O ULI JON ROTH ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ SCORPIONS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ELECTRIC SUN

Έχουν περάσει σχεδόν 4 δεκαετίες από την κυκλοφορία του κλασσικού Tokyo Tapes live 2πλο άλμπουμ. Ο Uli Jon Roth επέστρεψε στην Αγγλία για να παρουσιάσει την μουσική που είχε γράψει με τους Scorpions στην δεκαετία του `70. Ο Mick Burgess του Metal Express Radio μίλησε με τον Uli για την περίοδο που ήταν στους Scorpions και τα σχέδια του για νέο άλμπουμ με τους Electric Sun.

Ερώτηση: Σκέφτηκες ποτέ, οι δίσκοι που έκανες με τους Scorpions θα εξακολουθούσαν να ακούγονται 40 χρόνια μετά?

UJR: "Το θεωρώ εκπληκτικό και είναι πολύ ευχάριστο που το βιώνω. Ξεκίνησα με τους Scorpions όταν ήμουν ακόμα στην εφηβεία μου. Πρέπει να είχαμε κάνει σωστά χωρίς να το γνωρίζουμε τότε. Δεν γράφαμε μουσική με την σκέψη ότι θα ακούγονταν μετά από χρόνια. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη την εποχή και κατά κάποιο τρόπο πέτυχε. Νομίζω ότι μερικά από τα τραγούδια έχουν ωριμάσει σαν ένα παλιό καλό κρασί, φαίνεται οι ακροατές που μεγάλωσαν με αυτά τα τραγούδια να σημαίνουν κάτι περισσότερο όταν τα ακούνε σήμερα. "

Ερώτηση: Έφυγες από τους Scorpions το 1978 πριν κυκλοφορήσει το θρυλικό live άλμπουμ Tokyo Tapes. Γιατί επέλεξες εκείνη την στιγμή να αποχωρήσεις από το συγκρότημα?

UJR: "Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τους Scorpions αλλά πριν φύγω είχα γράψει μουσική που δεν υπολογίστηκε. Έχω γράψει τραγούδια για τους Scorpions αλλά περισσότερα από τα μισά δεν «έφτασαν στο τραπέζι» καθώς δεν θεωρήθηκαν κατάλληλα για την μπάντα. Ήμουν περισσότερο από την πνευματική πλευρά της άποψης μου για την μουσική και λιγότερο ο στόχος μου να ήταν να πουλήσω όσο το δυνατόν περισσότερα άλμπουμ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εμένα και το συγκρότημα, καθώς ο καθένας απολαμβάνει την επιτυχία αλλά εγώ δεν ήθελα να γίνει αυτό με κάθε κόστος, Ήθελα να ήμουν ελεύθερος. Οι Electric Sun ήταν αρκετά πετυχημένοι αλλά ήταν απείρως λιγότερο εμπορικοί από τους Scorpions."

Ερώτηση: Κράτησες επαφή με τους Klaus (Meine) and Rudolph (Schenker) στις επόμενες δεκαετίες (80s και 90s)?

UJR: "Δεν υπήρχε ποτέ κακή διάθεση μεταξύ μας, αλλά ο καθένας πήρε τον δικό του δρόμο. Στην συνέχεια είχαμε καλές σχέσεις και μου ήταν πολύ ευχάριστο που συναντιόμασταν, ήταν σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα. Η κατάσταση στην μπάντα ήταν πάντα σε υγιή πλαίσια δεν είχαμε συγκρούσεις, μπορεί να υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τις συνθέσεις, αλλά στο τέλος επιλέγαμε τα τραγούδια που θεωρούσαμε καλύτερα για το άλμπουμ, και συνήθως συμφωνούσαμε"

Σε αυτό τον σύνδεσμο θα βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη.

Ο δημοφιλής βιρτουόζος κιθαρίστας Joe Satriani, θα επαναφέρει το G3 Tour το 2018 ξεκινώντας από την Μόσχα τον Μάρτιο μέχρι τις 30 Απριλίου με την συναυλία στο Birmingham παίζοντας σε πολλές ευρωπαικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου την Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, κάτω χώρες, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβακία, Ελβετία κ.α. Ο Satriani έχει προσκαλέσει τον John Petrucci των Dream Theater και τον Uli Jon Roth.

G3-2018-Europe-poster_0.jpg

 

Copyright 2024. All Right Reserved.