Novelists - Noir

Γαλλική φινέτσα…Αμερικάνικη μοντερνιά

Οι Γάλλοι Novelist, pogresssive metalcore, αυτοπροσδιορίζονται, κυκλοφορούν αυτές τις μέρες το δεύτερο ολοκληρωμένο full length τους με τίτλο την απόλυτη λέξη για το σκοτάδι…Noir που στα Γαλλικά σημαίνει Νύχτα. Κυκλοφορεί από την Sharptone Records.

  Το Γαλλικό φινετσάτο στυλ τους αρχίζει με το στυλιζαρισμένο εξώφυλλο, που στο γκρίζο μουντό φόντο, πάνω στην ακανόνιστη πέτρα, ένας κύκλος με μια σκοτεινή θάλασσα και στο βάθος παγόβουνα, και να αχνοφαίνεται το ολόγιομο φεγγάρι, που φωτίζει και ζεσταίνει μέσα στο παγερό σκοτάδι.

  Κάπως έτσι πάει και με την μουσική των Novelist. Ζεστές και σκοτεινές noir μελωδίες, που στο βάθος βγάζουν αμυδρά το φως, να ξεπηδούν μέσα από από παγερές metalcore Αμερικάνικης τεχνοτροπίας συνθέσεις, και αντιστοίχως μελωδικά φωνητικά να συνδυάζονται με πιο ακραία metalcore φωνητικά…άκου το εναρκτήριο  L'Appel du Vide για αυτό, που ανοίγει χαραχτηριστικά το Noir, καθώς και το επόμενο Monochrome, δείχνοντας αμφότερα, με ακρίβεια πυξίδας την μουσική πορεία του.

  Έτσι το Noir θα μπορούσε να ήταν soundtrack ενός film noir Γαλλικού δεκαετίας του 50, αλλά και μιας Αμερικάνικης τίγκα στην δράση περιπέτειας. Τα Under Different Welkins και Les Nuits Noires, και Grey Souls έρχονται να επιβεβαιώσουν, με την περιπετειώδη ηχητική τους εξέλιξη αυτό.  

 Τα A Bitter End, έγινε official video, The Light The Fire και Lead The Light έγιναν και official lyric video, είναι μια από τις πιο δυνατές στιγμές του Noir, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία σε μια όμορφη σύνθεση και μελωδία.

 Αν και δεν είναι το metalcore ότι αγαπάω στον ακραίο ήχο, κάτι οι εμβόλιμες μελωδικές στιγμές, κάτι αυτή η noir ατμόσφαιρα, μια χαρά πέρασα στην ακρόαση του Noir δίσκου των Novelist…οι πιστοί του ήχου τσεκάρετε.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.