Y&T: Ο DAVE MENIKETTI ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥΣ

Οι βετεράνοι rockers Y&T συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου ντοκυμαντέρ σχετικά με την μπάντα το οποίο θα τιτλοφορείται On With The Show και η κυκλοφορία του οποίου έχει οριστεί κάποια στιγμή πριν το τέλος του 2018. Ωστόσο, η σχετική καθυστέρηση που έχει προκύψει αποτέλεσε θέμα εξήγησης από τον frontman και ηγέτη ης μπάντας, Dave Meniketti. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Q103 του Albany: «Έχει πάρει ήδη αρκετό καιρό για να βγάλουμε μια άκρη με αυτό. Οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ δεν είχαν ιδέα πόση δουλειά απαιτούνταν και το πόσοι πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες ήθελαν να πάρουν μέρος σε αυτό, οπότε έχει πάρει περισσότερο καιρό από όσο περίμεναν. Θέλω όμως να πώ σε όλους τους fans εκεί έξω ότι θα γίνει σίγουρα, θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο αυτό. Δεν έχω ιδέα πότε αλλά συνεχώς πιέζουμε τους παραγωγούς σε φάση “Άντε παιδιά, τελειώνετε;” Ωστόσο βγαίνει φανταστικό. Έχω δεί αρκετό από το υλικό, όπως και όλα τα παιδιά στην μπάντα και όλοι συμφωνούν ότι είναι εξαιρετικό».

Στο On With The Show θα υπάρχουν συμμετοχές από αρκετούς καλλιτέχνες, όπως οι Don Dokken (DOKKEN),  Dee Snider (TWISTED SISTER), Sammy Hagar (VAN HALEN, MONTROSE), Eric Martin (MR.BIG) καθώς και τα μέλη των Anvil. Η ταινία δημιουργήθηκε μέσα από εκατοντάδες ώρες προσωπικού υλικού που τραβήχτηκε από την μπάντα ανά τα χρόνια. Θα καλύψει την περίοδο από τα πρώτα χρόνια τα μπάντας, όταν προβάρανε στο σπίτι της γιαγιάς του ντράμερ Leonard Haze, μετά τα 2 πρώτα album τους και τις περιοδείες με JOURNEY, BOSTON και QUEEN, μέχρι και τα support σε AC/DC, OZZY OSBOURNE και DIO.

Ο Dave Meniketti είναι το μόνο εναπομείναν μέλος από την σύνθεση που ηχογράφησε το 1978 τον πρώτο, ομώνυμο δίσκο της μπάντας που τότε ονομαζόταν Yesterday And Today. Ο αρχικός κιθαρίστας Joey Alves πέθανε τον Μάρτιο του 2017 στα 63 του. Άλλα 2 μέλη που είχαν ήδη αποχωρήσει, ο Haze και ο μπασίστας Phil Kennemore, πέθαναν ο πρώτος στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 στα 61 του και ο δεύτερος 7 Ιανουαρίου 2011 στα 57 του,  και οι 2 από καρκίνο του πνεύμονα. Στη τωρινή σύνθεση των Y&T τον Meniketti πλαισιώνουν οι John Nyman στην κιθάρα, Mike Vanderhule στα τύμπανα και Aaron Leigh στο μπάσο.

Τον περασμένο Ιανουάριο η μπάντα είχε και την πρώτη της ακουστική κυκλοφορία, το EP Acoustic Classix Vol.1. ενώ ο τελευταίος της στούντιο δίσκος ήταν το Facemelter του 2010.

Copyright 2024. All Right Reserved.