BRUCE DICKINSON: OI FANS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

Στα πλαίσια συζήτησης σχετικά με την αυτοβιογραφία του (τίτλος : What Does This Button Do?)  o Bruce Dickinson τοποθετήθηκε εκ νέου σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα του downloading με αφορμή τα εμπόδια που υπάρχουν για του νέους καλλιτέχνες:

" Έχουν πολύ σκληρό έργο εξαιτίας του digital downloading. Είναι όλη αυτή η ιστορία που ξεκίνησε με το napster. Ακόμα και ώρα που το digital downloading είναι mainstream το εκμηδένισε την αξία της μουσικής. Πιστεύω οτι ο τύπος που έφτιαξε το napster πρέπει να μπει μέσα του αξίζει. Ήταν μια πράξη εγωιστικής καταστροφής. Χρησιμοποίησε τον ενθουσιασμό του κοινού. Το κοινό δεν έχει ευθύνη μπορούσαν να έχουν όλη αυτή τη μουσική τσάμπα γιατί να μην την έχουν. Δεν κατάλαβαν οτι με αυτό το τρόπο έκαναν ζημιά σε μια ολόκληρη κουλτούρα.

Για τις μεγάλες μπάντες σε μεγάλο βαθμό έχουμε αποδεχτεί οτι δεν θα βγάλουμε πολλά χρήματα από έναν δίσκο. Συνεχίζουμε όμως επειδή αγαπάμε να φτιάχνουμε νέα μουσική. Όμως θα κάνουμε περιοδείες και θα κερδίσουμε χρήματα παίζοντας ζωντανά. Οι καινούργιοι καλλιτέχνες δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια και είναι άσχημο να βλέπεις που θα πάει ολόκληρη αυτή η νέα φουρνιά μουσικών. Εξαιρετικοί μουσικοί δεν πληρώνονται για τις εκπληκτικές δουλείες που κάνουν.

Κερδίζω χρήματα κάθε φορά που πωλείται ένα αντίτυπο του βιβλίου μου. Μου πήρε δυόμισι μήνες να γράψω αυτό το βιβλίο και πληρώνομαι τα δικαιώματα, το όποιο είναι λογικό. Αν το βιβλίο ήταν δίσκος και αφιέρωνα δυόμισι μήνες για να τον γράψω θα έπρεπε να τον παρατήσω γιατί οι άνθρωποι θα πληρώσουν για ένα βιβλίο άλλα όχι για ένα δίσκο. Είναι λυπηρό και λάθος όλο αυτό και δεν ξέρω που θα καταλήξει στο μέλλον. Είναι πιθανό όλο αυτό το σύστημα του downloading να αλλάξει και να αρχίσει να χρεώνει περισσότερα ώστε και οι καλλιτέχνες να κερδίζουν κάποια καλύτερα χρήματα.

Σκέψου ότι κάποιος που κάθετε να ακούσει μουσική θα πληρώσει για το ποτό που πίνει εκείνη την ώρα αλλά όχι για την μουσική που ακούει. Πιστεύω ότι ό κόσμος πρέπει να μάθει οτι η μουσική όπως και οι μουσικοί έχουν πραγματική αξία : αφιερώνουν χρόνια στη τέχνη τους για να διασκεδάσουν τον κόσμο."

Copyright 2024. All Right Reserved.