Aosoth - V: The Inside Scriptures

Από την Γαλλία με μαυρίλα

Στην Γαλλία υπάρχει εδώ και αιώνες μια πρωτοποριακή διάθεση στην καλλιτεχνία, πέρα από κανόνες πολιτικές και δόγματα, κυρίως θρησκευτικά. Έτσι πέρα από πολλές πρωτοπορίες, έτσι και στην μουσική, και ακόμα περισσότερο στην σκληρή μουσική, και ακόμα πιο πολύ στο ακραίο metal βλέπουμε τρομερές δημιουργίες από δυνατά και άκρως δημιουργικά σχήματα. Deathspell Omega, Antaeus, κ.α.

  Οι Aosoth black metallers από κείνα τα μέρη, υπάρχουν δεκαπέντε χρόνια τώρα, και με την ευλογία του συνονόματου Δαίμονα, Aosoth, ενός από τους επτά αρχαίους Δαίμονες, έφτασαν φέτος τους έξι δίσκους. Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν τον  V: The Inside Scriptures μέσω της Agonia Records.

  Χαοτικά πανέμορφο εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο, με τρομαχτικά ελκυστικές εικόνες και σημειολογικές λεπτομέρειες που θα ήθελα να μελετήσω. Και ο ήχος τους χαοτικός και σε σημεία ισοπεδωτικός.  Αυτό το dark black metal των Aosoth εξαπλώνεται με μανία στα έξι κομμάτια και στα σαρανταέξι λεπτά του V: The Inside Scriptures. Μουσικές μελωδίες με μαύρη ειλικρίνεια και σκοτεινοί ήχοι που πηγάζουν μέσα από την κόλαση και έρχονται μέσα από τα ηχεία θέλοντας να σε τραβήξουν προς τα κάτω, να σου δώσει άφθονο πόνο και να νιώσεις  όσο δυσάρεστα γίνεται.

 Κομμάτια σαν: το A Heart to Judge, με την υποβλητική μελωδία, και το δυναμικό ντράμινγκ. Τα ντράμς μας βάζουν δύσκολα, με το ακατάπαυστα δυναμικό παίξιμο, σε ολόκληρη την διάρκεια του V: The Inside Scriptures. Το Her Feet Upon The Earth, Blooming The Fruits Of Blood, πέρα από τον απολαυστικό του τίτλο, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, βάζοντας thrash στοιχεία στον ήχο, που συνεχίζονται και στο υπόλοιπο δίσκο. Το The Inside Scriptures με την μελωδική έναρξη και την black έκρηξη να σκάει πάνω στον ακροατή. Τα φωνητικά, εδώ είναι πολύ χαραχτηριστικά, αλλά και στα υπόλοιπα κομμάτια, είναι σαν να δέχονται με αυτόν τον πόνο τις μελωδίες και τους ήχους και να θέλουν να εκφράσουν την όλη αυτή κατάσταση. Premises of a Miracle και τα θαύματα πια δεν γίνονται., μόνο τραύματα ψυχής. Τρομερό το solo που υποβόσκει σε αυτό το κομμάτι. Contaminating All Tongues με ανατολίτικους ήχους να το στολίζουν και thrashoblack φαρμάκι να πηγάζει από τα έγκατα της γης. Silver Dagger and the Breathless Smile και το black είναι εδώ στις πρωταρχικές του δομές, και τα σοδομίζει όλα.

  Προτείνεται ανεπυφύλακτα, σε όσους είναι οπαδοί του black, και του παλαιού ήχου, κυρίως, αλλά και του πιο προοδευτικού exteme black.

Copyright 2024. All Right Reserved.