Borknagar - True North

BORKNAGAR - Up North (OFFICIAL VIDEO)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ

Οι Νορβηγοί black metallers Borknagar έχουν μια γεμάτη είκοσι πεντάχρονη καριέρα, έχοντας κυκλοφορήσει εξαιρετικούς δίσκους. Τώρα μέσω της Century Media Records μας δίνουν τον ενδέκατο δίσκο τους με τον απλό αλλά μεστό και ουσιώδες τίτλο ‘’True North’’. Το οποίο έρχεται τρία χρόνια μετά το εκπληκτικό ‘’Winter Thrice’’.

Με δυο καινούρια μέλη στην σύνθεση τους, Jostein Thomassen κιθάρα και Bjørn Dugstad Rønnow στα τύμπανα. Ο παλιός Øystein Garnes Brun πάντα εκεί με την κιθάρα του. Όπως και ο εδώ και χρόνια πια οργανίστας Lars "Lazare" Nedland. Εδώ ρίχνει και τα φωνητικά του. Και φυσικά ο τιτάνας ICS Vortex με το μπάσο του και τα φωνητικά, clear και harsh. Μία ώρα κρατά το ‘’True North’’ που θα το φανταζόμουν σαν ένα παγωμένο ταξίδι. Και όμως εδώ έχουμε ζεστές μελωδίες μέσα σε εξαιρετικές συνθέσεις. Με τα πλήκτρα και τα καθαρά φωνητικά να βάζουν τα ζεστά καλά τους και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ξεκινάει με κιθαριστικό οίστρο στο  ‘’Thunderous’’, σε ένα κλασικό Borknagar κομμάτι, όπως και το ‘’Up North’’.  Από τα ‘’The Fire That Burns’’ και ‘’Lights’’ τα πλήκτρα παίρνουν τον χώρο τους ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα. Αλλά και ο συνδυασμός clear – harsh φωνητικών είναι απλά εξαιρετικός, καλύπτοντας απόλυτα το κενό από την φυγή του Vintersong. Και έτσι περνάμε στο συναισθηματικό, με τον οξύμωρο τίτλο ‘’Wild Father's Heart’’. Το ‘’Mount Rapture’’ ξανά έρχεται στα κλασικά αγαπημένα Borknagar μοτίβα. Αλλά και τα ‘’Into The White’’ και ‘’Tidal’’, απλά ατελείωτο, βάζουν  μπροστά την μελωδία κάτι που δίνει μια ιδιαίτερα όμορφη διάσταση. Και φτάνουμε στο ‘’Voices’’. Που εκεί μελωδία και τα clear φωνητικά του Lars "Lazare" Nedland ξεχωρίζουν.

Ωραία πράμματα συμβαίνουν στον ενδέκατο δίσκο των Borknagar, ‘’True North’’. Δίσκος για ατελείωτες ακροάσεις – απολαύσεις.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.