί θέλω να κάνω ή τι θέλει ένας κιθαρίστας να κάνει. Αν ένας κιθαρίστας αποφασίσει ότι “αρκετά ως εδώ” τότε έτσι θα είναι. Πάει σπίτι του και… δεν ξέρω τι θα έκανε ένας τύπος σαν αυτόν τον Jay Jay ή όπως αλλιώς τον αποκαλούν. Θα καθόταν μάλλον στην βεράντα του, στην κουνιστή καρέκλα του με την πίπα του και τις παντόφλες του και απλά θα ξεθώριαζε. Εμείς είμαστε γαμ…νοι Βίκινγκς. Δεν κάνουμε τέτοιες βλακείες».

Για την ιστορία, οι Twisted Sister αποσύρθηκαν σχεδόν 2 χρόνια πριν με την ολοκλήρωση της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους για τα 40 χρόνια της μπάντας, οι Saxon από την άλλη κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο τον 22ο δίσκο τους με τίτλο Thunderbolt ενώ αυτή τη στιγμή περιοδεύουν στην Βόρεια Αμερική παρέα με τους Judas Priest.

Copyright 2024. All Right Reserved.