Negacy - Escape from Paradise

NEGACY - Born Betrayed (Lyric Video)

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέντε φίλοι στο Sassari στην περιοχή της Σαρδηνίας της Ιταλίας, το 2005, φόρμαραν το heavy metal σχήμα των Red Warlock. Δυο demos ένα ep και ένα full length, ‘’Serve Your Master’’το 2010. Το 2012 μετονομάστηκαν σε Negacy, το σημερινό τους όνομα, και με μερικές αλλαγές στο line up και μετά από το ‘’Negacy’’ του 2013, το ‘’Flames Of Blackfire’’ του 2015, έφτασαν να κυκλοφορούν αυτές τις μέρες, και αφού είχαν κάνει την αποφασιστική κίνηση να μετακομίσουν στο πολύβουο Λονδίνο, αλλά και να υπογράψουν με την Massacre Records, την τρίτη ολοκληρωμένη τους δουλειά η οποία τιτλοφορείται, ‘’Escape From Paradise’’.

Οι κιθαρίστες Gianni Corazza και Andrea Giribaldi, όπως και ο τυμπανιστής Claudio Sechi, είναι από την εποχή των Red Warlock. Στο ‘’Escape From Paradise’’ τύμπανα έπαιξε ο session Raphael Saini. Ο τραγουδιστής Leonel Silva ήρθε τώρα. Και ο μπασίστας Adrian Serrano "Litro", πριν δύο χρόνια και το ‘’Escape From Paradise’’ είναι και για αυτόν το ντεμπούτο με τους Negacy. Βάζουμε και λίγο βιολί με τον Andrea Pinna, χρωματίζοντας ευχάριστα τον ήχο. Όπως και το εξώφυλλο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Pierre-Alain Durand.

Στα ένδεκα κομμάτια του ‘’Escape From Paradise’’, στην κάτι λιγότερο από την μία ώρα που διαρκεί, έχουμε δυο πρόσωπα των Negacy. Το τυπικό power/heavy προσωπείο των πρώτων κομματιών με μια σκοτεινιά να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, αλλά και με μια τραχύτητα, κυρίως στις κιθάρες και την φωνή, τους διαφοροποιεί κάπως από τα πολλά άλλα ανάλογου ήχου σχήματα. Σε κάποια αρκετά σημεία είναι εμφανείς οι Nevermore επιρροές. Κομμάτια όπως το ‘’Born Betrayed’’ ή το Land Of Oblivion το πιστοποιούν αυτό συν και τον έντονο ήχο στα τύμπανα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα αυτά καλά, απλά δεν βρίσκω κάτι που να με κάνει να θέλω να το ξανά ακούσω, να με καθηλώνει. Ακόμα και το φερώνυμο κομμάτι που κάπως ξεχωρίζει σαν σύνθεση και σαν εκτέλεση, φέρνοντας στο νου όμως σημεία από το ‘’Nostradamus’’ των Judas Priest. Η τα μωρουδιακά πλήκτρα που ανοίγουν το Nevermoreικό, ‘’Scattered Life’’. Και έρχεται το βιολί, στην κομματάρα  ‘’Black Messiah’’ και στο υπέροχο ‘’Last Will’’, στην αρχή σαν να μπήκε στην δίνη του χρόνου και με πήγε στο πρώην Ανατολικό μπλοκ, ή σαν να ήρθε από τους City και το θρυλικό τους ‘’Am Fenster’’.

Για το τέλος μας άφησε τα ευχάριστα το ‘’Escape From Paradise’’ των Negacy, μετατρέποντας τις χλιαρές εντυπώσεις, για το μεγαλύτερο διάστημα του, σε ενθουσιώδεις για τα δυο τελευταία του κομμάτια.

Αξίζει ακόμα και για αυτό να το τσεκάρετε.

                                         

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.