KROKUS: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ

Οι βετεράνοι Ελβετοί hard rockers Krokus ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους η οποία θα ονομάζεται Adios Amigos. Η μπάντα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επανένωσή της μετά το τέλος αυτής της περιοδείας. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Από το 1975, οι Krokus είναι το συνώνυμο του τίμιου και ποιοτικού power rock. Καμία άλλη Ελβετική rock μπάντα δεν πουλάει τους δίσκους της ανά τον κόσμο όπως οι Krokus. Πουλήθηκαν περισσότεροι από 15 εκατομμύρια δίσκοι, έγιναν παγκόσμιες περιοδείες, γίναμε χρυσοί και πλατινένιοι σε ΗΠΑ και Καναδά. Οι κλασσικοί μας δίσκοι μπορούν να βρεθούν σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο, από την Αυστραλία στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ρωσία, ακόμα και την Ιαπωνία και την Κίνα. Τα videoclip των Krokus έχουν εκατομμύρια views στο Youtube.

To 1980 ξεκίνησε μια θριαμβευτική πορεία στην Αμερική και την Αγγλία. Η μπάντα θεμελίωσε την φήμη της σαν μια δυνατή live μπάντα. Αξέχαστες headline περιοδείες και εμφανίσεις με τεράστιες μπάντες όπως οι AC/DC, οι Van Halen, οι Rush, ο Ted Nugent, οι Judas Priest και οι Motorhead. Ξέφρενες στιγμές, μεγάλες περιπέτειες και μεταξύ άλλων είχαμε την τιμή να γίνουμε επίτιμοι δημότες του Memphis στο Tennesse.

Ωστόσο, υπήρχε επίσης θάνατος, αρρώστιες και εσωτερικές διαμάχες που οδήγησαν την μπάντα στο χείλος της καταστροφής. Και μετά η μεγάλη επιστροφή το 2008. Η ιστορία των Krokus είναι μοναδική, σημαδεμένη από την άνοδο αλλά και την πτώση. Από τα μεγάλα στάδια σε μικρά ιδρωμένα clubs. Ξεπεράσαμε τις μόδες, ύπουλους Αμερικάνους managers, σκληρούς χωρισμούς, κακές συμφωνίες, ύποπτους δικηγόρους, ναρκωτικά, ελεεινό fast food, ατελείωτα ταξίδια με το λεωφορείο, την disco, το grunge, κακές δισκογραφικές εταιρείες και υποκριτές συμβούλους.

Σε όλη την εξαιρετική καριέρα μας, παίξαμε σε πάνω από 2000 συναυλίες σε πέντε ηπείρους. Διαφορετικές πόλεις, μοναδικές τοποθεσίες, τρελές συναυλίες και  πιστοί οπαδοί. Αυτό το μακρύ ταξίδι τελειώνει με την περιοδεία Adios Amigos. Οι συναυλίες των Krokus ήταν πάντα ξεχωριστές και έτσι θα πρέπει να μείνουν. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε όσο ακόμα όλα είναι πραγματικά καλά. Σε αντίθεση με άλλες μπάντες που κάνουν αιώνιες “αποχαιρετιστήριες” περιοδείες, θα κρατήσουμε τον λόγο μας και θα τραβήξουμε την πρίζα στο τέλος του 2019, για να παραδώσουμε τα σκήπτρα της rock μαγείας στους νεώτερους».

Η περιοδεία θα τελειώσει στις 7/12/2019 στην πατρίδα των Krokus την Ελβετία, με μια εμφάνιση στο Hallenstadion της Ζυρίχης.

41542276_10155644470911156_9088943842572369920_n.jpg
Copyright 2024. All Right Reserved.