MICHAEL AMOTT: H ALISSA ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ

Τον περασμένο Ιανουάριο, πριν την εμφάνιση των Arch Enemy στο Bataclan στο Παρίσι στις 23  του μήνα, ο κιθαρίστας και ηγέτης της μπάντας Michael Amott έδωσε συνέντευξη στο DUKE TV και ιδού μερικά  από τα σημαντικότερα σημεία της.

Σχετικά με την ανταπόκριση του κοινού στην τελευταία τους κυκλοφορία, το Will To Power του 2017:

«Με το προηγούμενό μας άλμπουμ (War Eternal, 2014) ήμασταν ήδη σε καλό δρόμο και υπήρχε θετική προδιάθεση για το Will To Power αλλά ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά τι πρόκειται να αρέσει στους οπαδούς, ειδικά αν τα τραγούδια είναι λίγο διαφορετικά. Πραγματικά ποτέ δεν θεωρώ κάτι δεδομένο. Απλά γράφουμε την καλύτερη μουσική που μπορούμε και την αφήνουμε εκεί έξω για να δούμε τι θα γίνει».

Για τους στίχους του Will To Power:

«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept στον δίσκο. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά θέματα που πραγματεύεται. Αλλά ξέρεις, η μουσική μας ήταν πάντα στην  πιο βαριά και σκοτεινή  πλευρά. Νιώθω πάντα επίσης ότι έχουμε μια κάποια ποικιλία. Υπάρχει λίγο φως στην άκρη του τούνελ, κάπου εκεί. Υπάρχουν κάποιες όμορφες μελωδίες και πολλές ωραίες αρμονίες».

Για το κομμάτι Reason To Believe που περιλαμβάνει καθαρά φωνητικά από την Alissa White-Gluz:

«Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στην μπάντα έχουμε κάτι σαν μπαλάντα. Έγραψα την μουσική για αυτό μαζί με τον αδερφό μου (Chris Amott) όταν ήταν ακόμα στην μπάντα. Για πολύ καιρό υπήρχε απλώς σαν ένα instrumental demo. Αυτό που έγινε ήταν να γράψω στίχους για αυτό και να το δώσω στην Alissa στην οποία άρεσε και κάτσαμε να δούμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια μπαλάντα με τους Arch Enemy γιατί δεν είχαμε εξερευνήσει αυτή την περιοχή πριν, οπότε ήταν κάτι νέο για εμάς. Για πολύ καιρό ήθελα να κάνω ένα πιο ελαφρύ, μπαλαντοειδές κομμάτι. Πολλές από τις αγαπημένες μου μπάντες το έχουν κάνει, ακόμα και οι Judas Priest, οι Iron Maiden ή οι Black Sabbath έχουν τέτοιες στιγμές. Σκέφτηκα επίσης ότι θα ήταν ωραίο και για τις συναυλίες, θα προσέθετε ενδιαφέρον και δυναμική στο show».

Για το μελωδικό στοιχείο των Arch Enemy:

«Καθώς μεγάλωσα μουσικά στον thrash και death ήχο, έκανα μόνο αυτό για αρκετά χρόνια, μετά όταν ξεκίνησα τους Arch Enemy ήθελα να ενσωματώσω περισσότερες κιθαριστικές μελωδίες, περισσότερες δυναμικές, περισσότερες όμορφες μελωδίες μαζί με το πιο βαρύ υλικό. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, κάτι στο οποίο νομίζω γινόμαστε και συνεχώς καλύτεροι καθώς ψάχνουμε διαφορετικούς τρόπους για να το καταφέρουμε. Φυσικά τώρα έχουμε την Alissa στα φωνητικά, η οποία μουσικά άνοιξε μερικές πόρτες για εμάς. Μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα με την φωνή τη. Ναι, πάντα είχε να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στην μελωδία και τον βαρύ ήχο».

Στο τι ωθεί τους Arch Enemy να γράφουν και να κυκλοφορούν νέο υλικό:

«Δεν γράφουμε ποπ μουσική. Προσπαθούμε να εκφραστούμε, όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Δεν προσπαθούμε να πάρουμε καλές θέσεις στα charts και δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο όταν γράφουμε μουσική. Βέβαια αυτό συμβαίνει πλέον γιατί έχουμε αποκτήσει μια μεγάλη βάση οπαδών για την οποία είμαστε ευγνώμονες αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφουμε μουσική. Κάνουμε μουσική για να εκφράσουμε κάτι».

Το Will To Power κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη μέσω της Century Media, με τον Amott να αναλαμβάνει την παραγωγή μαζί με τον ντράμερ Daniel Erlandsson, την μίξη και το mastering να γίνονται από τον Jens Bogren ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Alex Reisfar. Αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος των Arch Enemy με την Alissa White-Gluz στα φωνητικά η οποία αντικατέστησε την Angela Gossow.

Copyright 2024. All Right Reserved.