Lethean - The Waters of Death

Η ΒΑΡΙΑ ΕΠΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

Οι Lethean από το Ηνωμένο Βασίλειο ουσιαστικά από το 2012 ήταν ένα προσωπικό καλλιτεχνικό όχημα, καλλιτεχνικής δημιουργίας και epic/doom έκφρασης του μουσικού James Ashbey. Συνέθετε, έγραφε στίχους και έπαιζε όλα τα όργανα. Και τραγουδούσε ακόμα. Στο single του 2013,  ‘’Time And The Gods’’. Αλλά και στο ep  του 2016, ‘’Hope's Flame Burns Low’’, ο Giannis Alexandrakis των Wrathblade έπαιξε τα τύμπανα. Και ο Michalis Bakoulas των Conviction έπαιξε το μπάσο. Παντού υπάρχει η κραταιά πια, Ελληνική μαγκιά (σκηνή). Τώρα μαζί με την συμπατριώτισσα του τραγουδίστρια και συν δημιουργό,  Thumri Paavana και αφού επέστρεψε στο να παίζει μόνος του όλα τα όργανα, έφτιαξαν και κυκλοφορούν μέσω της Cruz Del  Sur, το πρώτο full length τους με τίτλο ‘’The Waters Of Death’’.

Ένα δείγμα φεγγαριού μέσα σε νεφελώματα στολίζει το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Γερμανός Stefan Bleyl. Κάπως ξεφεύγει από epic/doom metal, το οποίο είναι ο ηχητικός καμβάς των Lethean.

Από το πρώτο, από τα έξι συνολικά κομμάτια του ‘’The Waters Of Death’’ ξαφνιάζει ευχάριστα η ευτυχής συνάντηση ηλεκτρικής ενέργειας, με πρόσμιξη heavy/doom στοιχείων μέσα στις πολύ καλά δουλεμένες epic συνθέσεις και τα λόγια, με τις φωνητικές μελωδίες που ερμηνεύει μοναδικά η Thumri Paavana, στην παρθενική της εμφάνιση στον χώρο. Η κιθάρα που βγάζει riffs και solos αγγελικά, ταιριάζει με την φωνή των Αγγέλων, της Thumri, κάνοντας κομμάτια σαν τα ‘’Idylls Of A King’’, να φέρει στο νου τους Atlantean Codex ή ‘’Seafarer’’ να θυμίζει Candlemass. Υπέροχες στιγμές τα ‘’In Darkness Veiled’’ και  The Waters Of Death σε ένα heavy πλαίσιο να πιάνει τον σφυγμό της εποχής, όπως Avatarium και Lucifer. To ‘’Across Grey Waters’’, πέρα από τον όμορφο τίτλο, και τα πουλάκια που τιτιβίζουν είναι και το μικρότερο και πιο rockάδικο κομμάτι εδώ. Και το ‘’Devouring Fire’’ το πιο epic κομμάτι και σε αύρα αλλά και στην δεκάλεπτη διάρκεια του.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και ευχάριστο το ‘’The Waters Of Death’’ των Lethean, σε κερδίζει με την πρώτη και σε προκαλεί να το ακούσεις πολλές φορές. Κάτι μου λέει ότι τώρα με την ίδια μορφή, τον James Ashbey, σε όλα τα όργανα, και στην δημιουργία μαζί με την Αγγελική φωνή Thumri Paavana, , θα τους ξανά απαντήσουμε στον δρόμο τους για την καλλιτεχνική άρτια δημιουργία.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.