DENNER'S INFERNO: ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ LIVE ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΕΝ ΟΨΕΙ

Οι Denner’s Inferno, η νέα μπάντα του κιθαρίστα Michael Denner (ex-Mercyful Fate, ex-King Diamond, ex-Force Of Evil, Denner/Shermann) επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το ζωντανό ντεμπούτο της τον Μάιο, με μια headline εμφάνιση στα πλαίσια του Nordic Noise Festival (8-9/5) στην πατρίδα του Denner, την Κοπεγχάγη. Στην εμφάνιση αυτή η μπάντα θα παίξει κομμάτια από το πλούσιο παρελθόν του Denner αλλά και κομμάτια από τον πρώτο full length δίσκο της μπάντας με τίτλο In Amber ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 15/11 μέσω της Mighty Music. Η μπάντα έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον περασμένο Αύγουστο σε περιορισμένη έκδοση το Fountain Of Grace 12’’ EP.

Όπως δήλωσε και ο Denner: «Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι το ζωντανό ντεμπούτο των Inferno θα γίνει στην πατρίδα μου την Κοπεγχάγη. Θα παίξουμε κομμάτια από τον δίσκο μας In Αmber και μερικά κλασσικά κομμάτια από τις μέρες μου στους Mercyful Fate και όχι μόνο.»

Η μπάντα αποτελεί ουσιαστικά μετεξέλιξη του προηγούμενου σχήματος του Denner, των Denner’s Trickbag οι οποίοι κινούνταν σε ένα 70’s prog rock ύφος, σε αντίθεση με τον ελαφρώς πιο σύγχρονο ήχο των Inferno. Την σύνθεση της νέας μπάντας απαρτίζουν πέρα από τον Denner οι Chandler Mogel (Outloud, Punky Meadows, Radio Exile) στα φωνητικά, Flemming Muus (Trickbag, Joytown) στο μπάσο και Bjarne T Holm (Mercyful Fate, Force Of Evil, Fate) στα τύμπανα.

Ο Denner είπε σχετικά με την σχηματισμό της μπάντας: «Μετά από πολλές σκέψεις για το ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα, κατέληξα σε αυτό που αποδείχτηκε ότι ήταν η σωστή κίνηση ως προς το μουσικό είδος που πραγματικά αγαπώ: Το εμπνευσμένο από τα 70’s heavy rock. Η επιλογή της ομάδας ήρθε για μένα πολύ φυσικά. Γνωρίζω τον Bjarne και τον Flemming για δεκαετίες και ξέρω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν σα rhythm section και νιώθω άνετα μαζί τους. Παράλληλα, μετά από σύσταση του Michael H. Andersen της Mighty Music βρήκα την χρυσή φωνή του Chandler Mogel. Ένας Νεοϋορκέζος με  βαθιές ρίζες στο ίδιο μουσικό στυλ που αγαπάω να κάνω. Αυτή τη φορά διάλεξα ανάμεσα σε κομμάτια τα οποία έγραψα με πολλού καλούς ανθρώπους στην διάρκεια των τελευταίων χρόνων καθώς και μερικές διασκευές λιγότερο γνωστών κομματιών τα οποία αποτέλεσαν επιρροή στα μουσικά μου γούστα από τότε που ξεκίνησα το ταξίδι μου σαν ένας heavy rock κιθαρίστας πολλά χρόνια πριν. Αυτός ο δίσκος είναι για ακροατές που θέλουν την μουσική τους σκληρή και βαριά, με δυνατά και όμορφα φωνητικά και όλα αυτά στηριζόμενα από σοβαρό παίξιμο. Απολαύστε τον!»

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία εδώ. Όλα τα αντίτυπα μέσω προπαραγγελίας θα είναι υπογεγραμμένα ιδιοχείρως από τον Michael Denner.

dennercd919.jpg

To tracklisting του In Amber:

"Matriarch"

"Fountain Of Grace"

"Up And On"

"Sometimes"

"Taxman (Mr. Thief)"

"Vens Of The Night"

"Run For Cover"

"Pearls On A String"

"Loser"

"Castrum Doloris"

Προς το παρόν πάρτε μια γεύση από την προηγούμενη ηχογράφηση της μπάντας με το κομμάτι Fountain Of Grace

Copyright 2024. All Right Reserved.