Power Quest - Sixth Dimension

Η Λευκή Βίβλος του Melodic Power

  Οι Power Quest από το Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφορούν αυτές τις μέρες τον έκτο δίσκο τους, έχουν και δυο eps, μελωδικού power metal. Το περί ου ο λόγος Sixth Dimension κυκλοφορεί από την Inner Wound Recordings.

  Από την πρώτη ματιά στο εξώφυλλο, όμορφο είναι, αλλά και σαν να βλέπω άλλα δεκάδες σαν αυτό, αλλά και με την πρώτη αυτιά στα εννιά κομμάτια του, είναι προφανές ότι για την κατασκευή του, χρησιμοποιήθηκαν τα υλικά, ο τρόπος δημιουργίας σύμφωνα με την συνταγή της άσπρης βίβλου του melodic power metal. Αν υπάρχει ο melodicpowermetal Μαμαλάκης και έχει εκδόσει αυτήν την λευκή βίβλο, οι Power Quest την έχουν κάτω από τα μαξιλάρια τους και την μελετούν – προσκυνούν κάθε μέρα με ευλάβια. Και φυσικά και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι που έδειξαν τον δρόμο: Edguy - Avantasia, Dragonforce, τελευταίας σοδιάς Stratovarius, Masterplan, κα.

  Στα χνάρια που άφησαν τα πατουσάκια τους πάτησαν και οι Power Quest, και δημιούργησαν εννιά συμπαθητικές, μέχρι εκεί όμως, συνθέσεις, που φιλοδοξούν να γίνουν ένα με τον εσωτερικό κόσμο του ακροατή τους, και μόνιμη επωδός στα χείλη του όταν αυτός θέλει να σφυρίζει ένα γνώριμο σκοπό…αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί όμορφες μελωδίες ακόμα και σε αυτό το metal ιδίωμα καμωμένοι πολύ καλύτερα από τους δικούς τους, και δοσμένοι από πολύ πιο σπουδαίες μπάντες του συγκεκριμένου ήχου, μέσα από διαμαντένιους δίσκους.

  Τι να πω τώρα, για κομμάτια που ξεχώρισαν…όλα αποτελούν μέρος μιας ευχάριστης πενηντάλεπτης ακρόασης, που μέσα στο στριμωξίδι σε αστικό λεωφορείο μια χαρά είναι.

Copyright 2024. All Right Reserved.