Antidepressiva - HERZSCHLAG

ANTIDEPRESSIVA - Leuchtfeuer [OFFICIAL VIDEO]

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ ΚΑΙ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ

Γερμανικό rock και στα Γερμανικά. Όχι πως δεν το έχουμε ξανακούσει. Και μας έχει ενθουσιάσει. Κλασικό παράδειγμα αποτελούν  οι City και το εκπληκτικό rock/folk διαμάντι ‘’Am Fenster’’, με το μεθυστικό - εθιστικό βιολί.  Εδώ θα δούμε, ακούσουμε και μάλλον θα χαρούμε τον νέο δίσκο των Γερμανών Antidepressiva, που σημαίνει αντικαταθλιπτικό, με τον τίτλο ‘’Herzschlag’’ που σημαίνει καρδιοχτύπι.

Μετά από ένα κάπως στοιχειωμένο intro ‘’Pulsatio’’ μπαίνει μες στην rock χαρά το ομώνυμο κομμάτι με τα λόγια στην μητρική τους. Και γιατί όχι?. Το όλο σύνολο με τα δέκα τέσσερα κομμάτια του ‘’Herzschlag’’ είναι ωραία, εύηχα, καλοδουλεμένα, με απλές ενορχηστρώσεις και σωστή παραγωγή. Και κυρίως λειτουργούν, δίνοντας άφθονη ενέργεια, ως αγχολυτικά μετά από μια δύσκολη μέρα ή απλώς διασκεδαστικά μέσα σε μια χαλαρή ακρόαση μες στην χαλαρή, καλή διάθεση. Και τα πιο low tempo ‘’Leuchtfeuer’’, ’’Irgendwas für uns’’, ‘’Das Leben schreit nach mehr’’ αλλά και την πανέμορφη, συναισθηματική μπαλάντα ‘’Wiedersehen’’. Αλλά κυρίως στα πιο up tempo κομμάτια όπως τα ‘’Rockstar’’, ‘’Still’’, ‘’Tanzen’’, με τον ευχάριστο διάλογο με γυναικεία φωνητικά. Για να είμαστε πιο ακριβής οι Antidepressiva κινούνται σε hard rock μονοπάτια, με μικρές αναφορές σε UFO.

Αρκετός κόσμος μελαγχολεί το Φθινόπωρο. Και οι Γερμανοί Antidepressiva, έρχονται ως αντικαταθλιπτικό με το ‘’Herzschlag’’ σαν δυνατό καρδιοχτύπι να βάλουν τα πράμματα στην πιο χαλαρή hard rock θέση τους. Τώρα για την γλώσσα, μην αγχώνεστε. Η μουσική, ο ρυθμός και το κούνημα του κορμιού μετράει.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.