THE NIGHT ETERNAL - The Night Eternal

The Night Eternal - Eternal Night [EP] (2019)

Αυτή η νύχτα θα μείνει

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια αρκετά υποσχόμενη δουλειά από ένα νέο συγκρότημα, τους Γερμανούς The Night Eternal. Πριν την πρώτη full-length δουλειά τους, ας δούμε λίγο καλύτερα το ΕΡ αυτό που έχει πολύ καλές ιδέες.

Το πρόβλημα με πολλές νέες μπάντες είναι ότι προσπαθούν υπερβολικά να φανούν “heavy”, “oγκώδεις”, “γρήγορες” ή ηθελημένα “παλιομοδίτικες”. Όταν όμως πιέζεσαι με το ζόρι να κάνεις κάτι και όχι αυθόρμητα, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να αποτύχεις, και αυτό το “ζόρισμα” να φαίνεται στον ακροατή.

Οι The Night Eternal κερδίζουν άνετα σε αυτόν τον τομέα. Η μουσική τους είναι απλό, μελωδικό αλλά δυναμικό heavy metal. Δεν “τρέχουν”με 1000, δεν έχουν τραγουδιστή που ουρλιάζει και προσπαθούν να κερδίσουν τον κόσμο με τις μελωδίες τους. Αντίθετα, ο τραγουδιστής τους είναι το δυνατό χαρτί τους, κάτι μεταξύ Jon Schaffer και John Bush, με σχεδόν οπερετική χροιά. Έχει καλή και δυνατή, δραματική φωνή που ανεβάζει πολύ το επίπεδο των κομματιών.

H μουσική και αυτή όμως δεν πάει πίσω. Είναι γενικά mid-tempo, μελωδικό heavy metal. Θυμίζει κάπως την μελαγχολική ατμόσφαιρα που είχαν οι Armored Saint σε κομμάτια όπως “Τainted Ρast” αλλά σε πιο μοντέρνες heavy metal φόρμες και με πιο ξεσηκωτικά και πλούσια σε μελωδίες ξεσπάσματα. Έχουν ωραίο δικό τους στυλ και κρατούν πολύ ωραία ισορροπία μεταξύ μελωδιών και metal δυναμικότητας. Αυτό φαίνεται και από τη διασκευή στους Judas Priest, όπου και πάλι ο τραγουδιστής κερδίζει τις εντυπώσεις.

Πολύ καλό δισκάκι, όλα τα κομμάτια ακούγονται εξαιρετικά ευχάριστα, με τα δυο πρώτα να είναι από τα καλύτερα στον χώρο του κλασικού metal για φέτος. Πολύ ωραία μουσική και μακάρι η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά να είναι τόσο καλή και δουλεμένη.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.