Savage Messiah - Demons

SAVAGE MESSIAH - Down and Out (OFFICIAL VIDEO)

ΑΓΡΙΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ο πέμπτος, μέσα στα δέκα χρόνια και κάτι, δίσκος των Λονδρέζων Savage Messiax, από την Century Media Records. Πιασιάρικο όνομα οι Βρετανοί, power/thrashers, κατά δήλωση τους, πιασιάρικος και ο τίτλος του δίσκου ‘’Demons’’. Δαιμονικό και το εξώφυλλο, βγαλμένο σαν από ταινία τρόμου, τελευταίας σοδιάς και ανάλογης αισθητικής.

Μέσα στα σαράντα πέντε λεπτά και στα ένδεκα κομμάτια του ‘’Demons’’, το τεχνικό thrash, κυρίως, μαζί με power Αμερικάνικης τεχνοτροπίας, κάπως λιγότερο, κυριαρχούν. Και αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο . Το βασικό μοτίβο, πολύ Testament, ‘’Under No Illusion’’, ‘’Heretic In The Modern World’’, ''Down and Out'', φωνητικά που θυμίζουν αρκετά Metallica, ‘’Virtue Signal’’,  είναι που κυριαρχεί σε ολάκερο το ‘’Demons’’.  Έτσι το όλον σύνολο είναι αρκετά πανομοιότυπο, δεν εκπλήσσει, δεν είναι καθόλου απειλητικό, όπως θα έπρεπε να είναι ένα thrash άλμπουμ.  Παρά μόνο κάποιες σκόρπιες ενδιαφέρουσες ιδέες στην κιθάρα και τα αρκετά μελωδικά  ‘’What Dreams May Come’’  και ‘’Parachute’’ ξεχωρίζουν και είναι από αυτά που δίνουν στο σύνολο το κάτι το ξεχωριστό και κερδίζουν κάπως την προσοχή.  Ένα σύνολο που γενικά όμως γίνεται υπερβολικά προβλέψιμο και κουραστικό ως και βαρετό.

Δεν μιλάω για ένα κακό δίσκο, για το ‘’Demons’’ των Savage Messiax. Αλλά για κάτι που έχει και ξανά έχει ακουστεί. Καλύτερα αλλά και χειρότερα. Για κάτι που σαν thrash metal πρέπει να είναι στην επίθεση και αυτό είναι σαν να παίζει συνέχεια κατενάτσιο έχοντας φλύαρη κατοχή χωρίς ουσία.

Copyright 2024. All Right Reserved.