Inner Strength - Within The Dream

Inner Strength - Closer Than You'll Ever Be [DEMO 1991]

ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ PROG METAL ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 90Σ

Πόσοι να γνωρίζουν τους Inner Stength άραγε; Μάλλον μόνο όσοι έχουν σκάψει αρκετά βαθιά στο Progressive Metal underground, μόνο αυτοί που έχουν γυρίσει κάθε Αμερικάνικη πέτρα που είχε προοδευτικό σχήμα. Μόνο αυτοί θα είχαν ανακαλύψει το μοναδικό ντεμπούτο της μπάντας το 1993 με τίτλο ‘’Shallow Reflections’’, ένας  αδιαφιλονίκητα εξαιρετικός δίσκος από κάθε άποψη. Προοδευτικός, τεχνικότατος, πλούσιος σε ιδέες και εκτελέσεις, με εξώφυλλο Τέχνης. Δεν εστιάζουμε όμως εδώ σε αυτό αλλά σε ότι άλλο έχει βγάλει η μπάντα σε μορφή demo  ή ακυκλοφόρητα μιας και η Divebomb Records σε μια σειρά τριών cds τα εσωκλείει ΟΛΑ. Με μια σύντομη αναδρομή, να πούμε ότι οι Inner Strength ξεκίνησαν το 1986 με ένα πιο crossover hardcore/punk ήχο μα το ιδρυτικό μέλος (και τραγουδιστής) Scott Oliva βρήκε νέα μέλη και ο ήχος άλλαξε σύντομα στον αγαπημένο μας. Στο πρώτο cd βρίσκουμε τα δυο ντέμο της μπάντας το 1991, τα ‘’ Within the Dream and Extra Strength’’ όπως επίσης και δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια από τα ‘’ Extra Strength sessions’’. Χοντρό βιβλιαράκι με αναμνηστικές φωτό, στίχους, κριτικές και flyers καθώς και το πρώτο μέρος μιας συνέντευξης με τους Scott Oliva και  Joe Marselle.

Το 1991 η μπάντα είχε μεταλλαχτεί σε μια μεταλλική μηχανή που έριχνε παντοδύναμα χαστούκια στον ακροατή. Έμπνευση και τεχνική, χεράκι χεράκι. Παραλήρημα στο μπάσο, ξέσπασμα στα κρουστά. Τρεις αρχιτέκτονες που συλλαμβάνουν ιδέες στα riffs και στους ρυθμούς. Και κερασάκι η φωνή του Oliva, με τις τσιρίδες να μας την σηκώνουν (την τρίχα). Η κληματαριά του Within the Dream and Extra Strength’’ προσφέρει σταφύλια οργής και πειραματισμού. Τραγούδια σαν το ‘’ Genetic Excellence’’ ίσως να έχουν και διπλή σημασία. Οι κιθάρες σου μιλούν με τα riffs, τα φωνητικά σε μαγεύουν με τις μελωδίες τους, οι ρυθμοί σου προκαλούνε σπασμωδικές κινήσεις σε καρπούς, δάκτυλα, λαιμούς, εγκέφαλο. Ένα ατελείωτο moshing εγκεφαλικών κυττάρων με πολλούς τραυματισμούς και νεκρούς. Το πιο μελωδικό ‘’ Misguided’’ σε ξεγελά και σε παγιδεύει, όσο το εξωπραγματικό τους παίξιμο σε υποδουλώνει. Στο συγκεκριμένο ντέμο βρίσκουμε και το τραγούι που βάπτισε το ντεμπούτο τους δυο χρόνια αργότερα. Ακουστικές κιθάρες σε γρήγορες ταχύτητες, επιθετικά, μελωδικά φωνητικά και ένα σόλο, δέσμιο της απόλαυσης. Ολοστρόγγυλο 100άρι για το συγκεκριμένο demo.

Επειδή όμως το cd δεν τελειώνει εδώ και περιέχει και το άλλο demo όπως και τα επιπλέον τραγούδια που προαναφέρθηκαν, ας γραφτεί και το εξής: ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Ελαφρώς χειρότερος ήχος, πιο demo κατάσταση δηλαδή αλλά οι τεχνικές τους δεξιότητες δεν κρύβονται. Μάλιστα προβλέπουν που πρέπει να δοθεί βάση σε κάθε όργανο και αντίστοιχα τον ήχο του και τα αποτελέσματα είναι αποτελεσματικότατα. Όσοι ασφυξιάτε με κοινότυπες κυκλοφορίες δηθενισμού και τεχνικής ασυναρτησίας, ακούστε τα συγκεκριμένα τραγούδια των Inner Strength και αποκτήστε μια νέα αγαπημένη μπάντα και ας μην είναι εν ζωή πλέον. Επίτηδες δεν έχουν γραφτεί συγκρίσεις για ομοιότητες-ανομοιότητες με αντίστοιχες μπάντες, δεν υπάρχει νόημα, είναι μια ξεχωριστή οντότητα. Κατοστάρι και εδώ.

Copyright 2024. All Right Reserved.