METALLICA: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Με το Polar Music Prize θα τιμηθούν οι Metallica αφού έχουν επιλεγεί ως παραλήπτες του Σουηδικού βραβείου. Η ανακοίνωση έγινε στις 14/2  στο δημαρχείο της Στοκχόλμης από τον Alfons Karabuda πρόεδρο της επιτροπής. Το Polar Music Prize  υπάρχει από το 1998 από τον Stig "Stikkan" Anderson manager των Abba.Φυσικά οι Metallica προέβησαν στις σχετικές δηλώσεις :

Ο Lars Ulrich δήλωσε : "Το να κερδίζεις το Polar Music Prize είναι καταπληκτικό είναι μια εξαιρετική διάκριση. Είναι μια επικύρωση για όσα έχουν κάνει οι Metallica τα τελευταία 35 χρόνια. Την ίδια στιγμή νοιώθουμε σαν να είμαστε στη ακμή μας με πολλά χρόνια μπροστά. Ευχαριστούμε πολύ."

Ο James Hetfield προσέθεσε : "Νοιώθω μεγάλη τιμή να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο. Τόσο εγώ  όσο και οι Metallica είμαστε ευγνώμονες να είναι αυτή η βράβευση μέρος της ιστορίας μας. Ευχαριστούμε."

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Robert Trujillo προσέθεσε : "Είναι μεγάλη τιμή να κερδίζεις το Polar Music Prize και να το μοιράζεσαι με ανθρώπους όπως Joni Mitchell, Keith Jarrett και Wayne Shorter τους οποίους θαυμάζω. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει νεότερες γενιές ανθρώπων αν κρατήσουν τη μουσική ζωντανή."

Τέλος ο Kirk Hammett : "Για μένα είναι πολύ σημαντικό να προστίθεσαι στη λίστα διακεκριμένων μουσικών και καλλιτεχνών τους οποίους σέβομαι, και να αναγνωρίζομαι για την δουλεία που έχω κάνει, ξέρω πόσο σημαντικό και πόσο μεγάλη τιμή είναι."

Ανάμεσα στου νικητές του εν΄ λόγω βραβείου είναι οι : Elton John, Sting, Ray Charles, Bob Dylan, LED ZEPPELIN, PINK FLOYD, Peter Gabriel, Stevie Wonder, Paul Simon, Joni Mitchell, B.B. King, Quincy Jones, Paul McCartney, Max Martin και Bruce Springsteen.

Το Polar Music Prize τιμά κάθε χρόνο δύο βραβευθέντες με έπαθλα ένα εκατομμύριο κορώνες 9περίπου102.000 ευρώ) . Διοργανώνεται κάθε χρόνο ως μια γιορτή για όλες τις μορφές μουσικής με στόχο να γκρεμίσει τα όρια που χωρίζουν τα μουσικά είδη.

Το βραβείο θα παραλάβουν οι Ulrich και Trujillo ενώ το χρηματικό έπαθλο θα δωριστεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα All Within My Hands Foundation.

Copyright 2024. All Right Reserved.