K.K. DOWNING - JUDAS PRIEST: ΚΑΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

Όλο και χειροτερεύει ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Judas Priest και K.K. Downing. O πρώην κιθαρίστας της μπάντας θεωρεί ως μη αποδεκτή την εξήγηση του μπασίστα Ian Hill ως προς το γιατί δε προσκλήθηκε να επιστρέψει στην μπάντα μετά την απόφαση του κιθαρίστα Glenn Tipton να σταματήσει να περιοδεύει λόγω της μάχης που δίνει με την νόσο Parkinson.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Hill δήλωσε ότι ποτέ δεν θεωρήθηκε καλή ιδέα η επιστροφή του Downing. Ο λόγος; Όπως είπε: «Όταν ο Ken αποσύρθηκε από την μπάντα, πήραμε τον Richie Faulkner, ο οποίος παίζει τα μέρη του Ken. Οπότε, δεν θα μας λείπανε τα μέρη του Ken αλλά του Glenn, αυτά θα έπρεπε να παίξει. Δηλαδή τι θα έκανε; Θα ερχόταν δίπλα μου στην σκηνή να παίξει τα μέρη του Glenn; Δεν είχε αδειάσει η δικιά του θέση αλλά του Glenn, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Ο Ken και ο Glenn είναι και οι δύο άψογοι κιθαρίστες αλλά τελείως διαφορετικοί σε στυλ και ήχο και το να παίζει ο Ken τα μέρη του Glenn δεν θα ακουγόταν σωστά ούτως ή άλλως. Για αυτό δε σκεφτήκαμε ποτέ την επιστροφή του Ken.»

Judas-Priest-Ian-Hill-KK-Downing.jpg

Όταν ο Downing ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Hill απάντησε: «Είμαι κιθαρίστας, το ίδιο και ο Richie. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Εγώ θα γυρνούσα στην θέση μου και ο Richie θα πήγανε στην θέση του Glenn και θα γινόμασταν οι Judas Priest ξανά. Επιπλέον ο Richie δεν θα χρειαζόταν να παίξει το Sinner γιατί μπορώ καλύτερα από αυτόν, γιατί είμαι ο δημιουργός του. Ο Richie κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά εγώ μπορώ καλύτερα από αυτόν. Θα ήταν καλύτερα για τον κόσμο γιατί με θυμούνται να το κάνω για όλη τους τη ζωή. Θα ήταν απλά καλύτερα να δουν εμένα να το παίζω αντί τον Richie.

Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πολύ καλά με τον Richie στην σκηνή γιατί θα φρόντιζα εγώ να παίζουμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ωστόσο τα πράγματα είναι όπως είναι τώρα. Τα παιδιά είναι σε περιοδεία στις Η.Π.Α. με τους Deep Purple και του χρόνου θα πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον Ozzy. Αλλά αυτό που είπε ο Ian ήταν από τα χειρότερα που έχω ακούσει. Δηλαδή να γυρίσω για να παίξει ο Richie τα μέρη μου και εγώ αυτά του Glenn; Συγνώμη αλλά η απάντηση είναι όχι. Ο Andy Sneap που αντικαθιστά τον Glenn είναι υπέροχος, τον θεωρώ φίλο, έχω πάει στο studio του, είναι υπέροχος. Αλλά σε τελική ανάλυση, οι οπαδοί θα ήθελαν να δουν τον Andy να παίζει τα μέρη του Glenn ή εμένα;

Ο κόσμος θέλει να ξαναζήσει κάποια πράγματα. Το ίδιο και εγώ. Όταν πάω να δω μια μπάντα τώρα, είτε είναι οι UFO είτε οι Scorpions, θέλω να δω τα αυθεντικά μέλη. Θέλω να τους βλέπω εκεί έξω για όσο περισσότερο μπορώ αν είναι δυνατόν. Όλοι μας πηγαίνουμε πίσω στην μέρα που πρωτοείδαμε την μπάντα και για αυτό πληρώνουμε και το εισιτήριο. Αλλά ένας λόγος που έγραψα το βιβλίο (την αυτοβιογραφία του Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest) είναι γιατί βαρέθηκα με την προσπάθειά τους να με θάψουν μέσω του Internet. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει, από κάπου πηγάζει. Είναι αποκαρδιωτικό να το βλέπεις αυτό, ξέρεις. Είναι άδικο, πραγματικά άδικο.»

Τους τελευταίους μήνες το κλίμα μεταξύ Downing και Judas Priest έχει χειροτερέψει, με αφορμή (;) όχι μόνο την μη πρόσκλησή του πίσω στην μπάντα από την οποία αποχώρησε το  2011 αλλά και την πρόσφατη κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του στην οποία κάνει αποκαλύψεις για θέματα της μπάντας που ως τώρα δεν είχαν βγει έξω από το στρατόπεδό της.

kkdownigheavydutybookbigger_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.