KISS: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ)

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο φορέας διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν τους KISS προέβη σε αίτηση στη Αμερικάνικη Υπηρεσία Πατεντών και Σημάτων για να κατοχυρώσει την χρήση της φράσης The End Of The Road. Εφόσον κατοχυρωθεί θα αφορά την αποκλειστική χρήση του όρου για την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας και πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει «για ζωντανές εμφανίσεις από μουσικό συγκρότημα». Αυτό φυσικά δεν μπορεί παρά να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το συγκρότημα ετοιμάζει προφανώς την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του.

Η μπάντα είχε ανακοινώσει το τέλος της για πρώτη φορά περίπου 20 χρόνια πριν, σε μια προσπάθεια να φύγει ένδοξα από το προσκήνιο, την ώρα που ταλαιπωρούνταν από νομικές διαμάχες μεταξύ των αυθεντικών μελών σχετικά με τα πνευματικά (και οικονομικά φυσικά) δικαιώματα της μουσικής τους. Ωστόσο όπως είχε αναφέρει και ο μπασίστας της μπάντας Gene Simons «θέλαμε να φύγουμε από την σκηνή όσο είχαμε ακόμα αξιοπρέπεια αλλά έγινε φανερό ότι οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγουμε».

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017, ο Simmons είχε πεί: «Οι KISS έχουν μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να σταματήσουν. Είμαστε η πιο σκληρά εργαζόμενη μπάντα στην show business. Φοράω πάνω από 20 κιλά από καρφιά και πανοπλίες και όλα αυτά, επτάιντσες πλατφόρμες στα πόδια, φτύνω φωτιά και πρέπει να πετάξω στον αέρα. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να είμασταν σαν τους U2 ή τους Rolling Stones, να φοράμε ένα μπλουζάκι και αθλητικά και να είμαστε άνετα. Όχι, έπρεπε να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο. Οπότε δεν θα μπορούμε να τα κάνουμε αυτά στα 70 μας και είμαι 67 τώρα. Θα το κάνουμε για λίγα χρόνια ακόμα και μετά όταν θεωρήσουμε ότι είναι η ώρα να φύγουμε, θα φύγουμε και θα το κάνουμε σωστά, με ένα μεγάλο πάρτυ. Θα ήθελα να κάνουμε κάτι που θα ταρακουνήσει τον πλανήτη, κάτι μεγάλο και παγκόσμιο και ίσως δωρεάν».

Από την άλλη, υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Paul Stanley έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η μπάντα θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς αυτόν και τον Simmons. Όπως είχε πεί παλιότερα «Όταν η αυθεντική μας σύνθεση έπαψε να υφίσταται, έγινε φανερό ότι κατά κάποιο τρόπο, είμαστε περισσότερο κάτι σαν μια αθλητική ομάδα, όπου τα μέλη έρχονται και φεύγουν. Δεν εμπίπτουμε στους περιορισμούς που έχουν άλλες μπάντες γιατί δεν είμαστε σαν άλλες μπάντες. Οπότε ναι, κάποια στιγμή θα μου άρεσε να δώ κάποιον άλλον στην θέση μου στην μπάντα και αυτό γιατί αγαπώ αυτή την μπάντα».

Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα ο Stanley είχε αφήσει να υπονοηθεί ότι δεν ήταν σίγουρος για το κατά πόσο οι KISS θα πάψουν να υφίστανται. Όπως είχε πεί: «Έχουμε δημιουργήσει κάτι τόσο εμβληματικό το οποίο ξεπερνά τα όποια μέλη συμμετέχουν, οπότε μπορώ σοβαρά να σκεφτώ την μπάντα χωρίς εμένα. Δεν θέλω πλέον να φεύγω από το σπίτι μου για περιοδείες. Έχω οικογένεια και παιδιά και πραγματικά πιστεύω ότι ότι τώρα πρωταρχική μου ευθύνη είναι να είμαι μπαμπάς και δεν θέλω να το χάσω αυτό».

Copyright 2024. All Right Reserved.