Kardinal Sin - Victorious

A' ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η Σουηδία δεν σταματά να γεννά μπάντες και οι Kardinal Sin είναι άλλο ένα «παιδί» της. Έχοντας δημιουργηθεί το 2014 από μουσικούς με προηγούμενη θητεία σε μπάντες της χώρας, οι Kardinal Sin μας συστήνονται με το Victorious και η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Γενικά ο ήχος των Kardinal Sin θα μπορούσε να περιγραφεί σαν μελωδικό power metal, έχοντας πάνω του φαρδιά πλατιά την… σουηδική σφραγίδα η οποία σημαίνει ένα πράγμα: ποιότητα. Ακούγοντας τον δίσκο γίνεται πολύ σύντομα φανερό ότι η μπάντα έχει δουλέψει πολύ πάνω στον ήχο της αλλά και στην σύνθεση των κομματιών. Πραγματικά εξαιρετικές μελωδίες που αποφεύγουν με έξυπνο τρόπο την επανάληψη και τα κλισέ που πολλές φορές μαστίζουν το συγκεκριμένο ιδίωμα. Άλλωστε… είναι Σουηδοί!

Τα φωνητικά του Daniel Wikerman είναι σίγουρα ένα από τα ατού του δίσκου, καθώς τραγουδά με τρόπο ουσιαστικό, άλλοτε ρίχνοντας τους τόνους όπου απαιτείται και άλλοτε απογειώνοντας τα κομμάτια που στην πλειοψηφία τους κινούνται σε up tempo στυλ. Τα πλήκτρα είναι πανταχού παρόντα αλλά μάλλον συνοδεύουν παρά οδηγούν τα κομμάτια, αντίθετα με κάποιες  άλλες μπάντες του είδους (ονόματα δεν λέμε), καθώς ο Joakim Vähätalo στις κιθάρες δίνει ρεσιτάλ εκτέλεσης, με πολύ όμορφες μελωδίες και solos.

Συνολικά το Victorious είναι μια απόλαυση τόσο εκτελεστικά όσο και συνθετικά, καθώς φαίνεται ότι δεν μιλάμε για τυχαίους μουσικούς. Περιέχει πρώτης τάξεως τραγουδοποιία και είναι από αυτούς τους δίσκους που τους βάζεις ξανά και ξανά να τους ακούσεις.  Σουηδικό μελωδικό power πρώτης διαλογής λοιπόν και ας καλωσορίσουμε στο metal σύμπαν άλλο ένα άξιο τέκνο της ένδοξης μεταλλομάνας του Βορρά. Φίλοι του power ήχου τσεκάρετε οπωσδήποτε!

 

Λάμπρος ΜetalshockΠανέτας

Copyright 2024. All Right Reserved.