SABATON: ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ

Όπως επιβεβαίωσε ο μπασίστας της μπάντας Par Sundstrom, οι Sabaton έχουν ήδη ξεκινήσει την συγγραφή νέου υλικού για τον διάδοχο του The Last Stand του 2016. Ωστόσο υπάρχει ένα «αλλά»… Όπως ανέφερε: «Η δημιουργία του θα μας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο γιατί, όπως είναι προφανές, ήμασταν πάρα πολύ απασχολημένοι τον τελευταίο καιρό, οπότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε παλιότερα τώρα που πλέον περιοδεύουμε τόσο πολύ.

Όταν το εύρος των περιοδειών μας ήταν πολύ μικρότερο γιατί δεν υπήρχαν τόσες πολλές συναυλίες, μπορούσαμε να κρατήσουμε έναν ταχύ ρυθμό. Αλλά τώρα έχουμε περισσότερο έδαφος να καλύψουμε, οπότε είναι φυσικό να μας πάρει λίγο παραπάνω να γράψουμε έναν δίσκο. Για αυτό το λόγο τον δουλεύουμε σε πιο αργούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό».

Σε μια άλλη συνέντευξη, ο τραγουδιστής της μπάντας Joakim Broden μίλησε σχετικά με τον τρόπο που επιλέγουν την θεματολογία των κομματιών τους και την δημιουργία τους αναφέροντας αρχικά ότι υπάρχουν πολλές μάχες και πολλοί πόλεμοι που μπορούν να προσφέρουν υλικό για να ασχοληθούν στο μέλλον και συνέχισε λέγοντας: «Πιθανόν οι ιδέες που έχουμε γενικότερα για την θεματολογία να φτάνουν για να καλύψουν πολλά μελλοντικά albums. Στο τέλος πάντως, ξεκινάμε πάντα με την μουσική και βλέπουμε πού θα μας πάει. Έχουμε όλες αυτές τις ιδέες στο μυαλό μας όσο γράφουμε την μουσική και μετά βλέπουμε. Έτσι, υπό μία έννοια, η μουσική διαλέγει για εμάς την θεματολογία. Σαν να σκέφτεσαι “Ας κάνουμε ένα κομμάτι για τον Ναπολέοντα” και μετά που αρχίζεις να ερευνάς για αυτόν και συνειδητοποιείς ότι ο τύπος δεν είναι μόνο για ένα κομμάτι, θα πρέπει να είναι concept album ή το λιγότερο 3 τραγούδια. Έτσι, καμιά φορά μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο. Μερικές φορές έχεις μια υπέροχη ιστορία που θέλεις να πεις αλλά δεν έχεις το κατάλληλο τραγούδι. Άλλες φορές έχεις ένα ωραίο τραγούδι αλλά δεν μπορείς να βρεις την θεματολογία που του ταιριάζει.»

Μιλώντας μάλιστα για περιοδείες, οι Sabaton ξεκίνησαν πρόσφατα την Βορειοαμερικάνικη co-headline περιοδεία τους μαζί με τους thrash τιτάνες Kreator.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.