CHILDREN OF BODOM ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της «αποχώρησης» από τους Children Of Bodom, οι Jaska Raatikainenen (ντράμερ), Henri “Henkka T. Blacksmith” Seppala (μπασίστας) και Janne Wirman (πληκτράς), επιβεβαίωσαν ότι παρά την φαινομενική αποχώρηση τους, εξακολουθούν να είναι οι νόμιμοι κάτοχοι του ονόματος Children Of Bodom.

Την 1η Νοεμβρίου, οι Raatikainen, Seppälä και Wirman δημοσιοποίησαν μία δήλωση, με την όποια έκαναν γνωστό ότι αποχωρούν από την μπάντα, αφού πριν εμφανιστούν ζωντανά (στις 15 Δεκεμβρίου) στο Black Box στο Ελσίνκι.

Λίγο αργότερα το Φινλανδικό περιοδικό Soundi ανέφερε ότι τα δικαιώματα για το όνομα της μπάντας ανήκουν στην AA & Sewira Consulting Oy, η οποία ανήκει στους Raatikainen, Seppälä και Wirman.

Στις 28 Ιουνίου οι τρεις μουσικοί υπέβαλαν αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Καταχώρησης της Φινλανδίας, μετά από αυτό κατοχύρωσαν το όνομα για 5 έτη, από την 1η Οκτωβρίου 2019.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Alexi Laiho ο οποίος ήταν ο τραγουδιστής των COB αλλά και κιθαρίστας και συνθέτης, δε του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το όνομα της μπάντας, μόνο εφόσον πάρει την άδεια από τους Raatikainen, Seppälä και Wirman.

Τις προηγούμενες ώρες οι Raatikainen, Seppälä και Wirman έκαναν μία ανάρτηση με σκοπό να σταματήσουν διάφορες φήμες και εικασίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

"Αγαπητοί φίλοι,

Το 2019 φτάνει στο τέλος, οπότε είναι καλή στιγμή να κάνουμε μία ανασκόπηση πριν το νέο έτος.
Για εμάς το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη δράση, με αποκορύφωμα την τελευταία συναυλία των COB τον Δεκέμβριο.

Έχουμε λάβει πολλές ερωτήσεις για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε στην συνέχεια, ή γιατί εγκαταλείπουμε. Από την ημέρα που ανακοινώσαμε την απόφαση μας, έχουν ακουστεί διάφορες φήμες… Με την ευκαιρία θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση, για ακόμη μία φορά.

Δεν υπάρχει καμία διαφωνία σχετικά με το όνομα της μπάντας και την χρήση του ονόματος. Έχουμε μία κοινή συμφωνία. Ο Alexi Laiho πούλησε το μερίδιο του στην εταιρία και αυτό σημαίνει ότι εμείς οι τρεις έχουμε την κυριότητα του ονόματος.

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι ανοικτά, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι που θα είναι σε βάρος του ονόματος των COB και της μακράς καριέρας που έχουμε κτίσει όλοι μαζί.

Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με την εσφαλμένη εντύπωση ότι εγκαταλείπουμε επειδή έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις ή σκοπεύουμε να βγούμε στην σύνταξη…

Η μουσική είναι το επάγγελμα μας και η ζωή μας, και οι οικογένειες μας το γνωρίζουν αυτό. Είναι περήφανοι για αυτό που κάνουμε. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι δεν είμαστε άτομα που αποσύρονται.

Η επιτυχία συνοδεύεται από την ευθύνη για αποφάσεις που δεν σχετίζονται με την μουσική. Αυτές οι αποφάσεις ήταν πολύ δύσκολες για εμάς.
Είμαστε πέντε μέλη ο καθένας με τον δικό του ρόλο, αλλά δε μπορέσαμε να βρούμε μία κοινή συνιστώσα για αρκετό καιρό τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος που γράψαμε αυτή την ανακοίνωση δεν είναι να δείξουμε με το δάκτυλο τον ένοχο, αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Είμαστε και θα είμαστε πάντα περήφανοι για αυτό που επιτεύχθηκε από κοινού με τους COB."

Αυτή ήταν η ανακοίνωση των τριών μελών των COB, οι οποίοι μπορεί να αποσαφήνισαν το περί κυριότητας του ονόματος της μπάντας, αλλά δεν είπαν τίποτα σχετικά με το αν θα υπάρχει μέλλον και πιο μπορεί αν είναι αυτό για τους Children Of Bodom, νομίζουμε ότι περισσότερο μπερδεύει την κατάσταση, από ότι την ξεκαθαρίζει ουσιαστικά.

Ο Laiho καλώς ή κακώς ήταν ο frontman της μπάντας και οι COB έχουν ταυτιστεί με την παρουσία του στην μουσική και την εικόνα των οπαδών.

Copyright 2024. All Right Reserved.