KYΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ GERMANE

Eδώ έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον νέο. Η Νο Dust Records κυκλοφόρησε το "All Times Highs", ένα CD-συλλογή με 15 τραγούδια των Oλλανδών heavy metallers Germane από τη δεκαετία του '80. Η συλλογή περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο και πολύ δυσεύρετο υλικό, μιας και η μπάντα είχε κυκλοφορήσει μόνο demos (το πιο γνωστό ήταν το “Heavy Duty” demo του 1987 με 4 κομμάτια) και τα "Back To The Future" και "She Tells Me Stories" για τη συλλογή "Metal In Rocks pt. 1", το 1988. Μάλιστα, το "All Times Highs" είναι μέρος της "Untouched Series", μιας σειράς κυκλοφοριών της εταιρείας από δουλειές συγκροτημάτων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα.

Το όνομα των Germane δεν ήταν άγνωστο στο underground, μιας και υπήρχαν συνδέσεις με πιο "γνωστά" ονόματα της σκηνής τότε, δηλαδή τους Picture, τους Vandenberg, τους Vengeance και τους Bodine. Στους Germane έπαιζε κιθάρα ο Andre Wullems πριν πάει στους Picture για την "Traitor" tour του 1985. Η μπάντα επίσης άνοιγε για τους Vandenberg, την περίοδο '84-'85.

Η original σύνθεση των Germane περιελάμβανε τους Paul Bruijn στα drums, Ronald Schouten στα φωνητικά, Gerard Struif στο μπάσο (R.I.P.) και Ruud Ruitenschild στις κιθάρες. Αργότερα ήρθε στα φωνητικά ο Thijs Hameleers (R.I.P.), ενώ λίγο πριν διαλύσουν το 1989 η σύνθεση ήταν Paul Bruijn στα drums, Andre Wullems στις κιθάρες, Peter Wullems στο μπάσο, Dino Arconada στις κιθάρες και Johnny Beijer στα φωνητικά. 

Το συγκρότημα είχε δημιουργήσει καλή εντύπωση στον heavy metal/hard rock ήχο της εποχής, και όσοι είναι θαυμαστές του ήχου των Picture, μπορούν να μπουν στο site της εταιρείας https://www.nodustrecords.com/ και να δουν περισσότερες πληροφορίες ή να παραγγείλουν το CD.

Όσοι ενδιαφέρονται για την Ολλανδική σκηνή των 80's μπορούν επίσης να ακούσουν και τις 2 εκπομπές-αφιερώματα του Κώστα: https://www.mixcloud.com/Metalzone_Hellas/this-is-heavy-metal-21082018/ και https://www.mixcloud.com/Metalzone_Hellas/this-is-heavy-metal-28082018/

Δείτε τo tracklist και απολαύστε παρακάτω ένα από τα καλύτερα κομμάτια τους, τον ύμνο "The King".

1. Society Girl

2. Back to the Future

3. Movin' Down the Line

4. Keep Movin' On

5. Back to the Future

6. She Tells me Stories

7. Strangers in the Night

8. The King

9. You and I

10. Armageddon

11. Movin' On

12. Princess of the Desert

13. Mother Earth

14. On the Loose

15. Hold Back the Night

Copyright 2024. All Right Reserved.