RIOT ACT: VIDEO ΓΙΑ ΤΟ SWORDS AND TEQUILA

Οι Riot Act, το νέο συγκρότημα των 2 πρώην κιθαριστών των Riot, δηλαδή του Lou A. Kouvaris και του Rick Ventura, έδωσαν στην δημοσιότητα το πρώτο τους video το οποίο είναι μια διασκευή (ή επανεκτέλεση;) του Swords And Tequila των Riot και το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Τους Kouvaris και Ventura πλαισιώνουν στην μπάντα οι Don Chaffin (φωνητικά, Red Lamp, ex-Empyreon), Claudio Galinski (τύμπανα) και Paul Ranieri (μπάσο, Shadow Eden) ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 2 κιθαρίστες δεν  συνυπήρξαν φυσικά ποτέ στους Riot καθώς ο Kouvaris έπαιξε δίπλα στον ηγέτη της μπάντας Mark Reale στον πρώτο δίσκο των Riot, το Rock City του 1977 και στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Ventura ο οποίος έπαιξε με την μπάντα μέχρι το 1984 ηχογραφώντας μαζί τους τα Narita (1979), Fire Down Under (1981), Restless Breed (1982) και Born In America (1983).

Η μπάντα η οποία προσεχώς θα δώσει συναυλίες  στις οποίες φυσικά το setlist θα απαρτίζεται από μουσική των Riot, (θα εμφανιστεί και στην χώρα μας στα πλαίσια του Up The Hammers Festival) δεν θα πρέπει να θεωρείται σαν tribute μπάντα των Riot αλλά σαν μια νέα μπάντα η οποία βέβαια πατάει πάνω στον κλασσικό ήχο των τελευταίων. Ο Ventura είπε σχετικά: «Νομίζω ότι οι οπαδοί των Riot θα θεωρούν πάντα τους Riot σαν την μπάντα του Mark (Reale) και του Guy (Speranza) καθώς ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Riot, αφού ήταν η δημιουργική ομάδα της μπάντας. Ο Lou και εγώ συνεισφέραμε κομμάτια στους Riot και ήμασταν εκεί από την αρχή, πιστεύω ότι στους οπαδούς θα αρέσει που παίζουμε αυτά τα κλασσικά κομμάτια καθώς είμαστε αυτοί που ηχογραφήσαμε αυτούς τους πρώτους δίσκους. Δεν γίνεται να φέρουμε πίσω τον Guy, τον Mark ή τον Rhett (Forester) οπότε δεν είναι η ίδια μπάντα γιατί λείπουν βασικά μέλη αλλά ήμασταν εκεί από την αρχή οπότε το πνεύμα της μπάντας ζεί με εμάς και πιστεύω έτσι το αντιμετωπίζει και ο κόσμος.»

Ο Kouvaris από τη μεριά του πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ένα πράγμα που θα γίνει φανερό είναι το γεγονός ότι ο ήχος που εγώ και ο Rick βγάζουμε είναι ο αυθεντικός ήχος των Riot από τις πρώτες μέρες της μπάντας, δεν τίθεται θέμα περί αυτού. Θα το ακούσετε στο video που κάναμε για το Swords And Tequila. Οι Riot V είναι φίλοι μας και αυτό που κάνουν είναι φανταστικό και τους υποστηρίζουμε. Θέλω να πω, μας έδωσαν το ΟΚ για να το κάνουμε αυτό και δεν είχαν καμία ένσταση για αυτό που κάνουμε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.»

Περισσότερα θα βρείτε σύντομα τόσο στην ιστοσελίδα των Riot Act όσο και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Copyright 2024. All Right Reserved.