DAVID ELLEFSON – “ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ MEGADETH ΚΑΙ ΟΙ JUDAS PRIEST ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΙΔΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ”

Ο μπασίστας των Megadeth, David Ellefson μίλησε με το Metal Underground πριν από το 3ο σόου του στο Γουλβερχάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο περιελάμβανε ένα σετ με τα πρώην μέλη των Judas Priest, Tim "Ripper" Owens (φωνή), K.K. Downing (κιθάρες) και Les Binks (drums). Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας προσέφερε τις σκέψεις του για τους Judas Priest ως επιρροή.

Ellefson: «Είναι αστείο πως οι Judas Priest και οι Megadeth είναι τόσο όμοιοι με τόσους πολλούς τρόπους. Προφανώς, πολλά από αυτά που μάθαμε, τα μάθαμε από τους Judas Priest. Ωστόσο, όπως είπε ο K.K. στο βιβλίο του, μέχρι τη στιγμή που έκαναν το “Painkiller”, γνώριζαν πολύ καλά το thrash metal, το οποίο είμασταν εμείς και ερχόμασταν από πίσω τους. Νομίζω ότι τους κλώτσησε στο παντελόνι και τους έβαλε να σκάβουν βαθιά και να καταλήξουν στο “Painkiller”, αλλά και τα δύο άλμπουμ όταν ο Ripper ήταν στο συγκρότημα. Υπάρχουν αρκετά βαθιά, αρκετά περίπλοκα πράγματα. Πολύ διαφορετικοί ήταν οι Judas Priest εκείνη την εποχή. Μπορώ να σχετιστώ με αυτό. Οι Megadeth έκαναν το ίδιο πράγμα. Έπρεπε να ξαναανακαλύψουμε και να σκάψουμε βαθιά και να ανακαλύψουμε ξανά τους εαυτούς μας κατά τη διάρκεια των 36 χρόνων που είμαστε συγκρότημα. Με πολλούς τρόπους, οι Judas Priest και οι Megadeth έχουν περπατήσει ένα πολύ παρόμοιο μονοπάτι. Νομίζω ότι αυτά είναι πράγματα που πιθανόν να με δένουν με τον K.K. σαν αδέλφια και σαν επαγγελματίες μουσικοί.»

O Ellefson εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή του σόλο περιοδεία στις 3 Νοεμβρίου στο Γουλβερχάμπτον, με μια ζωντανή παράσταση στο K.K. του Steel Mill. Η παράσταση περιελάμβανε κομμάτια από το νέο του προσωπικό άλμπουμ “Sleeping Giants”, και ένα πλήρες σετ κλασικών Judas Priest κομματιών, με τους πρώην Judas Priest, Tim "Ripper" Owens, K.K. Downing και Les Binks.

Setlist:

"Riding On The Wind"
"The Green Manalishi (With The Two-Pronged Clown)"
"Hell Is Home" "Running Wild"
"Beyond The Realms of Death"
"Exciter" "Metal Gods"
"Burn In Hell"
"Before The Dawn"
"Between The Hammer And The Anvil"
"Hell Bent For Leather"
"Living After Midnight"

Encore: "Take On The World" (με τον Thom Hazaert) "Breaking The Law" (με τον Thom Hazaert)

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.